‌قانون استقرار پایگاه نیروی دریایی شاهنشاهی در چاه‌بهار

تاریخ تصویب: ۱۳۵۶/۱۱/۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳۵۶/۱۱/۲۹

‌ماده واحده – به منظور تأمین و تدارک موجبات و وسایل لازم برای اجرای طرح ساختمان و استقرار پایگاه نیروی دریایی شاهنشاهی در منطقه‌ چاه‌بهار دولت می‌تواند با رعایت مصالح کشور قسمتی از منطقه چاه‌بهار را برابر حدود و مشخصاتی که در آیین‌نامه اجرایی این قانون تعیین خواهد شد‌ منحصراً برای اقدامات و عملیات نیروی دریایی شاهنشاهی به عنوان منطقه ویژه اعلام دارد.

‌تبصره ۱ – مقررات مربوط به ورود و خروج اجناس اعم از کالا، ماشین آلات، ادوات، تدارکات و غیره و ورود و خروج و اجازه اقامت و اجازه کار‌ اتباع بیگانه همچنین مقررات مربوط به ورود و خروج کشتیها و هواپیماها به منظور حمل تمام یا و قسمتی از اجناس مزبور و اختیارات و صلاحیت‌ مقامات مسئول را در اجرای مقررات فوق و به طور کلی هر گونه مقررات مورد نیاز دیگر که برای اجرای طرح مزبور لازم است در آئین‌نامه اجرایی این‌قانون تعیین خواهد شد.

‌تبصره ۲ ـ ورود هر گونه اجناس اعم از کالا، ماشین آلات، ادوات، تدارکات و غیره که برای اجرای طرح مزبور لازم است از پرداخت حقوق گمرکی‌ و سود بازرگانی و حق ثبت سفارش و هر گونه عوارض دیگر معاف خواهد بود.
‌ورود و خروج بدون اجازه اجناس و کالاها در این منطقه قاچاق تلقی شده و مشمول مقررات مربوط به قاچاق خواهد شد.

‌تبصره ۳ – اجرای طرح موضوع این قانون مشمول قانون محاسبات عمومی و قوانین و مقررات مالی و استخدامی عمومی کشور نخواهد بود و نیز‌ مقررات قانون کار و قانون تأمین اجتماعی درباره اتباع خارجی اجرا نخواهد شد مقررات استخدامی و مالی و معاملاتی و سایر مقررات لازم در اجرای طرح‌ مذکور در آیین‌نامه اجرایی این قانون تعیین خواهد شد.

‌تبصره ۴ – وزارت جنگ مجاز است قرارداد یا قراردادهای لازم را برای اجرای طرح با پیمانکار یا پیمانکارانی که صلاحیت آنان مورد تأیید هیأت‌ وزیران قرار گیرد منعقد نماید و نیز وزارت جنگ می‌تواند اجرای تمام یا قسمتی از وظایف و اختیاراتی را که به موجب این قانون بر عهده دارد به نیروی‌ دریایی شاهنشاهی تفویض نماید.

‌تبصره ۵ – آیین‌نامه اجرایی این قانون به پیشنهاد وزارت جنگ به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.


‌قانون فوق مشتمل بر یک ماده و پنج تبصره پس از اظهار ملاحظات تصویب مجلس سنا در جلسه روز دوشنبه ۲۵۳۶.۱۰.۲۶، در جلسه روز یکشنبه‌ دوم بهمن ماه دو هزار و پانصد و سی و شش شاهنشاهی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

‌رییس مجلس شورای ملی – عبدالله ریاضی