ماده واحده – ماده سوم و چهارم قانون [اصلاح قانون انحصار] دخانیات مصوب ۲۶ اسفند ۱۳۱۰ بطریق ذیل اصلاح میشود:
۱ – بجای ماده سوم قانون ۲۶ اسفند ۱۳۱۰
– موسسه دخانیات مجاز است از تاریخ تصویب این قانون تا آخر سال ۱۳۱۱ و سنوات ۱۳۱۲ و ۱۳۱۳ نسبت بهر یک از انواع و اجناس دخانیه که عمل انحصار آن را بدست نگرفته یا اخذ حقوق مذکور ذیل تهیه و تجارت یک قسمت یا تمام آن نوع و جنس را بموجب جواز مخصوص آزاد نماید:
الف – توتون سیگار و سایر اجناس دخانیه که برای مصرف در سیگار بریده میشود از قرار یک من سی ریال
ب – توتون چپق نیم کوب از قرار یک من هیجده ریال
ج – توتون چپق اشنو – سلوانه – لاهمیان (از محال ساوجبلاغ مکری) و توتونهای مشابه آن از تاریخ تصویب این قانون تا آخر سال ۱۳۱۱ از قرار یک من دوازده ریال و در ۱۳۱۲ چهارده ریال و در ۱۳۱۳ شانزده ریال
د – توتون چپق سنندج – کرمانشاهان – ساوجبلاغ مکری و توتون های مشابه آن از تاریخ تصویب این قانون تا آخر سال ۱۳۱۱ از قرار یک من هشت ریال و در ۱۳۱۲ ده ریال و در ۱۳۱۳ دوازده ریال.
هـ – توتون چپق سقز و بانه – همدان – دهخوارقان – نهاوند – تویسرکان – اطراف طهران و توتون های مشابه آن از تاریخ تصویب این قانون تا آخر سال۱۳۱۱ از قرار یک من پنج ریال و در ۱۳۱۲ شش ریال در ۱۳۱۳ هفت ریال.
و – تنباکوی شیراز – اصفهان – گلپایگان – کمره و خوانسار – دشتی و دشتستان و تنباکوهای مشابه آن از تاریخ تصویب این قانون تا آخر سال ۱۳۱۱ ازقرار یک من چهار ریال و در ۱۳۱۲ چهار ریال و نیم و در ۱۳۱۳ پنج ریال.
ز – تنباکوی کرمان – یزد – حوزه خراسان – سمنان – دامغان – شاهرود و تنباکوهای مشابه آن از تاریخ تصویب این قانون تا آخر سال ۱۳۱۱ از قرار یک من سه ریال و در ۱۳۱۲ سه ریال و نیم و در ۱۳۱۳ چهار ریال.
ح – تنباکوی چوب قلیانی – میخکی – چوله و تنباکوهای مشابه آن از تاریخ تصویب این قانون از قرار یک من دو ریال.
ط – نسوار ساخته از تاریخ تصویب این قانون یکمن پانزده ریال و انفیه ساخت داخله یک من بیست ریال.
ی – انواع توتون و سیگارت و سیگار و انفیه ساخت خارجه در صورتی که ممنوعیت فعلی آن مرتفع گردد از قرار صدی دویست از قیمت که وارد شده.
ک – انواع کاغذ سیگار و متفرعات آن صدی پنجاه از قیمتی که وارد شده و میشود.
تبصره ۱ – قیمت ورودی عبارت است از قیمت خرید و خرج جنس تا دفتر ورود به اضافه حقوق گمرکی و عوارض دیگری که بتوسط گمرک ماخوذ میگردد.
تبصره ۲ – وارد کردن اجناس دخانیه مذکوره در فقرات ی و ک در صورتی که ورود آنها موانع قانونی دیگری نداشته باشد بدون اجازه مؤسسه انحصار دخانیات ممنوع بوده و مستلزم ضبط جنس خواهد بود.
تبصره ۳ – وزارت مالیه مجاز است قبوضی را که از بابت یک من یک ریال تنباکوهای پست و یک من دو ریال چوب تنباکوی معروف بچوله و میخکی تا تاریخ تصویب این قانون دریافت نموده بصاحبان آنها مسترد دارد.
تبصره ۴ – اجناس دخانیه که با جواز سفید با دادن وثیقه حمل و تا تاریخ تصویب این قانون حقوق انحصار آن ها نقدا ماخوذ نگردیده از حیث حقوق انحصاری مشمول اینقانون خواهد بود.
۲ – بجای ماده ۴ قانون ۲۶ اسفند ۱۳۱۰
– دولت مکلف است خرید و فروش توتون سیگار محصول ۱۳۱۲ و سنوات بعد را خود مباشرت نماید و ترتیب خرید توتون مزبور و همچنین خرید انواع اجناس دخانیه دیگر در موقعی که دولت خود مباشرت را بدست می گیرد بترتیب ذیل خواهد بود:
پس از مباشرت دولت به انحصار عملی هر یک از انواع دخانیه مالکین محصولات آن نوع و اجناس و ادوات مربوطه به آن مکلف خواهند بود که اموال مذکوره را با اخذ قیمت نقدی آن بمؤسسه انحصار دخانیات بفروشند و مؤسسه انحصار مکلف بخرید آن می باشد حداقل قیمت خرید اجناس مذکوره در سال اول مباشرت دولت نسبت بهر یک از اجناس دخانیه میزان متوسط قیمت ۵ سال اخیر بر طبق معاملات تجار خواهد بود و در سنوات بعد همه ساله مؤسسه انحصار دخانیات با در نظر گرفتن وضعیت محصول و بازار نرخ آن سال را معین و یک ماه قبل از برداشت محصول درمحل اعلان خواهد نمود.
نظامنامه مربوطه بعملی نمودن انحصار دخانیات قبل از ۱۳۱۲ از طرف وزارت مالیه تهیه شده و به تصویب کمیسیون قوانین مالیه خواهد رسید.
تبصره – استخدام عمال و کارگران کارخانه و ماشینخانههای توتون بری و توتون سائی و گیلزریزی و سیگارپیچی و کیسه گیری و جور کردن و غیره و پرداخت اجرت آنها و همچنین معاملات اجناس دخانیه مورد انحصار تابع مقررات قانون استخدام و قوانین محاسبات عمومی و بودجه نخواهد بود.
این قانون که مشتمل بر یک ماده است در جلسه نوزدهم آبان ماه یکهزار و سیصد و یازده شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
رئیس مجلس شورای ملی – دادگر