فصل اول – جمعآوری درآمدها و نگهداری حساب آنها
ماده ۱ – به منظور تمرکز وجوه حاصله از اجراء ماده واحده اصلاح ماده ۳۹ قانون اصلاح پارهای از قوانین دادگستری مصوب ۲۶ شهریور ۱۳۵۸ شورای انقلاب اسلامی ایران، حساب مخصوصی از طرف خزانهداری کل در بانک مرکزی ایران افتتاح و کلیه عوائد حاصله
از اجراء قانون به حسابمذکور منتقل و واریز خواهد شد.
ماده ۲ – ادارات امور مالی وزارت دادگستری و سازمان ثبت اسناد در مرکز و کلیه واحدهای قضایی و ادارات ثبت شهرستانها و واحدهای وصول آنها مکلفند پانزده درصد از وجوهی که بابت هزینههای دادرسی و حق اجراء احکام مدنی و جزای نقدی و هزینههای ثبتی و اجرای و غیره وصول مینمایند از طریق ادارات امور اقتصادی و دارایی به حسابی که به موجب ماده ۱ این آییننامه در بانک مرکزی ایران افتتاح گردیده منتقل نموده و همهماهه آمار وجوه وصولی و تحویلی را به تفکیک نوع درآمد تنظیم و منتهی تا پنج ماه بعد به اداره کل امور مالی وزارت دادگستری ارسال دارند.
ماده ۳ – اداره کل امور مالی وزارت دادگستری دفاتر مخصوصی برای نگاهداری حساب عوائد وصولی و هزینههایی که از محل وجوه مذکور انجام میشود اختصاص و کلیه عملیات را در آن ثبت خواهد نمود.
ماده ۴ – چنانچه وجوهی که بابت پانزده درصد وصول میشود در سال جاری به حساب درآمد عمومی واریز شده باشد یا بشود از حساب درآمد عمومی برگشت و به حسابی که به موجب ماده ۱ این آییننامه در بانک مرکزی ایران افتتاح گردیده است منتقل خواهد شد.
ماده ۵ – در پایان هر سال مانده عوائد حاصله به سالهای بعد منتقل و مورد تعهد و مصرف واقع خواهد شد.
فصل دوم – هزینه:
ماده ۶ – تشخیص و انجام تعهد و تسجیل در مورد هزینههای موضوع ماده ۳۹ قانون اصلاح قوانین دادگستری به عهده وزیر دادگستری یا مقاماتی است که از طرف وزیر دادگستری تعیین میشود.
ماده ۷ – برای پرداخت هزینههایی که از محل درآمد موضوع قانون مزبور انجام خواهد شد حساب مخصوصی در بانک مرکزی ایران یا با موافقت بانک مذکور در بانک ملی ایران به نام اداره کل امور مالی وزارت دادگستری افتتاح خواهد شد و وجوهی که به موجب ماده ۱ در بانک مرکزی ایران متمرکز گردیده به درخواست ذیحساب وزارت دادگستری از طریق خزانه به این حساب منتقل خواهد شد.
تبصره: استفاده از این حساب با امضاء مشترک ذیحساب و لااقل یک امضاء دیگر به معرفی وزیر دادگستری خواهد بود.
ماده ۸ – اداره کل امور مالی وزارت دادگستری صورت کلیه درآمدهای وصولی و هزینههایی را که به موجب دستورات وزارت دادگستری و با رعایت مقررات و موازین این آییننامه پرداخت شده به استناد هزینه ضمن سایر حسابهای ماهیانه به دیوان محاسبات ارسال خواهد نمود.
ماده ۹ – هر گونه تغییر و تجدید نظر در مواد این آییننامه و ارقام بودجه موکول به تصویب وزیر دادگستری میباشد.
ماده ۱۰ – از تاریخ تصویب این آییننامه، آییننامه نحوه وصول و نگاهداری حساب درآمد و کیفیت هزینه پانزده درصد درآمدهای دادگستری و ثبت موضوع ماده ۳۹ قانون اصلاح قوانین دادگستری مصوب خرداد ۱۳۵۶ الغاء میشود.