ماده ۱ – هر یک از شهرداریها که در اثر اجرای طرحهای عمرانی در برنامههای گذشته به سازمان برنامه و بودجه بدهی دارند میتوانند ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ بدهی توسط سازمان برنامه و بودجه برای استفاده از بخشودگی موضوع ماده چهار قانون برنامه عمرانی پنجساله پنجم مصوب پنجم اسفند ماه ۱۳۵۱ درخواست خود را به سازمان مزبور تسلیم نمایند.
ماده ۲ – شهرداری بدهکار باید طبق دستورالعمل سازمان برنامه و بودجه و حداکثر شش ماه از تاریخ ابلاغ مذکور در ماده یک صورتحساب بدهیهای تسویه نشده خود را به تفکیک هر دوره برنامه و هر طرح و شامل اصل بدهی و مبالغ پرداختی و تتمه هر یک از اقلام بدهی با تصدیق صحتو جامعیت صورتحساب به سازمان برنامه و بودجه تسلیم نماید و همچنین ظرف مدت مذکور سایر شرایط بخشودگی مذکور در این آییننامه را انجام دهد.
تبصره – هر گونه بخشودگی منحصراً شامل بدهیهایی خواهد بود که در صورت حساب ذکر شده است.
ماده ۳ – کلیه بدهی شهرداریها پس از وضع بهای تمام شده تأسیسات پذیرایی اعم از مهمانسرا – متل و غیره که تمام یا قسمتی از هزینه احداث آناز محل اعتبارات عمرانی تأمین شده و شهرداری مربوط تأسیسات مزبور (شامل عرصه و اعیان) را به شرکت سهامی تأسیسات جهانگردی ایران تحویل نموده است قابل بخشودگی است.
شهرداریها مکلفند تأسیسات مذکور را به قیمت تمام شده یا به ترتیب مرضیالطرفین و به طور قطع به دستگاه تحویلگیرنده منتقل سازند. بهای تأسیسات واگذاری به عنوان افزایش سرمایه و سهام دولت در حساب مؤسسه تحویلگیرنده منظور و از بدهی شهرداری مربوط کسر خواهد شد.
تبصره ۱ – هر گاه بهای تأسیسات واگذاری بیش از بدهی شهرداری باشد مابهالتفاوت به ترتیبی که از طرف سازمان برنامه و بودجه تعیین میگردد توسط دستگاه تحویلگیرنده در وجه شهرداری پرداخت یا واریز خواهد شد.
تبصره ۲ – کلیه بدهی شهرداریها پس از وضع بهای تمام شده آن قسمت از تأسیسات و تجهیزات کشتارگاهها و سردخانهها که تمام یا قسمتی از هزینه ایجاد آنها از محل اعتبارات عمرانی تأمین شده است و شهرداری مربوط آن را به سازمان گوشت کشور تحویل داده و یا به موجب تبصره ۶ ماده ۵ قانون تجدید تشکیلات و تعیین وظایف سازمانهای وزارت کشاورزی و منابع طبیعی به شهرداری ذیربط تحویل خواهد داد قابل بخشودگی است.
بهای تأسیسات واگذاری به عنوان افزایش سرمایه و سهام دولت به حساب سازمان گوشت کشور منظور و از بدهی شهرداری مربوط کسر خواهد شد.
ماده ۴ – سازمان برنامه و بودجه پس از انجام شرایط مذکور نسبت به بررسی درخواست و اعلام بخشودگی بقیه بدهی شهرداری اعم از اصل و بهره و خسارت تأخیر و سایر هزینههای متعلق و واریز حسابهای مربوط و صدور مفاصاحساب اقدام خواهد کرد.
ماده ۵ – شهرداریهایی که در مهلت مقرر درخواست بخشودگی ننمایند یا به شرایط مندرج در این آییننامه عمل نکنند و یا صورت حساب آنان قابل قبول سازمان برنامه و بودجه نباشد مکلفند آن قسمت از بدهی خود اعم از اصل و بهره خسارت تأخیر و سایر هزینههای متعلق را به تشخیص سازمان برنامه و بودجه رأس موعدهای مقرر به خزانه واریز کنند.
ماده ۶ – سازمان برنامه و بودجه مکلف است در صورتی که شهرداری بدهکار به شرایط مقرر در این آییننامه عمل نکند مراتب را به وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کند تا آن وزارت بدهی شهرداری را از وجوه مربوط به شهرداری برداشت و به درآمد عمومی منظور نماید.
آییننامه فوق مشتمل بر شش ماده و سه تبصره به استناد ماده ۴ قانون برنامه عمرانی پنجساله پنجم پس از تصویب کمیسیون امور اقتصادی و دارایی مجلس شورای ملی در جلسه روز چهارشنبه ۱۳۵۴.۲.۱۷ در جلسه روز چهارشنبه چهارم تیرماه یک هزار و سیصد و پنجاه و چهار شمسی به تصویب کمیسیون امور اقتصادی و دارایی مجلس سنا رسیده است.
رییس مجلس سنا – جعفر شریفامامی