ماده ۱ ـ پارکه ابتدائی هر محل مسئول حفظ منافع و اموال ذیل خواهد بود:
1ـ اموال منقوله و غیرمنقوله غائبینی که مفقودالاثرند و همچنین غائبینی که قائم مقامی برای آنها معلوم نیست.
2ـ اموال منقوله و غیرمنقوله متوفائی که وارث او معلوم نباشد.
3ـ اموالی که صاحبان آنها غیرمعلوم است.
ماده ۲ ـ کلیه آلات و ادوات جرم که توقیف شده پس از ختم محاکمه در صورتی که محکمه مطابق نظامنامه مخصوص حکم به محو کردن آنها نداده باشد در مرکز در موزه نظمیه و در ولایات در نقاطی که از طرف نظمیه تعیین میشود ضبط میگردد.
ماده ۳ ـ اشیاء مسروقه که هنوز صاحب آن معین نشده تا زمانی که دوسیه آن در نظمیه تحت تعقیب است در مخزن نظمیه نگاهداری میشود و در حین جریان دوسیه چنانچه صاحب اشیاء تعیین گردد اداره نظمیه اشیاء را باو مسترد خواهد داشت.
ماده ۴ ـ اموال متوفی بلاوارث را اداره نظمیه به استثناء مقداری که برای کفن و دفن لازمست توقیف نموده بطوری که از حیف و میل مصون باشد و راپورت آن را فوراً به پارکه که بدایت محل ارسال میدارد تا پارکه بدایت مطابق وظیفه رفتار نماید.
ماده ۵ ـ اموال منقول مذکور در ماده اول در محلهای مخصوص که اداره نظمیه با اطلاع پارکه محل تعیین مینماید حفظ خواهد شد و برای ثبت اشیاء مزبوره در نظمیه دفاتر ذیل لازم است:
1ـ دفتر نقدی
2ـ دفتر اموال منقوله
3ـ دفتر اموال غیرمنقوله.
ماده ۶ ـ اموالی را که ضایع شدنی یا حفظ آن مستلزم مخارج غیرمتناسبی است اداره نظمیه با حضور نماینده پارکه حراج خواهد کرد قیمت تا تعیین تکلیف قطعی در صندوق نظمیه نگاهداری میشود.
ماده ۷ ـ کلیه مخارج و مصارف لازمه برای حفظ اموال و نقل و تحویل آنها از جائی بجائی و یا فروش آنها و غیره در عهده شخص یا دولت یا موسسه عامالمنفعه استقرار خواهد یافت که بالاخره اموال به آن اختصاص مییابد.
ماده ۸ ـ نظمیه مکلف است با اطلاع پارکه محل تا تعیین تکلیف قطعی از طرف حاکم اموال غیرمنقولی را که قابل انتفاع است بطریق مزایده اجاره دهد.
مهدیقلی ـ مهر ریاست وزرا