قانون سپاه بهداشت

تاریخ تصویب: ۱۳۴۳/۰۲/۰۷
تاریخ انتشار: ۱۳۴۳/۰۳/۰۲
اطلاعات بیشتر:

به موجب بند ۲۶۱ قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه سلامت، مصوب ۱۳۹۹/۸/۵ منسوخ اعلام شده است.

ماده ۱) از تاریخ تصویب این قانون بمنظور تعمیم بهداشت و درمان در روستاها و مناطق روستائی کشور سپاه بهداشت مرکب از گروه پزشکی و ‌گروه کمک پزشکی بشرح زیر تشکیل میگردد:

‌الف – گروه پزشکی تشکیل میشود از مشمولین خدمت نظام وظیفه حائز شرایط اشتغال به حرف پزشکی و بهداشتی شامل: پزشک – دندان‌پزشک – داروساز – دامپزشک – مهندس بهداشت و بطور کلی کلیه مشمولین فارغ ‌التحصیل رشته‌هائی که وزارت بهداری طبق آئین‌نامه‌ای که به تصویب‌ هیئت وزیران خواهد رسید خدمات آنها را موثر در وظایف درمانی و بهداشتی بداند، اعم از اینکه دوره‌های تخصصی رشته‌‌های مربوطه را دیده یا ندیده ‌باشند.

ب – گروه کمک پزشکی افراد سپاه دانش خواهند بود و برای انجام خدمات کمک پزشکی دوره تعلیمات مخصوصی را خواهند دید.

تبصره – دامپزشکان مشمول این قانون که مورد احتیاج وزارت بهداری نباشند پس از اخذ تعلیمات نظامی در اختیار وزارت کشاورزی گذارده‌ خواهند شد.


ماده ۲) گروه پزشکی و گروه کمک پزشکی طبق آئین‌‌نامه‌ای که از طرف وزارتخانه ‌های بهداری، جنگ و فرهنگ تدوین خواهد شد آموزش نظامی ‌و تعلیمات فنی را در مراکز آموزش ارتش خواهند دید و درجات مربوطه پس از پایان آموزش و موفقیت به آنان اعطاءِ خواهد شد.


ماده ۳) اعطای هرگونه پروانه اشتغال بکار و گواهی تخصصی و همچنین اجازه خروج از کشور جهت طی دوره‌ های تخصصی و یا تکمیل‌ اطلاعات علمی برای مشمولین گروه پزشکی موکول به طی خدمت وظیفه در دوره گروه پزشکی خواهد بود مگر با کسب معافیت مشروط که شرایط آن‌ ضمن آئین‌نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد. ‌


ماده ۴) هزینه‌ های مربوط به اجرای این قانون بشرح زیر تأمین خواهد شد: ‌

الف – در دوره آموزشی:
۱ – حقوق و مزایای کادر آموزشی نظامی از بودجه وزارت جنگ تأمین میگردد.
۲ – مراکز آموزشی نظامی مورد نیاز گروه پزشکی از طرف وزارت جنگ برای دوره آموزشی در اختیار وزارت بهداری گذارده میشود و‌ اگر آماده برای استفاده نباشد وزارت بهداری هزینه مجهز نمودن آن مراکز و مخارج دوره آموزشی گروه پزشکی را از اعتبارات عمرانی کشور تأمین و ‌در اختیار وزارت جنگ خواهد گذاشت.

ب – پس از پایان مدت آموزش نظامی کلیه حقوق و مزایای افراد گروه پزشکی و هر نوع هزینه دیگر مربوط به آنان از قبیل وسائل نقلیه – لوازم فنی – دارو و غیره از اعتبارات عمرانی کشور که در اختیار وزارت بهداری گذارده خواهد شد تأمین و پرداخت میشود. ‌


ماده ۵) خدمت افراد سپاه بهداشت در تمام مدت خدمت بمنزله خدمت در نیروهای مسلح شاهنشاهی و جزو خدمت زیر پرچم محسوب‌ میشود. افراد مذکور از لحاظ انضباطی و کیفری تابع قوانین و مقررات ارتش راجع به افسران و درجه‌داران و دانشجویان و دانش‌آموزان وظیفه بوده و از‌ لحاظ انجام خدمات بهداشتی تابع قوانین و مقررات وزارت بهداری خواهند بود.


ماده ۶) وزارتخانه‌ها و سایر موسسات دولتی مکلفند در صورت تساوی شرایط، در درجه اول احتیاجات استخدامی خود را از بین اشخاصی که در‌ سپاه بهداشت خدمت کرده باشند تأمین نمایند.


ماده ۷) وزارت بهداری مکلف است آئین ‌نامه اجرائی این قانون را تهیه نموده و پس از موافقت وزارتخانه‌های جنگ و کشور و فرهنگ و تصویب‌ هیئت وزیران بموقع اجرا بگذارد.


ماده ۸) وزارتخانه‌های بهداری – جنگ – دارائی – فرهنگ و کشور مأمور اجرای این قانون هستند.


قانون فوق که مشتمل بر هشت ماده و یک تبصره است در جلسه روز یک شنبه بیستم بهمن ماه یکهزار و سیصد و چهل و دو به تصویب مجلس‌ شورای ملی رسیده بود در جلسه روز دوشنبه هفتم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و چهل و سه شمسی به تصویب مجلس سنا رسیده است.

رئیس مجلس سنا – مهندس شریف امامی