ماده واحده – به دولت اجاره داده میشود با کارکنان دستگاههای اجرایی مستثنی شده از قانون استخدام کشوری که از اول بهمن ماه ۱۳۵۷ منحل و یا طبق مصوبات هیأت دولت و یا نخست وزیر به موجب ماده واحده مصوب ۱۳۵۸.۷.۱۵ شورای انقلاب و تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۳۵۸ کل کشور به سایر دستگاههای اجرایی منتقل و یا در آنها ادغام شده یا خواهند شد به ترتیب زیر رفتار نماید:
الف – کارکنان مأمور از سایر دستگاههای اجرایی به سازمان متبوع خود عودت داده میشوند و طبق مقررات استخدامی سازمان متبوع با آنان رفتار میشود.
ب – با مستخدمین رسمی مشمول قانون استخدام کشوری در این دستگاهها طبق مقررات قانون مذکور رفتار خواهد شد و در صورتی که ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون یا تاریخ انحلال نتوانند به دستگاههای دولتی مشمول قانون استخدام کشوری منتقل شوند از حقوق و مزایای خود در این مدت با رعایت مفاد بند (ج) تبصره ۳۵ قانون بودجه سال ۱۳۵۸ کل کشور استفاده نموده و پس از انقضای مدت مزبور آماده به خدمت خواهند شد حقوق آمادگی به خدمت این قبیل مستخدمین که دستگاههای اجرایی متبوع آنان از جدول حقوق موضوع ماده ۳۲ قانون استخدام کشوری تبعیتنمیکنند به ترتیب مندرج در بند (د) این قانون از طریق همطرازی تعیین خواهد شد.
ج – سایر کارکنان این قبیل دستگاهها که مورد نیاز دستگاههای اجرای دیگر باشند با حفظ سوابق خدمت قابل قبول خود حداکثر ظرف مهلت مقرر در بند (ب) این قانون به دستگاههای مزبور منتقل شده و با مقررات استخدامی دستگاههای اجرایی محل جدید تطبیق داده میشوند. و در طی این مدت تا تاریخ انتقال از حقوق و مزایای خود به ترتیب مندرج در بند (ب) این قانون بهرهمند خواهند شد. ملاک تطبیق وضع استخدامی این قبیل کارکنان در دستگاههای اجرایی مشمول قانون استخدام کشوری ماده ۱۴۲ قانون مذکور حذف دو در سایر دستگاههای اجرایی مقررات مورد عمل این دستگاهها خواهد بود.
د – کارکنان مشمول بند (ج) که ظرف مهلت تعیین شده به دستگاههای اجرایی دیگر منتقل نشوند در صورتی که طبق مقررات استخدامی مؤسسه متبوع خود دارای بیش از بیست سال سابقه خدمت قابل قبول باشند با افزودن حداکثر ده سال به سابقه آنان بدون پرداخت کسور و بازنشستگی یا حق بیمه مشروط بر این که از سی سال تجاوز نکند بازنشسته میشوند. حقوق بازنشستگی این قبیل کارکنان بر اساس بالاترین شغل مورد تصدی آنان درطول خدمت از طریق همطرازی با مشاغل گروههای جدول حقوق قانون استخدام کشوری توسط شورای امور اداری و استخدامی کشور با احتسابسنواتی که خدمت قابل قبول داشتهاند به ازاء هر دو سال یک پایه با رعایت کلیه مقررات مربوطه تعیین میشود و از طریق صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت میشود در مورد مشمولین قانون تأمین اجتماعی حقوق بازنشستگی که به ترتیب فوق تعیین میشود توسط سازمان تأمین اجتماعی پرداخت خواهد شد.
ه – آن دسته از کارکنانی که مشمول بندهای فوقالذکر نبوده و زائد تشخیص داده میشوند پس از انقضای مهلت مقرر در بند (ب) این قانون آماده به خدمت میشوند و پس از تعیین حقوق گروه و پایه آنان با توجه به آخرین شغل مورد تصدی و به ترتیب مندرج در بند (د) این قانون طبق ماده ۱۱۷ قانون استخدام کشوری و سایر مقررات مربوطه به آنان رفتار خواهد شد و خدمت کارکنان موضوع این قانون به استثنای مشمولین بندهای الف و ب و بازنشستگان شاغل در دستگاههای فوق در صورت تمایل آنها به ترتیب زیر بازخرید و از خدمت معاف میشوند:
۱ – پرداخت دو ماه آخرین حقوق و مزایای زمان اشتغال به ازاء هر سال خدمت در مورد کارکنانی که تا دو سال سابقه خدمت دارند.
۲ – [اصلاحی ۱۳۵۹/۹/۲۷]
پرداخت ۴۵ روز آخرین حقوق و مزایای زمان اشتغال به ازاء هر سال خدمت مازاد بر دو سال در مورد کارکنانی که تا ۴ سال سابقه خدمت دارند.
۳ – پرداخت یک ماه آخرین حقوق و مزایا زمان اشتغال به ازاء بر سال خدمت مازاد بر چهار سال مشروط بر آن که حداکثر پرداختی از یک میلیون ریال تجاوز ننماید.
۴ – [اصلاحی ۱۳۵۹/۹/۲۷]
استرداد پرداخت حقوق و مزایای ایام مرخصی استحقاقی استفاده نشده مشروط بر آن که از چهار ماه تجاوز ننماید.
۵ – کسور بازنشستگی و حق بیمه پرداختی به صندوقهای مربوطه در صورت تمایل این قبیل کارکنان.
و – [اصلاحی ۱۳۵۹/۹/۲۷]
نسبت به بازنشستگان و موظفین و مستمریبگیران دستگاههای اجرایی موضوع این قانون به استثنای مشترکین سازمان تأمین اجتماعی طبق مقررات قانون استخدام کشوری رفتار میشود. و صندوق بازنشستگی کشوری عهدهدار پرداخت حقوق بازنشستگی یا وظیفه یا مستمری آنان خواهد بود.
ضمناً کلیه دارایی، موجودی، اسناد و اوراق، بودجه و تعهدات صندوقهای اختصاصی بازنشستگی و وظیفه و پسانداز دستگاههای اجرایی موضوع این قانون به صندوق بازنشستگی کشوری منتقل میشود و حقوق بازنشستگی یا وظیفه مربوطه به ترتیب مقرر در بند (د) این قانون تعیین و از طریق صندوق مذکور با رعایت کلیه مقررات مربوطه پرداخت میشود. در صورت کمبود وجوه صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی بابت اجرای تعهدات ناشی از این قانون دولت مکلف است کسری آن را تأمین نماید.
و –
وجوه بازنشستگی یا حق بیمه کارکنان مشمول این قانون که به سایر دستگاههای اجرایی طبق مقررات این قانون منتقل میشوند به صندوق بازنشستگی بیمه محل خدمت جدید آنان واریز خواهد شد.