نظر به ماده ۲۷۹ و ۲۸۸ قانون امور حسبی وزارت دادگستری مقرر میدارد:
۱ـ وزارت دادگستری به هر یک از دادگاههای شهرستان و بخش و دادستان شهرستان و دفتر امور محجورین و تحریر ترکه و دفتر اسناد رسمی که مقتضی بداند اجازه میدهد که وصیتنامه سری را در حوزه خود یا حوزه که از طرف وزارت دادگستری معین میشود به طریق امانت نگاهداری نمایند.
۲ـ اشخاصی که بخواهند وصیتنامه سری خود را امانت گذارند باید در اداره ثبت اسناد یا یکی از محلهای مذکور در ماده فوق که از طرف وزارت دادگستری مجاز باشد امانت گذارند.
۳ـ اتباع دولت ایران در خارجه میتوانند وصیتنامه سری خود را در کنسولگری دولت ایران امانت گذارند و همچنین اتباع خارجه در ایران میتوانند وصیتنامه سری خود را در کنسولگری دولت متبوع خود امانت گذارند.
۴ـ ترتیب امانت گذاردن وصیتنامه سری در هر یک از محلهای نامبرده کنسولگری و استرداد آن بطریقی است که برای امانت گذاردن اسناد رسمی و استرداد آنها در اداره ثبت اسناد مقرر است و وظایفی که در قانون ثبت اسناد برای مسئول دفتر مقرر است به عهده متصدی یکی از محلهای نامبرده که وصیتنامه در آنجا سپرده میشود خواهد بود.
۵ـ هر یک از محل های مذکور که وصیتنامه سری به آنجا سپرده شده مکلف است به طریقی که در قانون امور حسبی مقرر است بعد از اطلاع به فوت موصی وصیتنامه را به دادگاه بخش که برای رسیدگی به امور راجع به ترکه متوفی صالح است بفرستند.
وزیر دادگستری – علی اصغر حکمت