ماده ۱ – وزارت اصلاحات ارضی و تعاون روستایی در هر یک از مناطق مختلف کشور که مقدمات اجرای قانون مذکور فراهم شده باشد اجرای قانون را دو بار و به فاصله ۱۵ روز به وسیله رادیو و روزنامههای کثیرالانتشار مرکز و یکی از روزنامههای محلی و سایر وسایل معمول و مناسب محل آگهی خواهد کرد.
به علاوه سرپرستان حوزههای تعاونی روستایی و مدیران عامل شرکتهای سهامی زراعی نیز موظفند مراتب را به اطلاع زارعین عضو شرکتهای مربوط برسانند.
کشاورزان معتادی که در اجرای قوانین اصلاحات ارضی و فروش خالصجات مالک یا مستأجر اراضی زراعتی خود شده یا بشوند و همچنین کلیه سهامداران و اعضاء شرکتهای سهامی زراعی و شرکتهای تعاونی روستایی که معتاد باشند موظفند ظرف مدت سه ماه از تاریخ انتشار دومین آگهی خود را به مدیران عامل شرکتهای سهامی زراعی و یا مدیران عامل شرکتهای تعاونی روستایی مربوط در مناطقی که شرکتهای مزبور تشکیل نشده است به مدیر عامل نزدیکترین شرکت تعاونی روستایی و یا شرکت سهامی زراعی محل سکونت خود معرفی کنند و ضمن تنظیم و تکمیل پرسشنامه تقاضای معالجه که به وسیله این مراجع در اختیار آنان گذارد خواهد شد نوع اعتیاد و میزان آن و سایر اطلاعات مندرج در پرسشنامه را در اختیار مراجع مذکور بگذارند و رسید تسلیم پرسشنامه را به امضای مدیر عامل مربوطه دریافت کنند.
تبصره – سرپرستان حوزههای تعاونی روستایی هر منطقه موظفند در خاتمه مهلت مقرر در این ماده ضمن مراجعه به مدیران عامل شرکتهای تعاونی روستایی پرسشنامههایی را که از طرف زارعین معتاد تنظیم شده است دریافت و در مقابل اخذ رسید در اختیار اداره اصلاحات ارضی و تعاون روستایی شهرستان مربوط قرار دهند.
مدیران عامل شرکتهای سهامی زراعی نیز موظفند پرسشنامههای تنظیم شده به وسیله زارعین معتاد را مستقیماً در مقابل اخذ رسید در اختیار اداره اصلاحات ارضی و تعاون روستایی مربوط قرار دهند.
ماده ۲ – رؤسای ادارات اصلاحات ارضی و تعاون روستایی شهرستانها موظفند برای هر یک از اشخاص معتادی که ظرف سه ماه مهلت مقرر در ماده یک با تنظیم پرسشنامههای مربوط تقاضای معالجه خود را کردهاند معرفینامههایی در سه نسخه تنظیم کنند.
نسخه اول معرفینامه مستقیماً به مراکز درمانی که در هر منطقه از طرف وزارت بهداری اعلام میگردد فرستاده خواهد شد. نسخه دوم آن به وسیله سرپرستان حوزههای تعاونی روستایی و یا مدیران عامل شرکتهای سهامی زراعی در اختیار زارع معتاد گذارده خواهد شد تا حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ صدور معرفینامه به مراکز درمانی مراجعه و با ارائه آن خود را به مسئولین درمانگاه معرفی کنند. نسخه سوم معرفینامه در پرونده اداره اصلاحات ارضیو تعاون روستایی مربوط ضبط میگردد.
سرپرستان حوزههای تعاونی روستایی و مدیران عامل شرکتهای سهامی زراعی موظفند با استفاده از کلیه امکانات خود موجبات هدایت و راهنمایی زارعین معتاد را به مراکز درمانی مربوط فراهم کنند.
مراکز درمانی مذکور مکلفند مدت تقریبی برای معالجه معتاد را تعیین و مراتب را به اداره اصلاحات ارضی و تعاون روستایی معرفیکننده اطلاع دهند.
تبصره – زارع معتاد موظف است پس از انجام دوره معالجه گواهی لازم دایر بر ترک اعتیاد از مرکز درمانی مربوط اخذ و به اداره اصلاحات ارضی و تعاون روستایی مربوط تسلیم کند.
ماده ۳ – مدیران عامل شرکتهای سهامی زراعی و سرپرستان حوزههای تعاونی روستایی موظفند به وسایل مقتضی نظارت و مراقبت نمایند تا در صورتی که زارعین معتاد ظرف مهلت مقرر خود را جهت معالجه به مراکز درمانی تعیین شده معرفی ننموده و یا پس از درمان مجدداً مواد مخدر مصرف نمایند اسامی و مشخصات آنان را به ادارات کل اصلاحات ارضی و تعاون روستایی استانها و فرمانداریهای کل اعلام کنند تا با اطلاع وزیر اصلاحات ارضی و تعاون روستایی نسبت به اجرای قانون و استرداد زمین زراعتی و اخراج آنان از عضویت شرکتهای مربوط اقدام گردد.
تبصره – در قراء مشمول قانون که سرپرستان حوزههای تعاونی روستایی و یا مدیر عامل شرکتهای سهامی زراعی وجود نداشته باشد وظیفه مقرر در ماده دو فوق به عهده دهبان قریه محول میشود.
آییننامه فوق مشتمل بر سه ماده و سه تبصره به استناد قسمت اخیر ماده واحده قانون استرداد اراضی واگذاری از زارعین معتاد به مواد مخدر که درجلسات ۴۷.۱۲.۲۴ و ۴۷.۱۲.۲۶ و ۴۸.۱.۱۷ به ترتیب به تصویب کمیسیونهای اصلاحات ارضی و تعاون روستایی، بهداری و دادگستری مجلس سنا رسیده بود در تاریخ ۴۸.۲.۱ و ۴۸.۲.۶ و ۴۸.۲.۱۴ به ترتیب به تصویب کمیسیونهای اصلاحات ارضی و تعاون روستایی، بهداری و دادگستری مجلس شورای ملی رسیده و صحیح میباشد.
رییس مجلس شورای ملی – عبدالله ریاضی