ماده واحده
به دولت انقلاب اسلامی ایران اجازه داده میشود از محل درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار در سهماهه اول سال ۱۳۵۸ هزینههای جاری و سرمایهگذاری ثابت وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و سایر مؤسسات و همچنین کمکها و اعانات را تا مبلغ ششصد میلیارد (۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال با رعایت تبصرههای ذیل پرداخت نماید.
تبصره ۱ – هزینههای جاری و سرمایهگذاری ثابت وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و سایر مؤسسات و همچنین کمکها و اعانات در سهماهه اول سال ۱۳۵۸ از طرف سازمان برنامه و بودجه تعیین و با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی تخصیص داده خواهد شد مشروط بر آن که از حداکثر تخصیص اعتبار سهماهه اول سال ۱۳۵۷ و رقم فوقالذکر تجاوز ننماید.
تبصره ۲ – دولت مکلف است بودجه سال ۱۳۵۸ کل کشور را ظرف مدت سه ماه با در نظر گرفتن حداقل هزینه و حداکثر کارآیی و با توجه به بررسیهایی که نسبت به برنامهها و وظایف دستگاههای دولتی و وابسته به دولت انجام خواهد داد تهیه و پیشنهاد نماید.
تبصره ۳ – کلیه وزارتخانهها و مؤسسات و سازمانهای دولتی مکلفند درآمدهای اختصاصی خود به استثنای درآمدهای مراکز آموزش حرفهای و صندوق کارآموزی و بیمارستانهای آموزشی و درآمد موقوفات و اماکن متبرکه و درآمد حقالسهم صاحبان دفاتر اسناد رسمی و صندوق تأمین اجتماعی را به درآمد عمومی منظور و در خزانهداری کل واریز و هزینههای لازم را از محل درآمدهای عمومی تأمین و پرداخت نمایند.
تبصره ۴ – میزان تنخواهگردان خزانه مبلغ نود میلیارد (۹۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال است.
تبصره ۵ –
الف – بانک مرکزی ایران میتواند به پیشنهاد وزارت کشاورزی و عمران روستایی پس از تأیید وزارت امور اقتصادی و دارایی تا مبلغ یکصد میلیارد (۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال به عنوان تنخواهگردان جهت خرید محصولات کشاورزی و دامی زارعین عضو تعاونیها و شرکتهای سهامی و سایر زارعین، انواع بذر، سموم، کودشیمیایی، گوشت، فرآوردههای دامی و انواع خوراک دام در اختیار شرکتها و مؤسسات وابسته به وزارت کشاورزی و عمران روستایی قرار دهد.
ب – تنخواهگردانهایی که به استناد تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۵۷ و سایر تبصرههای قوانین بودجه سالهای قبل در اختیار شرکتها و مؤسسات مذکور گذارده شده و واریز نشده است به حساب مربوط در بانک مرکزی ایران باید واریز شود. تخلف از این ماده تصرف غیر قانونی در اموال و وجوه دولتی محسوب میشود.
تبصره ۶ – تبصره ۶۵ قانون بودجه اصلاحی سال ۱۳۵۲ و بودجه سال ۱۳۵۳ کل کشور و بند (ب) تبصره ۶۴ قانون بودجه اصلاحی سال ۱۳۵۳ و بودجه سال ۱۳۵۴ کل کشور و تبصره ۵۷ قانون بودجه سال ۱۳۵۵ و تبصره ۶۷ قانون بودجه سال ۱۳۵۶ و همچنین تبصره ۶۲ قانون بودجه سال ۱۳۵۶ کل کشور از اول سال ۱۳۵۸ لغو میگردد.
تبصره ۷ – مانده اعتبارات مصرف نشده سال ۱۳۵۷ طرحهای خاص ناحیهای تا آخر خرداد ماه سال ۱۳۵۸ قابل مصرف خواهد بود. لکن پرداخت از محل مانده سایر اعتبارات مصوب سال ۱۳۵۷ منحصراً تا میزان تعهداتی که تا آخر سال مذکور به عمل آمده است تا پایان خرداد ماه ۱۳۵۸ مجاز است.
تبصره ۸ – مفاد تبصره ۳ قانون بودجه سال ۱۳۵۷ کل کشور تا آخر سال ۱۳۵۸ تمدید و در اجرای این تبصره اجازه داده میشود تا مبلغ چهار میلیارد ریال از محل درآمدهای عمومی در اختیار بانک تعاون کشاورزی ایران گذارده شود و پرداختهای قطعی به هزینه منظور گردد.
تبصره ۹ – به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده میشود مبلغ پانصد میلیون ریال از درآمد سازمان بنادر و کشتیرانی را در سهماهه اول سال ۱۳۵۸ به درآمد عمومی کشور منظور نماید.
تبصره ۱۰ – به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود اعتبارات مربوط به آموزش رایگان و اجرای طرح کارانه و اعتبار مربوطه به تربیت معلم، سپاه دانش را در سهماهه اول سال ۱۳۵۸ بر حسب نیازمندیهای هر یک از مناطق آموزش و پرورش به صورت کمک با تأیید سازمان برنامه و بودجه توزیع کند.
تبصره ۱۱ – اعتبارات مورد نیاز مربوط به کمکهای غیر نقدی، اجرای آییننامه فوقالعادههای خارج از مرکز، اجرای قانون استخدام کشوری و اجرای قانون تغییر ضریب حقوق مستخدمین دولت مصوب ۱۳۵۷.۹.۳۰ و سایر هزینههای ضروری اجتنابناپذیر طبق فهرستی که از طرف سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه خواهد شد از محل اعتبار فوقالذکر قابل پرداخت میباشد.