هیئت وزراء در جلسه ۵ اسفندماه ۱۳۱۲ نظامنامه رسومات مشروبات الکلی را که در داخله تهیه میشود بشرح ذیل تصویب نمودند:
ماده ۱ ـ از تاریخ اجرای این نظامنامه حقوق رسوماتی از مشروبات داخلی بترتیب ذیل اخذ میشود:
۱ـ عرق. ودکا. ماستیک و سایر مشروبات مشابه که درجه الکل آنها از ۵۰ درجه تجاوز ننماید از قرار هر بطر ۷ سیر و نیم ۶۰/۳ ریال
۲ـ کنیاک. ویسکی. رم جین و سایر لیکورهای مشابه و همچنین ترکیبات شرابی که زیاده از ۵۰ درجه الکل دارند و کلیه مشروبات الکلی از هر رقم که بیش از ۵۰ و منتهی ۵۵ درجه الکل دارند ۵۰/۴ ریال
۳ ـ الکل و مایعات الکلی که بیش از پنجاه و پنج درجه الکل دارند. ۰/۶ ریال
۴ـ شرابهای معمولی و آبجو ۷۵/۰ ریال
۵ ـ شرابهای دسر از قبیل پرتو. مادر. شری. مالاکا. ورموت و نظایر آنها که میزان الکل آنها از بیست درجه تجاوز ننماید. ۵۰/۱ ریال
۶ ـ شرابهای کف دار ۲۵/۲ ریال
تبصره ۱ ـ برای تعیین درجه الکل باید مایع را تحت ۱۵ سانتیگراد حرارت قرار داد.
تبصره ۲ ـ اشخاصی که برای مصرف شخصی خود شراب میاندازند از مقررات فوق معاف خواهند بود.
ماده دوم ـ حقوق رسوماتی مقرر در ماده اول باید منتهی در ظرف دو ماه از تاریخ تهیه مشروب تأدیه شود.
ماده سوم ـ با مراعات شرایطی که بموجب نظامنامه وزارت مالیه تعیین خواهد شد ممکن است محصولات ذیل از تمام یا قسمتی از حقوق رسومات معاف شوند:
الف ـ الکلهائی که برای مصارف قشونی یا معالجه مرضی و مجروحین در مریضخانهها است.
ب ـ الکلهائی که به مصارف صنعتی و شیمیائی و دواسازی میرسد.
ج ـ عطر و جوهریاتی که بوسیله تقطیر بعضی نباتات تهیه شده و نمیتوان آنها را بطور مشروب استعمال کرد.
د ـ مشروبات داخلی که از مملکت صادر میشود.
ماده چهارم ـ این نظامنامه در تهران از ۱۵ اسفندماه ۱۲۱۲ و در ایالات و ولایات از اول فروردین ماه ۱۳۱۲ بموقع اجرا گذارده شود.