آیین‌نامه اجرایی ماده ۳ قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جرائم رانندگی مصوب ۱۳۵۰/۳/۳۰

تاریخ تصویب: ۱۳۵۰/۱۲/۲۱
تاریخ انتشار: ۱۳۵۰/۱۲/۲۵
شماره ثبت: ۷/۸۳۵۳ - ۱۳۵۰/۱۲/۲۵

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۵۰/۱۲/۲۱ بنا به پیشنهاد شماره ۵ر۱ر۲۱۸۰۶۷ مورخ ۸ر۱۲ر۵۰ وزارت کشور و موافقت شماره ۷۸۰۵ر۷ مورخ ۱۴ر۱۲ر۵۰ وزارت دادگستری در اجرای ماده ۳ قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جرائم رانندگی مصوب ۱۷ر۳ر۱۳۵۰ آیین‌نامه اجرائی قانون مذکور را بشرح پیوست تصویب نمودند.

وزیر مشاور و معاون اجرائی نخست وزیر ـ ‌هادی هدایتی



ماده ۱) ـ تمام وجوه حاصل از جرائم تخلفات رانندگی که طبق قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جرائم رانندگی در تهران و سایر شهر‌ها وصول میشود با رعایت تبصره ماده ۳ قانون مزبور در مرکز به حساب خزانه در بانک مرکزی و در شهرستانها به حسابی که در بانک ملی محل برای دارائی افتتاح میگردد باید تحویل شود. در مرکز خزانه و در شهرستانها ادارات دارائی موظفند سهم شهرداری از در آمد مذکور را به اختیار شهرداری محل بگذارند که با رعایت مقررات مربوط بخود بمصارف مذکور در قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جرائم رانندگی مصوب ۳۰ر۳ر۵۰ برسانند.
سهم شهربانی از درآمد مذکور در تهران و شهر‌ها بر طبق درخواست وجه در حدود احتیاج وسیله خزانه یا دارائی محل به حسابی که در مرکز و شهرستانها برای شهربانی محل حسب مورد در بانک مرکزی یا بانک ملی ایران افتتاح خواهد شد باید منتقل شود.


ماده ۲) ـ وجوه حاصل از محل‌ جرائم رانندگی بمصارف زیر خواهد رسید:
1) ـ خرید و تعمیر اتومبیل و موتورسیکلت و سایر وسائل نقلیه موتوری و لوازم آن و همچنین هزینه سوخت و نگهداری آنها.
2) ـ خرید و تعمیر چراغها و علائم راهنمائی و خرید و تعمیر دستگاه کنترل مرکزی و هزینه‌های متعلقه و همچنین خرید سایر تجهیزات فنی راهنمائی و تهیه وسایل خط کشی.
3) ـ خرید یا اجاره محل مناسب برای آزمایش و شماره گذاری وسائط نقلیه رانندگی و تهیه تجهیزات آن.
4 ـ خرید یا اجاره محل مناسب برای قسمتها و مناطق راهنمائی و تعمیر و نگهداری آنها.
5 ـ تهیه وسائل آموزشی و تبلیغاتی و فیلم و استفاده از امکانات رادیو و تلویزیون در جهت آموزش همگانی اصول راهنمائی و رانندگی.
6 ـ پرداخت حق‌التدریس برای آموزش راهنمائی و رانندگی طبق مقررات مربوطه.
7 ـ پرداخت حق‌الزحمه طبق قرارداد و هزینه پذیرائی از متخصصین و کارشناسان ترافیک بنا به پیشنهاد اداره راهنمائی و رانندگی و موافقت رئیس شهربانی کل.
8 ـ تهیه وسائل مخابراتی ارتباطی راهنمائی و رانندگی.
9 ـ بیمه افسران و مأمورین موتور سوار انتظامی راهنمائی.
10ـ اعزام پرسنل راهنمائی و رانندگی بخارج از کشور جهت مطالعه و بازدید از مؤسسات آموزشی و ترافیک شهری.


ماده ۳) ـ پرداخت هزینه‌های مذکور در ردیفهای ۱تا ۸ ماده ۲ در تهران تا مبلغ دویست هزار ریال هر ماه در اختیار رئیس اداره راهنمائی و رانندگی و ماهانه معادل همین مبلغ در اختیار رؤسای شهربانیهای استان ـ شهربانیهای فرمانداری کل و شهربانیهای مستقل خواهد بود که برابر مقررات در حوزه مأموریت بمصرف برسانند و هزینه‌های زائد بر مبلغ بالا پس از تصویب رئیس شهربانی کل کشور یا نماینده مجاز وی قابل پرداخت خواهد بود.

تبصره ـ هزینه‌های مذکور در ردیف‌های ۱ تا ۸ درماده ۲در شهربانیهائی که تابع شهربانی‌های مراکز استان و یا فرمانداری کل نمیباشند تا مبلغ دویست هزار ریال در اختیار رئیس شهربانی محل و زائد بر‌ آن با موافقت رئیس شهربانی کل یا نماینده مجاز وی خواهد بود. بمنظور تسریع در پرداخت هزینه‌ها تنخواه گردان مورد نیاز از محل در آمد‌های موضوع این آئین‏نامه در اختیار شهربانی کل کشور در مرکز و ادارات شهربانی محل گذاشته خواهد شد.


ماده ۴) – [اصلاحی ۱۳۵۸/۵/۱]
برداشتهائی که برابر مقررات از محل وجوهی که از محل در آمد اختصاصی موضوع این آئین‏نامه در تهران و سایر شهر‌ها در اختیار شهربانی گذاشته میشود بعمل خواهد آمد با صدور چک با سه امضاء به شرح زیر خواهد بود.
1ـ در مرکز: رئیس راهنمائی و رانندگی، ذیحساب شهربانی کل، معاون مالی شهربانی محل یا نمایندگان مجاز آنان.
2- در شهرستانها: رئیس یا مسئول امور راهنمائی و رانندگی، رئیس یا مسئول امور حسابداری شهربانی، رئیس شهربانی محل یا نماینده مجاز او.


ماده ۵) ـ حساب در آمد و هزینه وجوه حاصل از جرائم تخلفات رانندگی باید بر اساس مقررات و دستور‌العمل‌های صادره برای حساب درآمد اختصاصی تهیه و از طریق اداره امور مالی شهربانی کل به وزارت دارائی (اداره کل تمرکز حسابها و امور حسابداریها) ارسال شود.


ماده ۶) ـ معاملات موضوع این آئین‏نامه با رعایت مواد آئین‏نامه معاملات دولتی انجام خواهد شد.