‌قانون تأسیس صندوق پس‌انداز ثابت افسران و همافران و درجه‌داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی

تاریخ تصویب: ۱۳۵۲/۰۲/۱۸
تاریخ انتشار: ۱۳۵۲/۰۲/۲۹

‌ماده ۱ – صندوق پس‌انداز ثابت افسران، همافران و درجه‌داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی توسط وزارت جنگ در بانک سپه بر طبق مقررات این‌ قانون تأسیس می‌گردد.‌


ماده ۲ – درآمد صندوق پس‌انداز موضوع این قانون به شرح زیر است:

‌الف – از حقوق ماهانه [اصلاحی ۱۳۵۶/۱۱/۵]
1 – امراء و افسران ارشد ماهانه سه هزار (۳۰۰۰) ریال.
2 – افسران جزء و همافران ماهانه دو هزار (۲۰۰۰) ریال.
3 – درجه‌داران ماهانه یک هزار (۱۰۰۰) ریال.

ب – از بودجه وزارت جنگ:
‌معادل سهم برداشت شده از حقوق ماهانه هر یک به شرح مندرج در بند بالا.


‌ماده ۳ – وجوه پس‌انداز از طرف ارتش شاهنشاهی به صورت سپرده ثابت و به نام صاحب حساب اعم از سهم پرداختی آنان و سهم وزارت جنگ به‌طور جداگانه در بانک سپه تودیع می‌گردد و بهره آن با توافق وزارت جنگ و بانک سپه و رعایت مقررات بانکی محاسبه و به موجودی صاحب حساب‌ افزوده می‌شود.


‌ماده ۴ – وجوهی که در اجرای این قانون برای هر یک از افسران، همافران و درجه‌داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی پس‌انداز ثابت می‌شود فقط در‌ خاتمه خدمت در ارتش شاهنشاهی (‌بازنشستگی، معلولیت، بازخرید و انتقال) با بهره متعلق به آنان پرداخت خواهد شد.

‌تبصره – استعفاکنندگان و اخراج‌شدگان فقط حق دریافت وجوهی را که از حقوق آنان کسر شده است به اضافه بهره متعلق به آن خواهند داشت.


‌ماده ۵ – در صورت فوت صاحبان حساب از وجوهی که به نام آنان پس‌انداز ثابت شده است اعم از پرداختی آنان و پرداختی وزارت جنگ پس از‌ وضع دیونی که به بانک سپه دارند با بهره متعلق بین وراث قانونی آنان تقسیم خواهد شد.

‌تبصره – در صورتی که متوفی فاقد وراث قانونی باشد سهم پرداختی او و بهره متعلقه به آن جزو ماترک متوفی محسوب می‌شود.


‌ماده ۶ – به موجودی حساب پس‌انداز ثابت و بهره متعلق به آن در موقع پرداخت هیچ گونه مالیات و عوارض تعلق نمی‌گیرد.


‌ماده ۷ – کسر و تودیع وجوه مذکور در ماده ۳ این قانون در مورد سهم صاحب حساب از اول سال ۱۳۵۱ و در مورد سهم وزارت جنگ از اول سال ۱۳۵۲ به موقع اجرا گذارده خواهد شد.


‌ماده ۸ – آن قسمت از وجوه پس‌انداز ثابت بابت سهم وزارت جنگ و بهره آن که طبق مقررات این قانون به صاحبان حساب یا وراث مستمری‌بگیر‌ آنان قابل پرداخت نیست به ترتیبی که بنا بر پیشنهاد وزارت جنگ به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید برای کمک به وراث شهداء و بازماندگان صغیر‌ افسران، همافران و درجه‌داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

[‌آیین‌نامه اجرایی مشترک مربوط به مواد قانون تأسیس صندوق پس‌انداز ثابت افسران و همافران و درجه‌داران کادر ثابت ارتش‌ مصوب ۱۳۵۲.۲.۱۸ و قانون تأسیس صندوق پس‌انداز ثابت افسران، درجه‌داران و افراد کادر ثابت و همردیفان شهربانی و‌ ژاندارمری]


‌ماده ۹ – بانک سپه موظف است برابر آیین‌نامه‌ای که با موافقت بانک مذکور به تصویب وزارت جنگ می‌رسد در صورت تقاضای صاحبان حساب‌ به آنان وام بدهد.
‌شرایط و مبلغ و مدت وام و بهره متعلق در آیین‌نامه مزبور تعیین می‌گردد.

‌ماده ۱۰ –
[الحاقی ۱۳۵۳/۴/۹]
[اصلاحی ۱۳۵۵/۲/۲۲]
[اصلاحی ۱۳۵۶/۶/۶]
آن عده از کارمندان رسمی غیر نظامی و کارمندان فنی ارتش شاهنشاهی که مدت پانزده سال تمام در ارتش شاهنشاهی خدمت نموده یا تعهد‌ انجام و یا تکمیل خدمت به مدت حداقل پانزده سال تمام بسپارند با پرداخت سهم مقرر به شرح زیر مشمول مقررات این قانون خواهند بود.

‌الف – کارمندان رسمی
‌طبقه ۱ – ماهانه ۱۰۰۰ ریال.
‌طبقه ۲ – ماهانه ۲۰۰۰ ریال.
‌طبقه ۳ – ماهانه ۳۰۰۰ ریال.

ب – کارمندان فنی ماهانه ۱۰۰۰ ریال

‌تبصره ۱ – [حذفی ۱۳۵۶/۶/۶]

[میزان سهم کارمندان رسمی غیر نظامی از لحاظ اجرای مقررات بند الف ماده ۲ این قانون به شرح زیر تعیین می‌شود
‌کارمندان رسمی در گروه‌های ۱ و ۲ و ۳ و ۴ ماهانه پانصد ریال.
‌کارمندان رسمی در گروه‌های ۵ و ۶ و ۷ و ۸ ماهانه یک هزار ریال.
‌کارمندان رسمی در گروه‌های ۹ به بالا ماهانه یک هزار و پانصد ریال.]

‌تبصره ۲ – [حذفی ۱۳۵۶/۶/۶]

[افزارمندان ارتش شاهنشاهی نیز با سپردن تعهد مندرج در این ماده مشمول مزایای صندوق پس‌انداز ثابت افسران و همافران و درجه‌داران‌ کادر ثابت ارتش شاهنشاهی خواهند بود و از لحاظ پرداخت سهم مربوط با آنان مانند کارمندان رسمی در گروه‌های ۱ و ۲ و ۳ و ۴ رفتار خواهد شد.]

‌تبصره ۳ – [حذفی ۱۳۵۶/۶/۶]

[کارمندان مذکور در این ماده در صورتی که بنا به تقاضای شخصی و یا به علل دیگر قبل از انجام خدمت مورد تعهد موضوع این ماده از‌ خدمت برکنار گردند فقط حق دریافت مبالغی را که شخصاً پرداخت کرده‌اند خواهند داشت.]


‌قانون فوق مشتمل بر نه ماده و دو تبصره پس از تصویب مجلس سنا در تاریخ روز شنبه ۱۳۵۱.۱۲.۲۶ در جلسه روز سه شنبه هیجدهم اردیبهشت ماه‌ یک هزار و سیصد و پنجاه و دو شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

‌رییس مجلس شورای ملی – عبدالله ریاضی