لایحه قانونی راجع به راه‌اندازی و فعال نمودن واحدهای تولیدی نیمه‌تمام و یا تعطیل‌شده و همچنین طرح‌های ساختمانی نیمه‌تمام مربوط به بخش خصوصی، بنیاد مستضعفان و یا سازمانهای ملی دیگر

تاریخ تصویب: ۱۳۵۹/۰۴/۲۱
تاریخ انتشار: ۱۳۵۹/۰۶/۰۸

ماده واحده- بمنظور راه اندازی و فعال نمودن واحدهای تولیدی (صنعتی و کشاورزی) نیمه تمام و یا تعطیل شده و همچنین طرح‌های ساختمانی نیمه تمام که تا به حال نسبت به راه اندازی آنها اقدامی بعمل نیامده است و در مالکیت بخش خصوصی، بنیاد مستضعفان یا سازمانهای ملی دیگر می باشند با توجه به طرح مصوبه ۱۳۰۳/دال مورخ ۱۱/۱۱/۵۸ شورای انقلاب، به شورای عالی مرکز گسترش خدمات تولیدی و عمرانی هر استان اجازه میدهند که واحدهای مذکور را در اختیار شرکتهای تعاون (موضوع مصوبه فوق الذکر) و یا هر گروه دیگری قرار دهند.
نحوه واگذاری واحدهای فوق الذکر طبق ضوابط و شرایط پیوست میباشد.

شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران



ضوابط و شرایط راه‌اندازی و و‌اگذاری و‌احدهای نیمه تمام و تعطیل شده خصوصی، ملی شده، مصادره شده به شرکتهای تعاون

۱ـ مرکز گسترش خدمات تولیدی و عمرانی هر استان (وابسته به استانداری) مسئولیت راه اندازی و احدهای نیمه تمام و یا تعطیل شده را بعهده خواهد داشت. برای این منظور مرکز گسترش گروهی از متخصصین را مأمور شناسائی این واحدها در استان مربوط نموده و لیست آنها را با مشخصات کامل (نوع مالکیت، میزان سرمایه لازم برای تکمیل و راه اندازی و احد…) تهیه مینماید.

۲ ـ مرکز گسترش به مالک و یا مالکین اطلاع میدهد که در عرض دو ماه شروع به راه اندازی و احد تولیدی نماید. شورایعالی مرکز گسترش در موارد استثنائی (نیاز به ورود ماشین آلات از خارج…) میتواند مدت فوق الذکر را افزایش دهد.

۳ ـ مرکز گسترش حتی الامکان سعی خواهد نموده که به مالک و یا مالکین کمکهای لازم را برای واحدهای تولیدی بنماید. در صورت عدم آمادگی مالک یا مالکین برای راه اندازی و احد تولیدی شورای عالی مرکز گسترش تعطیل شده و یا نیمه تمام را به گروه واجد شرایط که با تشکیل شرکت تعاون علاقمند به راه اندازی و اداره واحد بوده و صلاحیت آنها نیز مورد تأیید باشد واگذار مینماید. مشارکت مالک یا مالکین و احد و کارکنان آن در تشکیل شرکت تعاو ن و اداره واحد مربوطه از اولویت خاص برخوردار می باشد.

۴- شورای عالی مرکز گسترش در مواردی که واحد تولیدی دارای شرایط خاص باشد (میزان سرمایه‌گذاری واحد زیاد بوده و بتعداد کارگر خیلی زیاد احتیاج باشد…) راه اندازی و اداره آن را با نظر وزارت بازرگانی به سازمان صنایع ملی شده واگذار مینماید.

۵ ـ میزان سرمایه مصرف شده و بطور کلی بهای این واحدها توسط کارشناسانی که مورد قبول شورایعالی مرکز گسترش و مالک و یا مالکین باشند تعیین میگردد و طبق قراردادی که بین مالک و یا مالکین و شرکت تعاون تنظیم و منعقد میگردد بعد از بهره برداری از واحد به مالک و یا مالکین اصلی و طلبکاران بازپرداخت میگردد.

۶ ـ در مواردی که دیون واحد تولیدی بیشتر از ارزش آن باشد میزان مازاد را مالک و یا مالکین طبق موازین قانونی به بستانکاران پرداخت مینماید.

۷ ـ شرکتهای تعاون که بر اساس این ضوابط تشکیل میگردد کاملا تابع اساسنامه و مقررات شرکتهای تعاونی موضوع مصوبه ۱۳۰۳ /دال مورخ ۱۱/۱۱/۵۸ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران خواهند بود.

شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران