ماده واحده – عهدنامه مودت بین دولت ایران و دولت سوریه که مشتمل بر یک مقدمه و پنج ماده میباشد و در تاریخ پنجم تیر ماه یکهزار و سیصد و سی و سه مطابق با بیست و ششم ژوئن یکهزار و و نهصد و پنجاه و چهار در دمشق امضاء گردیده است تصویب میشود.
این قانون که مشتمل بر یک ماده و متن قرارداد ضمیمه است در جلسه پنجشنبه دهم اسفندماه یکهزار و سیصد و سی و چهار به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
نایب رئیس مجلس شورای ملی – امانالله اردلان
قانون بالا در جلسه روز ۱۷ آذرماه ۱۳۳۳ به تصویب مجلس سنا رسیده است.
عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی و دولت جمهوری سوریه
اعلیحضرت همایون شاهنشاه ایران
و
حضرت رئیس جمهوری سوریه
نظر باینکه مایلند روابط مودت بین ایران و سوریه را مستحکم نمایند. با توجه به لزوم تشریک مساعی دو کشور بمنظور همکاری در بسط و نشر صلح و عدالت با پیروی از اصول منشور ملل متحد تصمیم بانعقاد عهدنامه مودت گرفته و برای این مقصود نمایندگان مختار خود را بشرح زیر تعیین نمودند:
اعلیحضرت همایون شاهنشاه ایران
جناب آقای مرتضی مشفق کاظمی وزیر مختار شاهنشاهی ایران. حضرت رئیس جمهوری سوریه
جناب آقای عزتالصقال وزیر امور خارجه
مشارالیهما پس از مبادله اختیارنامههای خود که در کمال صحت و اعتبار بود در موارد زیر موافقت حاصل نمودند:
ماده اول – صلح خللناپذیر و دوستی دائمی بین دو کشور معظم متعاهد و اتباع آنها مستقر خواهد بود.
ماده دوم – طرفین معظمین متعاهدین موافقت دارند که روابط سیاسی و کنسولی موجوده بین دو کشور را طبق اصول حقوق بینالمللی و عرف بینالمللی ادامه داده و نمایندگان سیاسی و کنسولی هر یک از طرفین در قلمرو طرف دیگر به شرط معامله متقابله از رفتاری که نامساعدتر از رفتار معموله نسبت بنمایندگان سیاسی و کنسولی دولت کامله الوداد نباشد برخوردار گردند.
ماده سوم – طرفین معظمین متعاهدین موافقت دارند بمنظور عقد قراردادهای فرهنگی، کنسولی، بازرگانی و گمرکی دریائی و هوائی و استرداد مجرمین و اقامت اتباع بر اساس معامله متقابله مذاکراتی بعمل آورند.
ماده چهارم – طرفین معظمین متعاهدین موافقت دارند کلیه اختلافاتی را که ممکن است بین آنها بظهور برسد در خلال مدت مناسبی از مجرای معمولی سیاسی حل نگردد بطریق مسالمتآمیز تسویه نمایند و این حق را برای خود محفوظ میدارند که در هر مورد جداگانه بموجب توافق مخصوص طرز عملی را که بنظر مناسبتر برسد تعیین نمایند.
ماده پنجم – این عهدنامه به تصویب مقامات صلاحیت دار طرفین خواهد رسید و اسناد مصوب آن در طهران مبادله خواهند گردید. عهدنامه مزبور پانزده روز پس از مبادله اسناد مصوب بموقع اجرا گذارده خواهد شد.
در تأیید مراتب فوق نمایندگان مختار طرفین این عهدنامه را که به زبانهای فارسی و عربی تنظیم و هر دو متن متساویاً معتبر میباشند امضاء و بمهر خود ممهور نمودند.
دمشق در تاریخ پنجم تیر ماه ۱۳۳۳ مطابق با ۲۶ ژوئن ۱۹۵۴ میلادی
از طرف دولت جمهوری سوریه عزتالصقال
از طرف دولت شاهنشاهی ایران – مرتضی مشفقکاظمی
متن عهدنامه فوق مشتمل بر یک مقدمه و پنج ماده ضمیمه قانون مربوط بعهدنامه مودت بین دولت ایران و دولت سوریه بوده و صحیح است.
نایب رئیس مجلس شورای ملی – امانالله اردلان