نظامنامه رسومات مشروبات الکلی

تاریخ انتشار: ۱۳۱۲/۱۲/۱۵

مصوب ۱۳۱۲/۱۲/۵


هیئت وزراء در جلسه ۵ اسفند ماه ۱۳۱۲ نظامنامه رسومات مشروبات الکلی را که در داخله تهیه میشود بشرح ذیل تصویب نمودند:


ماده 1 ـ از تاریخ اجرای این نظامنامه حقوق رسوماتی از مشروبات داخلی بترتیب ذیل اخذ می‌شود:

1ـ عرق. ودکا. ماستیک و سایر مشروبات مشابه که درجه الکل آنها از 50 درجه تجاوز ننماید از قرار هر بطر 7 سیر و نیم 60/3 ریال

2ـ کنیاک. ویسکی. رم جین و سایر لیکورهای مشابه و همچنین ترکیبات شرابی‌ که زیاده از 50 درجه الکل دارند و کلیه مشروبات الکلی از هر رقم که بیش از 50 و منتهی 55 درجه الکل دارند 50/4 ریال

3 ـ الکل و مایعات الکلی که بیش از پنجاه و پنج درجه الکل دارند. 0/6 ریال

4ـ شراب‌های معمولی و آبجو 75/0 ریال

5 ـ شراب‌های دسر از قبیل پرتو. مادر. شری. مالاکا. ورموت و نظایر آنها که میزان الکل آنها از بیست درجه تجاوز ننماید. 50/1 ریال

6 ـ شراب‌های کف ‌دار 25/2 ریال

تبصره 1 ـ برای تعیین درجه الکل باید مایع را تحت ۱۵ سانتی‌گراد حرارت قرار داد.

تبصره 2 ـ اشخاصی که برای مصرف شخصی خود شراب می‌اندازند از مقررات فوق معاف خواهند بود.


ماده دوم ـ حقوق رسوماتی مقرر در ماده اول باید منتهی در ظرف دو ماه از تاریخ تهیه مشروب تأدیه شود.


ماده سوم ـ با مراعات شرایطی که بموجب نظامنامه وزارت مالیه تعیین خواهد شد ممکن است محصولات ذیل از تمام یا قسمتی از حقوق رسومات معاف شوند:
الف ـ الکل‌هائی که برای مصارف قشونی یا معالجه مرضی و مجروحین در مریضخانه‌ها است.
ب ـ الکل‌هائی که به مصارف صنعتی و شیمیائی و دواسازی می‌رسد.
ج ـ عطر و جوهریاتی که بوسیله تقطیر بعضی نباتات تهیه شده و نمیتوان آنها را بطور مشروب استعمال کرد.
د ـ مشروبات داخلی که از مملکت صادر میشود.


ماده چهارم ـ این نظامنامه در تهران از ۱۵ اسفند ماه ۱۲۱۲ و در ایالات و ولایات از اول فروردین ماه ۱۳۱۲ بموقع اجرا گذارده شود.