‌قانون اداره امور هنرسرای عالی (‌سازمان نمونه تعلیم و تربیت حرفه‌ای سابق کشور)

تاریخ تصویب: ۱۳۴۴/۰۸/۰۱
تاریخ انتشار: ۱۳۴۴/۰۸/۲۹
اطلاعات بیشتر:

به موجب تبصره ۴ قانون تشکیل هیأت امنای هنرسرای عالی، لغو شده است.

‌ماده ۱ – کلیه امور فنی – مالی – استخدامی – اداری هنرسرای عالی و هنرستان ضمیمه آن تحت نظر هیأت امناء مرکب از اشخاص نامبرده زیر اداره‌ خواهد شد:
‌الف – رییس هنرسرای عالی.
ب – رییس مشاوران فنی هنرسرای مزبور.
ج – نماینده وزارت آموزش و پرورش با اختیارات لازم و یک نفر مهندس که در یکی از رشته‌های تعلیمی هنرسرای عالی تخصص داشته باشد به‌ انتخاب وزیر آموزش و پرورش برای مدت چهار سال.
‌د – نماینده وزارت دارایی با اختیارات لازم به انتخاب وزیر دارایی برای مدت چهار سال.


‌ماده ۲ – پس از انقضای مدت دو سال اول در نفر از اعضاء هیأت (‌به استثنای رییس هنرسرای عالی و رییس مشاوران فنی) به حکم قرعه خارج و‌ دو نفر به ترتیب مذکور در ماده یک به جای آنها انتخاب می‌شود.
‌تجدید انتخاب کسانی که به حکم قرعه خارج شده‌اند برای دوره یا دوره‌های بعد ممکن خواهد بود.


‌ماده ۳ – وزارت آموزش و پرورش همه‌ساله اعتبار متناسب با احتیاجات هنرسرای عالی و هنرستان ضمیمه آن تحت عنوان خاص ضمن بودجه‌ تفصیلی سالانه خود منظور نموده پس از تصویب به عنوان کمک اختصاصی در اختیار هنرسرای عالی و هنرستان قرار خواهد داد تا با پیشنهاد رییس‌ هنرسرای عالی و تصویب هیأت امناء به مصرف برسد.
‌تا زمانی که بودجه هر سال به تصویب نرسیده کمک اختصاصی به میزان سال پیش به طور علی‌الحساب پرداخت و پس از تصویب بودجه واریز خواهد‌ شد.


‌ماده ۴ – وجوه حاصله از درآمد کارگاه‌ها – آزمایشگاه‌ها – هدایای اشخاص و مؤسسات صنعتی در حساب مخصوصی نگهداری شده با پیشنهاد‌ رییس هنرسرای عالی و تصویب هیأت امناء به مصرف خواهد رسید.


‌ماده ۵ – عضویت هیأت امناء در هنرسرای عالی افتخاری است.


‌ماده ۶ – هیأت امناء موظف است در پایان هر سال ترازنامه هنرسرای عالی را تهیه و منتشر کند.


‌ماده ۷ – وزارت آموزش و پرورش مأمور اجرای این قانون است.


‌قانون بالا مشتمل بر هفت ماده که لایحه آن به موجب ماده واحده مصوب بیستم آذرماه یک هزار و سیصد و چهل و دو تقدیم و در جلسه روز سه شنبه‌ پانزدهم تیرماه یک هزار و سیصد و چهل و چهار به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود در جلسه روز شنبه اول آبان ماه یک هزار و سیصد و چهل‌ و چهار شمسی به تصویب مجلس سنا رسید.

‌رییس مجلس سنا – مهندس شریف امامی