ماده ۱ – از تاریخ تصویب این قانون برای رسیدگی به امور نظام وظیفه سازمان های زیر با تعداد اعضاء کافی تشکیل میگردد:
الف – در وزارت کشور کمیسیونی بنام کمیسیون دائمی سربازگیری کشور مرکب از یک نماینده از وزارت کشور و یک افسر از اداره نظام وظیفه عمومی و یک نفر نماینده از اداره کل آمار و ثبت احوال.
ب – در مرکز هر فرمانداری کمیسیونی بنام کمیسیون سربازگیری شهرستان مرکب از فرماندار و رئیس آمار و ثبت احوال شهرستان و یک افسر از نظام وظیفه عمومی.
ج – در مرکز هر بخشداری یا برزن شعبة بنام شعبه سربازگیری بخش یا برزن.
د – در مرکز هر دهستان و یا برای هر محله نمایندگی سربازگیری دهستان و یا محله.
تبصره ۱ – رسیدگی به وضع مشمولین در دهستانها بوسیله نمایندگی سربازگیری دهستان و با حضور کدخدا و یک نفر معتمد محل و در شهرستانها بوسیله شعبه سربازگیری برزنها و با حضور دو نفر نماینده انجمن شهر یا معتمد محلی بعمل خواهد آمد.
تبصره ۲ – معاینه مشمولین در شهرها و قراء و قصبات بوسیله پزشکان غیرنظامی انجام و در صورت نبودن پزشکان نظامی استفاده خواهد شد.
ماده ۲ – در صورتی که پس از تعیین سهمیه هر دهستان و برزن تعداد مشمولین بلامانع زائد بر احتیاجات باشد تعداد مورد احتیاج از بین آنان در حضور کمیسیون مقرر در تبصره ۱ ماده یک با قید قرعه انتخاب و بمحل تجمع اعزام می گردند و برای بقیه افراد همچنین برای کسانی که مانع قانونی جهت انجام خدمت وظیفه دارند برگ معافیت از انجام خدمت زیر پرچم برحسب مورد داده می شود.
تبصره – رسیدگی به وضع دارندگان دیپلم و لیسانس و دکترا تابع مقررات این قانون نمیباشد.
ماده ۳ – مشمولین غائب که دارای عذر موجه نباشند پس از اتمام خدمت زیر پرچم از ۳ ماه تا دو سال به حبس محکوم خواهند شد و رسیدگی به اتهام آنان در نزدیکترین دادگاه عمومی محل خارج از نوبت بعمل خواهد آمد.
ماده ۴ – اشخاصی که بنحوی از انحاء مأمور اجرای این قانون میباشند چنانچه وظایف مربوطه را انجام ندهند به دادگاههای مربوطه تسلیم و به حبس تأدیبی از ۶ ماه تا ۳ سال محکوم خواهند شد.
ماده ۵ – نحوه اجرای این قانون و وظایف هر یک از اعضاء کمیسیونها و همچنین طرز تنظیم دفاتر نفوس و تشکیل دفاتر واردین و خارج شوندگان از هر نقطه از لحاظ استفاده و منظم بودن عمل سربازگیری ضمن آئین نامه ای که وسیله وزارتین جنگ و کشور تهیه و تدوین میشود مقرر خواهد شد.
[لایحه قانونی مربوط به تمدید اجرای قانون روش جدید سربازگیری]
[قانون راجع به تمدید مدت اجرای قانون روش جدید سربازگیری]
[قانون مربوط به اجرای قانون روش جدید سربازگیری]
ماده ۶ – قوانینی که با این قانون مغایرت دارند از تاریخ تصویب این قانون ملغی میگردند.
قانون فوق که مشتمل بر شش ماده و ۳ تبصره است در جلسه پنج شنبه شانزدهم فروردین ماه یکهزار و سیصد و سی و پنج به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
رئیس مجلس شورای ملی – رضا حکمت
قانون بالا در جلسه روز ۲۱ بهمن ماه ۱۳۳۴ به تصویب مجلس سنا رسیده است.