قانون بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۳۷/۱۲/۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳۳۸/۰۱/۳۱

ماده واحده – بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور که از حیث درآمد اعم از عمومی و اختصاصی و بنگاه‌ها و شرکتها و سازمانهای دولتی در پنج فصل‌ ضمیمه بمبلغ شصت و چهار میلیارد و یکصد و پنجاه و هشت میلیون و هفتصد و پنجاه و پنج هزار و هشتاد ریال (۶۴۱۵۸۷۵۵۰۸۰) و از حیث هزینه ‌بمبلغ شصت و پنج میلیارد و دویست و شصت و هفت میلیون و پانصد و چهل و یکهزار و سیصد و شش ریال میگردد (۶۵۲۶۷۵۴۱۳۰۶) تصویب‌ و اجازه داده میشود.
‌الف – وزارت دارائی درآمدهای پیش‌بینی شده برای سال ۱۳۳۸ منظور در فصل اول را وصول و کلیه حقوق و مزایای قانونی کارمندان و‌ خدمتگزاران جزء و هزینه‌های مستمر و غیر مستمر وزارت خانه‌ها و ادارات و بنگاههای دولتی و سایر مصارف منظوره در فصل دوم را در حدود درآمدهای‌ وصولی مذکور در فصل اول با رعایت کامل مقررات و مفاد تبصره‌های منظوره در این قانون پرداخت نماید.
ب – بودجه بنگاه‌ها و شرکت ها و سازمانهای دولتی طبق مقررات و قوانین مربوطه بهر کدام قابل اجرا میباشد همچنین آنچه وزارتخانه‌ها و‌ ادارات کل از محل درآمدهای اختصاصی استفاده مینمایند تابع مقررات و قوانین مخصوصه به درآمدهای مزبور میباشد.


‌تبصره‌ هائی که اجرای آن محدود به دوره عمل سال مالی ۱۳۳۸ خواهد بود

‌تبصره ۱ – بودجه تفصیلی برنامه سال ۱۳۳۸ وزارتخانه‌ ها و ادارات و کلیه مؤسسات دولتی مندرج در فصل دوم و سوم در حدود رقم اعتبار مربوط منظور در ‌قانون بودجه پس از رسیدگی و تصویب کمیسیون بودجه قابل اجرا خواهد بود. مادام که بودجه ‌های تفصیلی سال مزبور به تصویب کمیسیون بودجه ‌نرسیده بر اساس اعتبارات مصوب ۱۳۳۷ به شرط اینکه از حدود اعتباری که برای وزارتخانه‌ ها یا اداره ضمن بودجه پیشنهادی سال ۱۳۳۸ منظور شده ‌تجاوز ننماید قابل پرداخت خواهد بود و وزارتخانه ‌ها و ادارات موظفند بودجه‌ های خود را منتهی در ظرف یک ماه از تاریخ تصویب بودجه کل بوزارت دارائی ارسال دارند تا پس از رسیدگی برای تصویب بکمیسیون بودجه مجلس شورای ملی پیشنهاد شود.

‌تبصره ۲ – نقل و انتقال در هر یک از مواد فصول ارقام بودجه ‌های تفصیلی سال ۱۳۳۸ وزارتخانه ‌ها و ادارات کل از ماده‌ بماده دیگر با موافقت ‌وزارت دارائی و نقل و انتقال از فصلی بفصل دیگر با موافقت کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی مجاز خواهد بود.

‌تبصره ۳ – بوزارت دارائی اجازه داده میشود زیان عملکرد غله و نان از سالهای ۱۳۲۸ تا تاریخ اول مرداد ۱۳۳۶ را با گواهی اداره رسیدگی و ‌تمرکز حسابها طبق بیلانهای مصوب به هزینه قطعی منظور دارد.


تبصره ۴ (منسوخ ۱۹ˏ۱۲ˏ۱۳۳۸)-
وزارتخانه‌ها و ادارات کل و بنگاه‌ها و سایر مؤسسات دولتی موظفند از اول فروردین ۱۳۳۸ معادل یک ‌سوم حقوق بازنشستگان ‌کشوری را که طبق قانون تیر ماه ۱۳۳۷ بازنشسته شده‌اند از اعتبارات پرسنلی خود برداشت و بعنوان کمک در وجه صندوق بازنشستگی پرداخت‌ نمایند.


‌تبصره ۵ – بوزارت پست و تلگراف اجازه داده می ‌شود مبلغ سی و یکمیلیون ریالی که بابت بهای مخابرات و هزینه پست از شهربانی کل کشور‌ طلبکار است صرفنظر نموده و از حساب های مربوطه کسر نمایند.


‌تبصره ۶ – بوزارت گمرکات و انحصارات اجازه داده میشود بمنظور تسهیل و تسریع در امر خرید و جمع ‌آوری قند و شکر و غله و مواد دخانیه‌ و همچنین هزینه جمع ‌آوری کالاهای انحصاری در حدود اعتبارات مصوب در بودجه سال ۱۳۳۸ از بانک ملی ایران با موافقت و تضمین وزارت دارائی ‌قرض نموده و تا آخر سال از محل اعتبارات مربوطه یا از محل وجوه حاصله از فروش واریز نماید.


‌تبصره ۷ – در سال ۱۳۳۸ اداره کل آمار عمومی و سازمان طبقه‌ بندی مشاغل تابع مقرراتی خواهد بود که در سالهای گذشته با تصویب هیئت دولت‌ اجراء شده است.


‌تبصره ۸ – به وزارت دارائی اجازه داده میشود اسناد حق‌ السهم صاحبان دفاتر اسناد رسمی تا آخر سال ۱۳۲۶ را که درآمد آنها تحویل دارائی شده و‌ حق‌ السهم مربوطه بوسیله صندوق ثبت و ادارات دارائی از محل تنخواه‌ گردان یا موجودی پرداخت گردیده از محل درآمد عمومی واریز نماید.


‌تبصره ۹ – بوزارت راه اجازه داده میشود اسناد حقوق و مزایای هفت نفر کارمندان بیگانه اداره کل ساختمان راه ‌آهن را که بر طبق تصویب‌نامه ‌های ‌صادره دوره فترت (‌فاصله دورة چهاردهم و پانزدهم مجلس شورای ملی) بخدمت مشغول بوده ‌اند و لایحه استخدامی آنها به تصویب نرسیده است بمیزانیکه در تصویب‌نامه ‌های صادره معین شده واریز و بهزینه قطعی منظور دارند.


‌تبصره ۱۰ – ماده اول قانونی مصوب بیست و هشتم اسفندماه ۱۳۳۶ بشرح زیر اصلاح میگردد در سال ۱۳۳۸ کل عواید نفت اعم از مالیات بر ‌درآمد و پرداخت مشخص بین سازمان برنامه و شرکت ملی نفت ایران و وزارت دارائی بترتیب مشروح زیر تقسیم خواهد شد:
‌الف – سهم سازمان برنامه حداقل یکصد و سی میلیون دلار.
ب – سهم شرکت ملی نفت بیست میلیون دلار.
ج – بقیه آنچه از کل عواید نفتی باقی خواهد ماند سهم وزارت دارائی.


‌تبصره ۱۱ – به دولت اجازه داده میشود برای پرداخت بقیه سهام بنگاه آبیاری به شرکت های تابعه و اجرای برنامه‌ های آبیاری ضروری در سال ۱۳۳۸‌ حداکثر تا یکصد و بیست میلیون ریال از بانکملی ایران وام دریافت و بتدریج از سال ۱۳۳۹ ببعد ضمن بودجه کل کشور در ظرف ده سال تأمین و ‌نسبت به واریز آن اصلاً و فرعاً اقدام نماید.


تبصره ۱۲ – دولت مجاز است چنانچه درآمدهائی غیر از محلهای مندرج در بودجه بدست آید تا حدود سه میلیارد و پانصد میلیون ریال به بودجه وزارت جنگ و ژاندارمری کل کشور اضافه نماید.

‌تبصره ۱۳ – بدولت اجازه داده می ‌شود برای تکمیل ساختمان عمارت مجلس سنا و خرید لوازم و اثاثیه و مخارج مربوطه در سال ۱۳۳۸ تا مبلغ ‌یکصد میلیون ریال وام از بانک ملی ایران دریافت و بمصارف برسانند وزارت دارائی مکلف است اعتبار وام مزبور را بتدریج از سال ۱۳۳۹ ببعد ضمن بودجه کل کشور تأمین و نسبت به واریز آن اصلا و فرعاً اقدام نماید و ‌همچنین قسمت اخیر تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۳۳۷ موضوع اجازه اخذ مبلغ یکصد میلیون ریال وام برای ساختمان مجلس شورای ملی که مورد استفاده ‌واقع نشده در سال ۱۳۳۸ بقوت خود باقیست.


‌تبصره ۱۴ – انحصار کل دخانیات میتواند چنانچه اضافه بر درآمدیکه ضمن بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور پیش‌ بینی شده اضافه درآمدی تحصیل ‌نماید تا میزان ۲۰ % از اضافه درآمد مزبور را برای امور استحصالی و توسعه کارخانجات و بهبود کشت مصرف نماید وزارت دارائی با تسلیم تقاضای‌ وزارت گمرکات و انحصارات مکلف بپرداخت آن میباشد.


تبصره ۱۵ – اعتبارات ساختمانی سال ۱۳۳۷ فرهنگ و بهداری که از بودجه وزارتخانه‌ های مزبور یا بودجه کل کشور بشهرستانها حواله شده تا ‌آخر سال ۱۳۳۸ قابل استفاده و پرداخت است باقی مانده اعتبار ساختمانی منظور در ردیف بودجه بودجه سال ۱۳۳۷ کل کشور و اعتبارات ساختمانی ‌منظوره در بودجه وزارتین فرهنگ و بهداری حداکثر تا میزان بیست میلیون ریال تا آخر سال ۱۳۳۸ قابل استفاده و پرداخت میباشد و همچنین اعتبار‌ سال ۱۳۳۷ راهسازی و ساختمان راه‌ آهن حداکثر تا میزان بیست میلیون ریال تا آخر سال ۱۳۳۸ قابل استفاده میباشد.


‌تبصرۀ ۱۶ – وزارت کشور مجاز است سهمی اعتبارات خود از محل پذیره نفت را که تحت عنوان تکمیل ساختمانهای نیمه ‌تمام در اختیار دارد بمصرف احداث ساختمانهای ده بخشداری و دو فرمانداری در گرمسیرات فارس و یک فرمانداری و دو بخشداری در بنادر بحر عمان و عمارت ‌استانداری خوزستان و فرمانداری های اهواز و دشت میشان با رعایت مقررات مربوطه برساند.


‌تبصره ۱۷ – تفاوت ترفیع کارمندان دولت باستثنای قضات که در سال ۳۳۷ اعطاء شده از اول اسفند ۱۳۳۷ قابل پرداخت خواهد بود و در صورت ‌عدم وجود اعتبار وزارتخانه‌ ها می‌ توانند از صرفه‌ جوئی بودجه پرسنلی اضافات مزبور را تأدیه نمایند.


تبصره ۱۸ – روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی از آغاز سال ۱۳۳۸ با بودجه آن به وزارت دادگستری منتقل میگردد و کارپردازی موظف به اجرای آنست.


تبصره ۱۹ – از کارکنان فعلی اداره روزنامه رسمی کشور تعدادی که مورد احتیاج هستند بتشخیص هیئت رئیسه در مجلس باقی مانده و بقیه بوزارت دادگستری انتقال مییابند و حقوق و مزایای آنان در مورد کارمندان کماکان طبق مقررات و قوانین استخدامی و بازنشستگی کارمندان مجلس ‌شورای ملی درباره خدمتگزاران جزء و کارگران طبق آئین ‌نامه ‌های مجلس شورای ملی تثبیت و بموقع اجرا گذارده خواهد شد و وزارت دادگستری‌ مکلف است کلیه سوابق خدمت و حقوق و مزایائی که کارمندان و خدمتگزاران و کارگران اداره روزنامه رسمی دریافت می‌ دارند در بودجه هر سال‌ منظور و پرداخت نماید.


‌تبصره ‌هائی که اجرای آن تا موقعی که لغو نگردیده است بقوت خود باقی است

‌تبصره ۲۰ – وزارت دارائی مجاز است آن قسمت از مطالبات اداره تصفیه اقتصادی سابق از دستگاه‌ های دولتی را در صورتی که مورد تأیید و گواهی‌ وزارت خانه‌ ها و ادارات مربوط باشد در بودجه سنوات مربوطه جمعاً خرجاً بحساب قطعی منظور و بدینوسیله در واریز مطالبات مذکور اقدام نماید.


‌تبصره ۲۱ – به فرزندان مستخدمین دولت که در راه انجام وظیفه فوت یا کشته میشوند مبلغی بشرح زیر پرداخت میگردد.
‌برای مدت تحصیل در دبستان ماهانه دویست ریال برای مدت تحصیل در دبیرستان ماهانه چهارصد ریال برای مدت تحصیل در دانشکده ماهانه ‌ششصد ریال برای مدت تحصیل در دوره دکترا یکهزار ریال.


‌تبصره ۲۲ – به دولت اجازه داده میشود برای کلیه کارمندانی که در دستگاه‌ های مختلف کشور طبق سازمان صرفا بامور بایگانی اشتغال دارند ‌فوق ‌العاده ‌ای بر طبق آئین ‌نامه ‌ای بنا به پیشنهاد وزارت دارائی که به تصویب هیئت دولت خواهد رسید برقرار و از اول سال ۱۳۳۸ پرداخت نماید.


‌تبصره ۲۳ – دولت مجاز است ادارات کل غله و نان – قند و شکر – باربری و سازمان چای را طبق اصول بازرگانی اداره و از آنها بهره ‌برداری نماید. ‌بودجه ادارات مزبور با موافقت وزارت دارائی و تصویب هیئت وزیران پس از تصویب کمیسیون بودجه قابل اجرا می ‌باشد و جمعاً خرجاً در بودجه کل ‌منظور خواهد شد.

[آیین‌نامه اداره ادارات کل غله و نان – قند و شکر – باربری و سازمان چای طبق اصول بازرگانی]

خلاصه بودجه پیشنهادی
سال ۱۳۳۸ کل کشور
الف – درآمد
ب – هزینه
۱) در آمد منظوره در بودجه کل کشور
۳۰۲۱۳۶۳۵۱۹۰
۱) هزینه وزارتخانه ها و ادارات کل
۳۱۳۲۲۴۲۱۴۱۶
۲) در آمد بنگاهها و شرکتهای دولتی
۱۱۸۰۱۷۷۲۶۴۸
۲) هزینه بنگاهها و شرکتهای دولتی
۱۱۸۰۱۷۷۲۶۴۸
۳) در آمد سازمان برنامه
۹۷۵۰۰۰۰۰۰۰
۳) هزینه سازمان برنامه
۹۷۵۰۰۰۰۰۰۰
۴) شرکتهای تابعه سازمان برنامه
۴۰۹۶۶۷۰۲۴۲
۴)هزینه شرکت های تابعه سازمان برنامه
۴۰۹۶۶۷۰۲۴۲
۵) درآمد شرکت ملی نفت
۸۲۹۶۶۷۷۰۰۰
۵) هزینه شرکت ملی نفت ایران
۸۲۹۶۶۷۷۰۰۰
جمع کل درآمد
۶۴۱۵۸۷۵۵۰۸۰
جمع کل هزینه
۶۵۲۶۷۵۴۱۳۰۶
هزینه پیشنهادی
۶۵۲۶۷۵۴۱۳۰۶
درآمد پیشنهادی
۶۴۱۵۸۷۵۵۰۸۰
کسر بودجه
۱۱۰۸۷۸۶۲۲۶

فصل اول بودجه درآمد سال ۱۳۳۸

شماره ردیف
شرح
درآمد عمومی بریال
درآمد اختصاصی بریال
جمع کل بریال
وزارت دارائی
۱)
الف – مالیات بر درآمد
۲۸۴۲۰۰۰۰۰۰
۲۸۴۲۰۰۰۰۰۰
۲)
ب – مالیات بر درآمد از توافق
۱۵۰۰۰۰۰۰۰
۱۵۰۰۰۰۰۰۰
۳)
ج – مالیات معوقه و سود سهام بعنوان علی الحساب از سازمان برنامه
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۴)
مالیات املاک مزروعی
۲۲۰۰۰۰۰۰۰
۲۲۰۰۰۰۰۰۰
۵)
مالیات بر ارث
۸۰۰۰۰۰۰۰
۸۰۰۰۰۰۰۰
۶)
مالیات مستغلات
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۷)
حق تمبر و بارنامه
۳۵۰۰۰۰۰۰۰
۳۵۰۰۰۰۰۰۰
۸)
فروش الکل های صنعتی (رسومات)
۵۷۰۰۰۰۰۰۰
۵۷۰۰۰۰۰۰۰
۹)
درآمد متفرقه مالیاتی و آبعلی
۵۰۰۰۰۰۰۰
۵۰۰۰۰۰۰۰
۱۰)
مالیات نفت و بنزین
۱۷۵۰۰۰۰۰۰۰
۱۷۵۰۰۰۰۰۰۰
۱۱)
مالیات اراضی
۱۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۲)
مالیات مستغلات غیراجاری
۲۵۰۰۰۰۰۰
۲۵۰۰۰۰۰۰
۱۳)
درآمد چاپخانه دولتی
۴۰۲۰۰۰۰۰
۴۰۲۰۰۰۰۰
۱۴)
انتقالی از سال قبل
۱۲۰۰۰۰۰۰۰
۱۲۰۰۰۰۰۰۰
۱۵)
سود سهام دولت در بانکها و شرکت ها
۳۵۵۰۰۰۰۰
۳۵۵۰۰۰۰۰
۱۶)
تفاوت یکریال خرید و فروش ارز
۳۵۰۰۰۰۰۰۰
۳۵۰۰۰۰۰۰۰
۱۷)
درآمد ضرابخانه وانک [وانگ] مصنوعات
۵۰۰۰۰۰۰
۵۰۰۰۰۰۰
۱۸)
درآمد کمیسیون ارز و بانکملی
۱۲۰۰۰۰۰۰۰
۱۲۰۰۰۰۰۰۰
۱۹)
سهمیه دولت از درآمد نفت
۷۷۲۵۰۰۰۰۰۰
۷۷۲۵۰۰۰۰۰۰
۲۰)
قسمتی از درآمد نفت که بعنوان غرامت بشرکت سابق نفت باید پرداخت شود
۵۲۵۰۰۰۰۰۰
۵۲۵۰۰۰۰۰۰
وزارت گمرکات و انحصارات
۲۱)
حقوق و عوارض گمرکی
۸۱۶۰۰۰۰۰۰۰
۸۱۶۰۰۰۰۰۰۰
۲۲)
درآمد کل گمرک بابت باربری و انبارداری
۴۰۰۰۰۰۰۰۰
۴۰۰۰۰۰۰۰۰
۲۳)
درآمد انحصار دخانیات فروش توتونهای صادراتی
۳۵۰۰۰۰۰۰۰۰
۳۵۰۰۰۰۰۰۰۰
۲۴)
درآمد انحصار دخانیات بابت سود صدی دو و نیم
۶۵۰۰۰۰۰۰
۶۵۰۰۰۰۰۰
۲۵)
درآمد فروش قند و شکر
۷۲۰۰۰۰۰۰۰
۷۲۰۰۰۰۰۰۰
۲۶)
درآمد صادرات تریاک از محل فروش تریاک های موجوده
۷۵۸۶۰۰۰
۷۵۸۶۰۰۰
۲۷)
درآمد سازمان چای
۳۶۰۰۰۰۰۰۰
۳۶۰۰۰۰۰۰۰
وزارت دادگستری
۲۸)
درآمد دادگاه های عمومی و دادگاه های بخش و دادسراها
۶۹۰۰۰۰۰۰
۶۹۰۰۰۰۰۰
۲۹)
درآمد ثبت اسناد و املاک و حق النسبی از حق الاجرا
۲۸۳۰۲۰۰۰۰
۳۰)
درآمد بیست و پنج درصد (۲۵%) ثبت اسناد و املاک
۴۲۰۰۰۰۰۰
۳۱)
درآمد فروش برگهای بهادار
۹۹۸۰۰۰۰
۳۳۵۰۰۰۰۰۰
۳۲)
درآمد حراج و هزینه های مقدماتی ثبت
۲۹۴۰۰۰۰۰
۲۹۴۰۰۰۰۰
۳۳)
درآمد حق السهم صاحبان دفاتر اسناد رسمی
۱۱۰۰۰۰۰۰
۱۱۰۰۰۰۰۰
اداره انتشارات و رادیو
۳۴)
بهای آگهی از رادیو
۲۴۰۰۰۰۰۰
۲۴۰۰۰۰۰۰
وزارت کشور
۳۵)
درآمد شهربانی کل کشور
۲۰۰۰۰۰۰۰
۲۰۰۰۰۰۰۰
۳۶)
درآمد اداره کل ثبت احوال
۲۴۰۰۰۰۰۰
۲۴۰۰۰۰۰۰
وزارت بهداری
۳۷)
درآمد عمومی
۴۵۰۰۰۰۰
۴۵۰۰۰۰۰
۳۸)
درآمد وزارت بهداری بابت کمک مسلولین و کنترل اغذیه و دارو
۲۶۴۰۰۰۰۰
۲۶۴۰۰۰۰۰
وزارت پست و تلگراف و تلفن
۳۹)
درآمد پست
۱۴۰۰۰۰۰۰۰
۴۰)
درآمد تلگراف
۲۶۰۰۰۰۰۰۰
۴۱)
درآمد تلفن
۵۰۰۰۰۰۰۰
۴۵۰۰۰۰۰۰۰
وزارت امور خارجه
۴۲)
درآمد شانسلری و گذرنامه و شناسنامه اتباع ایران در خارجه
۱۵۰۰۰۰۰۰
۱۵۰۰۰۰۰۰
وزارت فرهنک [فرهنگ]
۴۳)
درآمد عمومی وزارت فرهنک [فرهنگ] و درآمد حق الثبت امتحانات
۱۹۸۸۰۰۰۰
۴۴)
درآمد اداره کل هنرهای زیبا
۲۲۰۰۰۰
۱۰۱۰۰۰۰۰
۴۵)
درآمد اختصاصی وزارت فرهنک [فرهنگ ]بابت فروش کتب دبستانی و حق الثبت امتحانات
۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰
۴۶)
درآمد اختصاصی هنرهای زیبا بابت فروش مصنوعات
۱۵۲۰۰۰۰
۱۵۲۰۰۰۰
۴۷)
درآمد اوقاف
۷۰۰۰۰۰۰
۷۰۰۰۰۰۰
دانشگاه تهران
۴۸)
درآمد عمومی دانشگاه
۱۹۰۰۰۰۰
۱۹۰۰۰۰۰
۴۹)
درآمد اختصاصی دانشگاه
۲۰۱۰۰۰۰
۲۰۱۰۰۰۰
وزارت بازرگانی
۵۰)
درآمد علامتگذاری و اصلاح وزنه متفرقه
۲۰۰۰۰۰۰
۲۰۰۰۰۰۰
۵۱)
درآمد تشویق صادرات
۲۵۰۰۰۰۰۰
۲۵۰۰۰۰۰۰
وزارت کشاورزی
۵۵)
درآمد عمومی وزارت کشاورزی
۲۵۰۰۰۰۰
۲۵۰۰۰۰۰
۵۶)
درآمد اختصاصی وزارت کشاورزی بابت املاک استیجاری کرج
۱۴۶۷۹۱۹۰
۱۴۶۷۹۱۹۰
وزارت راه
۵۷)
درآمد عمومی اداره کل هواپیمائی کشوری
۵۰۰۰۰۰۰
۵۰۰۰۰۰۰
۵۸)
درآمد حاصله از عوارض بنزین و فروش اتومبیل برای اسفالت راهها و فرودگاه ها
۴۰۰۰۰۰۰۰۰
۴۰۰۰۰۰۰۰۰
۵۹)
درآمد اداره کل بنادر و کشتیرانی بابت قانوسهای [فانوسهای] دریائی
۴۲۴۰۰۰۰
۴۲۴۰۰۰۰
۶۰)
درآمد اداره کل بنادر بابت عوارض و بارگیری و حق تخلیه
۷۸۱۰۰۰۰۰
۷۰۰۰۰۰۰۰
۱۴۸۱۰۰۰۰۰
جمع کل
۲۹۰۷۱۴۲۶۰۰۰
۱۱۴۲۲۰۹۱۹۰-
۳۰۲۱۳۶۳۵۱۹۰

فصل دوم بودجه هزینه سال ۱۳۳۸ وزارتخانه ها و ادارات کل

شماره ردیف
شرح
درآمد عمومی بریال
درآمد اختصاصی بریال
جمع کل بریال
وزارت دربار شاهنشاهی
۱)
وزارت دربار شاهنشاهی
۸۹۰۰۰۰۰۰
۸۹۰۰۰۰۰۰
۲)
سازمان بازرسی شاهنشاهی
۹۰۰۰۰۰۰
۹۰۰۰۰۰۰
۳)
اداره بیوتات سلطنتی
۳۱۵۲۸۰۰۰
۳۱۵۲۸۰۰۰
مجلس شورایملی
۴)
مجلس شورای ملی
۱۱۵۰۰۰۰۰۰
۱۱۵۰۰۰۰۰۰
مجلس سنا
۵)
مجلس سنا
۵۰۶۰۰۰۰۰
۵۰۶۰۰۰۰۰
نخست وزیری
۶)
دفتر نخست وزیری
۳۵۵۲۸۱۹۶
۳۵۵۲۸۱۹۶
۷)
اعتبار دولت
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۸)
اعتبار سری
۴۹۰۰۰۰۰۰
۴۹۰۰۰۰۰۰
۹)
شورایعالی اقتصاد
۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۰)
سازمان طبقه بندی مشاغل و خدمات کشوری
۳۰۰۰۰۰۰
۳۰۰۰۰۰۰
۱۱)
سازمان اطلاعات و امنیت کشور و تعهدات
۱۷۳۵۸۴۰۰۰
۱۷۳۵۸۴۰۰۰
۱۲)
اداره کل انتشارات و رادیو
۱۰۱۶۶۸۵۱۶
۱۰۱۶۶۸۵۱۶
وزارت جنگ و مرزبانی کل کشور
۱۳)
وزارت جنگ و مرزبانی کل کشور
۸۲۱۷۰۰۰۰۰۰
۸۲۱۷۰۰۰۰۰۰
وزارت کشور
۱۴)
وزارت کشور
۲۷۸۷۷۸۷۲۸
۲۷۸۷۷۸۷۲۸
۱۵)
ژاندارمری کل کشور
۱۹۴۰۱۹۵۷۰۰
۱۹۴۰۱۹۵۷۰۰
۱۶)
شهربانی کل کشور
۱۵۲۴۳۴۵۶۳۴
۱۵۲۴۳۴۵۶۳۴
۱۷)
اداره کل آمار و ثبت احوال
۲۲۳۶۳۵۸۰۳
۲۲۳۶۳۵۸۰۳
۱۸)
اداره کل آمار عمومی
۳۵۱۹۶۰۰۰
۳۵۱۹۶۰۰۰
وزارت دادگستری
۱۹)
وزارت دادگستری
۵۵۹۰۶۵۹۹۲
۵۵۹۰۶۵۹۹۲
۲۰)
اداره کل ثبت اسناد و املاک
۲۴۲۶۵۸۴۶۰
۲۹۴۰۰۰۰۰
۲۷۲۰۵۸۴۶۰
۲۱)
حق السهم صاحبان دفاتر اسناد رسمی
۱۱۰۰۰۰۰۰
۱۱۰۰۰۰۰۰
وزارت امور خارجه
۲۲)
وزارت امور خارجه
۳۷۶۰۲۵۸۴۰
۳۷۶۰۲۵۸۴۰
۲۳)
رد وام خانه های خریداری شده جهت نمایندگیها
۲۷۰۰۰۰۰۰
۲۷۰۰۰۰۰۰
۲۴)
هزینه کمیسیونهای سرحدی
۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰
۲۵)
سهمیه دولت ایران بابت مخارج سازمان ملل متحد واجرای برنامه کمکهای فنی و حق   الشرکه دولت در سازمانهای بین المللی و تعهدات وزارت پست و تلگراف و تلفن
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۲۶)
وزارت پست و تلگراف و تلفن
۸۲۵۸۱۵۴۴۴
۸۲۵۸۱۵۴۴۴
۲۷)
پرداخت اقساط دستگاه های بی سیم و هزینه ساختمان و نصب وزارت فرهنک [فرهنگ]
۴۰۵۰۶۲۲۶
۴۰۵۰۶۲۲۶
۲۸)
وزارت فرهنک [فرهنگ]
۴۴۹۹۸۷۹۴۲۷
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۴۵۰۹۸۷۹۴۲۷
۲۹)
دانشرایعالی تهران
۵۱۶۲۵۰۰۰
۵۱۶۲۵۰۰۰
۳۰)
دانشجویان ایرانی در خارجه و مخارج سرپرستی
۲۶۶۲۵۰۰۰۰
۲۶۶۲۵۰۰۰۰
۳۱)
دانشکده تبریز
۸۹۶۲۵۰۰۰
۸۹۶۲۵۰۰۰
۳۲)
دانشگاه مشهد
۳۵۶۲۰۰۰۰
۳۵۶۲۰۰۰۰
۳۳)
دانشگاه شیراز
۳۵۶۲۰۰۰۰
۳۵۶۲۰۰۰۰
۳۴)
دانشگاه اصفهان
۴۳۶۲۵۰۰۰
۴۳۶۲۵۰۰۰
۳۵)
دانشگاه اهواز
۲۵۶۲۵۰۰۰
۲۵۶۲۵۰۰۰
۳۶)
اداره کل هنرهای زیبا
۱۵۳۰۴۶۹۳۰
۱۵۲۰۰۰۰
۱۵۴۵۶۶۹۳۰
۳۷)
اداره کل اوقاف
۷۰۰۰۰۰۰
۷۰۰۰۰۰۰
دانشگاه تهران
۳۸)
دانشگاه تهران
۳۵۹۳۱۳۹۳۹
۲۰۱۰۰۰۰
۳۶۱۳۲۳۹۳۹
۳۹)
مطالعه در مناطق خشک ایران
۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰
۴۰)
اعتبار ایجاد مرکز تحقیقات اتمی
۳۵۰۰۰۰۰۰
۳۵۰۰۰۰۰۰
۴۱)
اعتبار طبع فرهنک [فرهنگ] دهخدا
۲۲۰۰۰۰۰
۲۲۰۰۰۰۰
۴۲)
اعتبار مؤسسه علوم اداری
۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰
دانشکده پزشکی و بیمارستانها
۴۳)
دانشکده پزشکی و بیمارستانها
۴۰۱۱۵۹۰۷۵
۴۰۱۱۵۹۰۷۵
وزارت کشاورزی
۴۴)
وزارت کشاورزی
۵۴۲۳۲۴۹۹۲
۱۴۶۷۹۱۹۰
۵۵۷۰۰۴۱۸۲
۴۵)
کمک به بنگاه جنگل ها و گارد مسلح جنگل
۱۰۲۶۳۷۰۹۲
۱۰۲۶۳۷۰۹۲
۴۶)
کمک به بنگاه رازی
۲۰۰۰۰۰۰۰
۲۰۰۰۰۰۰۰
۴۷)
کمک ببنگاه دامپروری
۲۶۶۴۹۲۹۲
۲۶۶۴۹۲۹۲
۴۸)
کمک به بنگاه شیمیائی
۶۱۰۰۰۰۰
۶۱۰۰۰۰۰
۴۹)
کمک بکانون شکار
۴۰۰۰۰۰۰
۴۰۰۰۰۰۰
۵۰)
بنگاه مستقل آبیاری
۶۰۰۰۰۰۰۰
۶۰۰۰۰۰۰۰
وزارت بازرگانی
۵۱)
وزارت بازرگانی
۵۷۹۸۴۹۶۸
۵۷۹۸۴۹۶۸
۵۲)
تشویق صادرات
۲۵۰۰۰۰۰۰
۲۵۰۰۰۰۰۰
وزارت راه
۵۴)
وزارت راه و اداره کل راه شوسه
۸۷۷۷۴۱۳۹
۸۷۷۷۴۱۳۹
۵۵)
استرداد وام
۸۱۸۸۲۹۳۵
۸۱۸۸۲۹۳۵
۵۶)
اعتبار راه سازی (ساختمان و تعمیر و نگاهداری راهها)
۵۵۰۰۰۰۰۰۰
۵۵۰۰۰۰۰۰۰
۵۷)
اعتبار اسفالت راهها و فرودگاهها
۴۰۰۰۰۰۰۰۰
۴۰۰۰۰۰۰۰۰
۵۸)
اداره کل هواپیمائی کشوری
۱۹۱۸۹۸۹۰۰
۱۹۱۸۹۸۹۰۰
۵۹)
کمک بباشگاه هواپیمائی
۴۰۰۰۰۰۰۰
۴۰۰۰۰۰۰۰
۶۰)
اداره کل ساختمان وزارت راه
۷۷۹۲۹۷۹۴
۷۷۹۲۹۷۹۴
۶۱)
اداره کل بنادر و کشتیرانی
۵۸۲۹۴۹۶۰
۷۰۰۰۰۰۰۰
۱۲۸۲۹۴۹۶۰
وزارت بهداری
۶۲)
وزارت بهداری
۱۰۶۶۲۵۲۶۱۲
۲۶۴۰۰۰۰۰
۱۰۹۲۶۵۲۶۱۲
۶۳)
حق الکشف کاشفین
۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰
۶۴)
سازمان منع کشت خشخاش
۶۷۷۷۸۲۰۰
۶۷۷۷۸۲۰۰
۶۵)
بنگاه پاستور
۲۷۴۹۹۱۹۰
۲۷۴۹۹۱۹۰
وزارت کار
۶۶)
وزارت کار
۸۶۶۱۶۸۴۹
۸۶۶۱۶۸۴۹
وزارت دارائی
۶۷)
وزارت دارائی
۹۶۲۷۵۳۸۲۶
۹۶۲۷۵۳۸۲۶
۶۸)
هزینه ممیزی و ارزیابی املاک مستغلات و اراضی
۲۰۰۰۰۰۰۰
۲۰۰۰۰۰۰۰
۶۹)
استرداد قسط دوم وام دریافتی از بانک صادرات و واردات
۲۰۰۸۱۲۵۰۰
۲۰۰۸۱۲۵۰۰
۷۰)
چاپخانة دولتی ایران
۴۰۲۰۰۰۰۰
۴۰۲۰۰۰۰۰
۷۱)
دیوانمحاسبات
۱۳۴۱۱۰۰۰
۱۳۴۱۱۰۰۰
۷۲)
داسرای دیوانمحاسبات
۲۶۴۰۰۰۰
۲۶۴۰۰۰۰
۷۳)
ضرابخانه شاهنشاهی
۴۱۰۹۹۰۰۰
۴۱۰۹۹۰۰۰
۷۴)
کمیسیون ارز
۱۲۱۶۰۰۰۰
۱۲۱۶۰۰۰۰
وزارت گمرکات و انحصارات
۷۵)
وزارت گمرکات و انحصارات
۸۷۸۹۱۳۱۸
۸۷۸۹۱۳۱۸
۷۶)
اداره کل گمرک
۲۴۲۹۲۷۲۵۷
۴۰۰۰۰۰۰۰۰
۶۴۲۹۲۷۲۵۷
۷۷)
استرداد وام دریافتی اداره کل گمرک از محل ده‎میلیون لیره   قرضه
۳۰۰۰۰۰۰۰
۳۰۰۰۰۰۰۰
۷۸)
گارد مسلح گمرک
۲۶۴۹۲۰۳۶۰
۲۶۴۹۲۰۳۶۰
۷۹)
انحصار دخانیات ایران
۱۳۸۴۱۷۱۶۷۶
۶۵۰۰۰۰۰۰
۱۴۴۹۱۷۱۶۷۶
۸۰)
هزینه‎های پرسنلی و سایر مخارج مربوط به اداره کل غله   و نان
۴۲۰۰۹۶۴۳۳
۴۲۰۰۹۶۴۳۳
اعتبار مخصوصی در اختیار اداره کل بودجه
۸۱)
شهریه و وظیفه و هزینه بقاع متبرکه
۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰
۸۲)
هزینه انتفاعی کشور و تعهدات
۱۴۰۰۰۰۰۰
۱۴۰۰۰۰۰۰
۸۳)
سود اسناد خزانه و فرع و حق ‎العمل بانکها
۴۴۰۰۰۰۰۰
۴۴۰۰۰۰۰۰
۸۴)
اعتبار حقوق و کمک انتظار خدمت و تعهدات
۴۵۰۰۰۰۰۰
۴۵۰۰۰۰۰۰
۸۵)
دیون و تعهدات بلامحل
۵۰۰۰۰۰۰
۵۰۰۰۰۰۰
۸۶)
اعتبار نقصان و تفریط در صندوق‎های ادارات
۱۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰
۸۷)
اعتبار هزینه‎ های پیش ‎بینی نشده
۱۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۰۰۰۰۰۰
۸۸)
اعتبار بیمه بهداشت و حوادث کارمندان و خدمتگزاران
۲۴۰۰۰۰۰۰۰
۲۴۰۰۰۰۰۰۰
۸۹)
هم ارز ریالی از سهمی دولت ایران بصندوق بین‎ المللی پول و کارمزد
۷۶۵۰۰۰۰۰
۷۶۵۰۰۰۰۰
۹۰)
اعتبار مربوط بتعهدات سایر هزینه‎ های کشور
۵۰۰۰۰۰۰
۵۰۰۰۰۰۰
۹۱)
اعتبار انتقالی
۱۲۰۰۰۰۰۰۰
۱۲۰۰۰۰۰۰۰
بنگاه‎های خیریه
۹۲)
سهمیه شیر و خورشید و مشهد و تبریز
۷۷۸۵۰۰
۷۷۸۵۰۰
۹۳)
کمک بشیر و خورشید سرخ
۱۷۰۰۰۰۰۰
۱۷۰۰۰۰۰۰
۹۴)
کمک به هیئت کمک به آسیب‎ دیدگان
۲۰۰۰۰۰۰۰
۲۰۰۰۰۰۰۰
۹۵)
کمک به بنگاه‎ های خیریه
۱۳۱۸۲۰۰
۱۳۱۸۲۰۰
۹۶)
کمک بانجمن آثار ملی و اضافه اعتبار بنگاه‎ های خیریه
۱۴۰۰۰۰۰۰۰
۱۴۰۰۰۰۰۰۰
اعتبارات متفرقه
۹۷)
کمک بانجمن تربیت بدنی
۴۰۰۰۰۰۰۰
۴۰۰۰۰۰۰۰
۹۸)
مخارج اعزام قهرمانان ایرانی بخارج کشور
۷۰۰۰۰۰۰
۷۰۰۰۰۰۰
۹۹)
کمک به پیش ‎آهنگی ایران
۱۵۰۰۰۰۰۰
۱۵۰۰۰۰۰۰
۱۰۰)
خرید دستگاه گیرنده و فرسننده
۴۱۹۸۳۲۱۰۰
۴۱۹۸۳۲۰۰
۱۰۱)
اعتبار اضافات و ترفیعات کارمندان دولت و خدمتگزاران
۳۰۰۰۰۰۰۰۰
۳۰۰۰۰۰۰۰۰
۱۰۲)
قسمتی از درآمد نفت که بعنوان غرامت باید بشرکت ملی نفت پرداخت شود
۵۲۵۰۰۰۰۰۰
۵۲۵۰۰۰۰۰۰
۱۰۳)
بابت حقوق و عوارض و سود بازرگانی واردات کادر نیروهای انتظامی
۳۵۰۰۰۰۰۰۰
۳۵۰۰۰۰۰۰۰
جمع کل
۳۰۱۸۰۲۱۲۲۲۶
۱۱۴۲۲۰۹۱۹۰
۳۱۳۲۲۴۲۱۴۱۶

فصل سوم ـ درآمد و هزینه بنگاه‎های دولتی در سال ۱۳۳۸

شماره ردیف
شرح
درآمد
مخارج
۱)
شرکت سهامی تلفن
۲۳۶۴۱۰۲۴۰
۲۳۶۴۱۰۲۴۰
۲)
بنگاه خالص‎جات
۸۰۵۰۰۰۰۰
۷۹۵۰۰۰۰۰
۳)
بنگاه سرمسازی (رازی) حصارک
۲۳۳۵۰۰۰۰
۲۳۳۵۰۰۰۰
۴)
بنگاه شیمیائی
۶۵۰۰۰۰۰
۶۵۰۰۰۰۰
۵)
بنگاه امور دامپروری
۴۰۰۰۰۰۰
۴۰۰۰۰۰۰
۶)
بنگاه جنگلها
۹۰۶۷۱۶۸۸
۹۰۶۷۱۶۸۸
۷)
سازمان پنبه
۱۷۵۹۴۱۴۰
۱۷۵۹۴۱۴۰
۸)
سازمان چای
۱۳۲۴۱۴۴۴۰۰
۹۶۴۱۴۴۴۰۰
۹)
شرکت سهامی معاملات خارجی
۱۵۵۰۰۰۰۰
۱۱۴۹۱۳۸۰
۱۰)
بنگاه راه‎ آهن
۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰
۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰
۱۱)
شرکت سهامی فرش
۱۲۷۴۰۲۰۰۰
۱۲۷۴۰۲۰۰۰
۱۲)
بنگاه داروئی
۲۵۰۰۰۰۰۰۰
۲۵۰۰۰۰۰۰۰
۱۳)
اداره کل قند و شکر
۶۱۸۱۴۰۰۰۰۰
۵۴۶۱۱۵۶۳۰۰
۱۴)
اداره کل غله و نان
۱۱۰۳۴۶۰۰۰۰
۱۵۲۳۵۵۶۴۳۳
۱۵)
اداره کل باربری
۲۳۱۷۰۰۰۰۰
۲۳۱۴۸۲۰۰۰
۱۶)
شرکت سهامی شیلات
۲۰۱۱۴۰۱۸۰
۱۵۴۶۱۶۱۷۱
جمع
۱۲۸۹۳۷۷۲۶۴۸
جمع
۱۲۱۸۱۸۷۴۷۵۲
کسر میشود در‎آمدهائیکه در فصل اول منظور شده
۱)
درآمد قند و شکر
۷۲۰۰۰۰۰۰۰
۲)
درآمد سازمان چای
۳۶۰۰۰۰۰۰۰
۳)
درآمد شیلات
۱۲۰۰۰۰۰۰
اضافه بودجه غله و نان که در فصل دوم منظور شده
۴۲۰۰۹۶۴۳۳
تفاوت در حساب شرکتها و بنگاههای بالا باقی میماند
۳۹۹۹۴۳۲۹
جمع کل
۱۱۸۰۱۷۷۲۶۴۸
۱۱۸۰۱۷۷۲۶۴۸

توضیح: مبلغ مذکور در ردیف ۲ این فصل در جمع و خرج بودجه کل کشور منظور نشده است و معادل همین مبلغ از هزینه نیز کسر گردیده است

فصل چهارم (اصلاحی ۲۴ˏ۱۰ˏ۱۳۹۹): بودجه درآمد و هزینه سال ۱۳۳۸ سازمان برنامه
قسمت اول ـ سازمان برنامه

شماره ردیف
شرح
درآمد
مخارج
درآمدها
۱
درآمد نفت
۹۷۵۰۰۰۰۰۰۰
۲
اعتباریکه بموجب قانون ۲۹ اسفندماه ۱۳۳۶ باید از طریق وام با اجازه مجلسین تحصیل   شود
۵۹۰۸۵۴۰۰۰۰
مخارج
۳
الف ـ کشاورزی و آبیاری
۳۲۲۶۵۳۶۰۰۰
۴
ب ـ ارتباطات و مخابرات
۴۴۷۳۲۰۰۰۰۰
۶
د ـ امور اجتماعی
۲۰۰۲۲۰۰۰۰۰
۷
هـ ـ عمران خوزستان
۲۲۵۳۵۷۴۰۰۰
۸
و ـ بودجه اداری
۳۶۰۰۰۰۰۰۰
۹
ز ـ پرداخت اصل و بهره وام بانک و صندوق بین‎   المللی و بهره وام بانک ملی
۲۰۲۵۰۰۰۰۰۰
جمع
۱۵۶۵۸۵۴۰۰۰۰
۱۵۶۵۸۵۴۰۰۰۰

فصل چهارم : بودجه درآمد و هزینه سال ۱۳۳۸
قسمت دوم : واحدهای تابعه سازمان برنامه

شماره
شرح
درآمد
مخارج
۱
شرکت سهامی کارخانجات قند ایران
۱۹۴۰۶۳۲۶۶۰
۱۶۳۵۹۳۹۶۹۳
۲
شرکت سهامی توسعه و اصلاح کشت پنبه
۴۴۶۶۸۶۵۸۲
۳۵۸۱۱۳۳۰
۳
« « چای سازمان برنامه
۸۰۰۰۰۰۰
۱۸۲۳۸۰۰۰
۴
« « کنسرو و مواد غذائی
۵۶۵۸۴۰۰۰
۶۴۴۴۲۲۰۸
۵
« « مصالح ساختمانی
۲۷۰۶۰۰۰۰۰
۲۵۳۰۰۰۰۰۰
۶
« « مکانیکی ایران
۶۷۰۰۰۰۰۰
۸۰۵۷۷۱۷۰
۷
« « شیمیائی ایران
۲۶۴۵۱۰۰۰۰
۲۶۰۱۰۷۵۶۰
۸
« « شیار آذربایجان
۱۰۴۶۰۰۰۰
۳۴۸۷۰۰۰۰
۹
بنگاه توسعه ماشینهای کشاورزی
۶۴۸۰۰۰۰۰
۴۰۷۵۴۶۹۸
۱۱
شرکت سهامی ابریشم و نوغان
۵۵۰۰۰۰۰۰
۶۸۱۰۰۰۰۰
۱۲
شرکت سهامی نساجی ایران
۷۲۲۶۲۷۰۰۰
۷۴۲۰۸۷۰۰۰
۱۳
چاپخانه سازمان برنامه
۸۶۷۰۰۰۰
۵۵۰۰۰۰۰
۱۴
کارخانه حریر بافی چالوس
۳۰۰۰۰۰۰
۳۰۰۰۰۰۰۰
۱۵
بیمارستان سازمان برنامه
۱۲۱۰۰۰۰۰
۳۳۳۰۰۰۰۰
۱۶
امور رفاه اجتماعی سازمان برنامه
۶۷۰۰۰۰۰
۱۷
مجله علمی و فنی و کمک بانتشارات و تبلیغات
۳۶۰۰۰۰۰
۱۸
نظارت بر شرکتها
۱۶۰۲۰۴۸۴
۱۹
دبیرخانه مجمع عمومی
۸۰۰۰۰۰
۲۰)
حقوق کارمندان زائد دستگاهها و مامورین و دستمزد کارگران زائد و باز خرید سابقه   خدمت آنها.
۹۳۰۰۰۰۰۰
جمع
۴۰۹۶۶۷۰۲۴۲
۴۰۴۲۸۴۸۱۴۳
تفاوت که بحساب سازمان برنامه منظور میشود.
۵۳۸۲۲۰۹۹
۴۰۹۶۶۷۰۲۴۲
۴۰۹۶۶۷۰۲۴۲

فصل پنجم : بودجه درآمد و هزینه شرکت ملی نفت ایران برای سال مالی از ۱۱ دیماه ۳۷ تا ۹ دیماه ۱۳۳۸
کسر میشود در‎آمدهائیکه در فصل اول منظور شده

شماره
شرح
درآمد
الف: درآمد
۱)
درآمد فروش نفت
۵۶۰۰۰۰۰۰۰۰
۲)
سهمیه شرکت ملی نفت
۱۷۸۹۳۱۳۰۰۰
۳)
استهلاک تأسیسات
۵۶۷۳۶۴۰۰۰
۴)
درآمدهای متفرقه
۳۴۰۰۰۰۰۰۰
ب: مخارج
۵)
هزینه‎های جاری و اساسی و تعهدات دیون
۸۲۹۶۶۷۷۰۰۰
۶)
جمع کل
۸۲۹۶۶۷۷۰۰۰
۸۲۹۶۶۷۷۰۰۰

تبصره ۲۴) از اول فروردین ماه ۱۳۳۸ به کلیه بازنشستگانی که در زمان اشتغال بخدمت از مدد معاش اولاد استفاده میکردند تا موقع حائز بودن همان شرائط مدد معاش اولاد آنان از صندوق بازنشستگی پرداخت خواهد شد و همچنین بازنشستگانی که از مقررات بیمه استفاده مینموده ‌اند ‌مشمول مقررات بیمه کارمندان شاغل بوده و هرگونه تصمیمی که نسبت به بیمه کارمندان شاغل در آینده گرفته شود درباره عموم بازنشستگان عمل ‌خواهد.


تبصره ۲۵ ) تبصره ۸ مندرج در قانون متمم بودجه سال ۱۳۳۸ [۱۳۳۷] کل کشور بشرح زیر اصلاح میشود.
وزارت دارائی مجاز است از اول فروردین‌ ماه ۱۳۳۸ ببعد کسور کمتر از ده ریال را در موقع وصول مالیات ده ریال تمام اخذ و در پرداخت حقوق کارمندان کسور کمتر از یک ریال را بنفع خزانه ‌حذف نماید.


تبصره ۲۶ ) دولت مجاز است از اول فروردین ماه ۱۳۳۸ حق اشتراک تلفن خودکار را در تمام کشور ماهانه دویست ریال و تلفن دوسیمه را یکصد‌ و پنجاه ریال دریافت نماید و از تاریخ اجرای نرخهای بالا کرایه تلفن دریافت نخواهد شد. و همچنین عوارض شهرداری نیز جزو مبالغ بالا است.


‌تبصره ۲۷) تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۳۷ بشرح زیر اصلاح میشود:
‌از اول فروردین ماه ۱۳۳۸ ده درصد از کلیه درآمدهای وصولی شهرداری هر محل مرتباً در اختیار بهداری همان محل گذارده میشود و اجازه خرج و نحوه مصرف و تعهدات از محل این اعتبار در شهرستانهائیکه قانون واگذاری امور بهداری بمردم اجرا شده یا می ‌شود بعهده انجمن بهداری و در سایر نقاط ‌بپیشنهاد بهداری محل و تصویب وزارت بهداری خواهد بود.


‌تبصره ۲۸) دولت مجاز است نسبت به عوارض و حقوق گمرکی لوکومتیو واگن و واگنهای باری و لوازم یدکی راه‌ آهن و وسایل راهداری و ‌راهسازی که توسط وزارت راه یا بنگاه راه ‌آهن که در سال ۱۳۳۸ از خارج خریداری و وارد میشود تخفیف دهد.


تبصره ۲۹ ) [به موجب ماده ۵ قانون مالیاتهای مستقیم، مصوب ۱۳۴۵ لغو شده است.]

[بمنظور کمک به فرهنگ و بهداشت کشور از اول فروردین ماه ۱۳۳۸ از جمع حقوق و مزایای کلیه حقوق‌ بگیران دولتی اعم از‌کشوری و لشگری و بازنشسته و غیر دولتی باستثنای مستمری و وظیفه‌ بگیران سه درصد نسبت بمازاد چهار هزار ریال در ماه اخذ خواهد شد.‌ کلیه کارفرمایان موظفند مبالغ مزبور را از جمع حقوق و مزایای کارکنان خود کسر نموده و به ادارات دارائی محل پرداخت نمایند.
‌وجوهی که از این بابت وصول میشود در حساب مخصوصی توسط خزانه ‌داری کل نگاهداری شده و دوسوم آن بوزارت فرهنگ و یک ‌سوم بوزارت بهداری پرداخت خواهد شد تا وزارتخانه‌های مربوط بر طبق بودجه‌ای که هر سال با موافقت هیئت وزیران به تصویب کمیسیون بودجه مجلس‌ شورای ملی خواهد رسید بمصرف برسانند (‌منظور از حقوق و مزایای مندرجه در این تبصره کلیه وجوهی است که بعناوین مختلفه ممکنست ‌پرداخته شود از قبیل حقوق مقرری و دستمزد و فوق‌العاده اضافه کار پاداش- فوق‌العاده خارج از مرکز – بدی آب و هوا)]


تبصره ۳۰ ) تبصره ۲ قانون متمم بودجه سال ۱۳۳۷ بطریق ذیل اصلاح میشود:
‌از اول سال ۳۳۸ [۱۳۳۸] کلیه معافیتهای گمرکی که بتمام وزارتخانه‌ ها و مؤسسات و سازمانها و بنگاهها و شرکتهای دولتی داده شده لغو میشود ولی‌ کالاهای وارده بنام دربار شاهنشاهی و هدایائی که از طرف دولتها یا سایر مؤسسات خارجی بدولت یا موسسات خیریه داده میشود و دارو و لوازم‌ بیمارستانی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی و شیر و خورشید سرخ ایران و کاغذهای وارده جهت کتب دبستانی مجانی که بوسیله سازمان‌ شاهنشاهی انجام میشود و همچنین اسلحه و مهمات و تجهیزات و وسائط نقلیه نیروهای انتظامی (‌وزارت جنگ – ژاندارمری – شهربانی و گارد‌ گمرک) که مستقیماً بنام آنها وارد میشود از پرداخت حقوق و هزینه‌ های گمرکی به استثنای باربری و انبارداری معاف خواهد بود.


‌تبصره ۳۱) بر کلیه حقوقی که اداره ثبت بموجب قانون ثبت مأخوذ میدارد باستثناء حق ‌الاجرا و حق ‌الثبت املاکی که قبل از سال ۱۳۳۸‌ درخواست ثبت شده صدی پنجاه اضافه میشود کلیه این عواید در حساب مخصوص گذارده شده و بمصرف توسعه تشکیلات ثبت اسناد و املاک و ‌تشکیلات دادگستری مستقیماً خواهد رسید صرف عواید فوق ‌الذکر در غیر موارد فوق ممنوع است بودجه درآمد مزبور با موافقت هیئت وزیران به‌ تصویب کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی خواهد رسید.


‌تبصره ۳۲) بوزارت راه اجازه داده میشود تا مبلغ دویست میلیون ریال برای تکمیل باند فرودگاه مهرآباد از بانکملی ایران وام دریافت کرده و در ‌مدت ده سال در بودجه اداره کل هواپیمائی کشوری اصلاً و فرعاً پیش ‌بینی و مستهلک نماید.


‌تبصره ۳۳) به شهربانی کل کشور اجازه داده میشود برای تکمیل ساختمان و لوازم فنی بیمارستان مبلغ سی میلیون ریال از بانکملی ایران وام ‌دریافت و در مدت پنج سال اصلا و فرعاً از سال ۱۳۳۹ ببعد در بودجه منظور و مسترد نماید.


‌تبصره ۳۴) دولت مجاز است از تاریخ تصویب این قانون قیمت گذرنامه قراء مرزی مندرج در بند دوم ماده ۲۳ قانون گذرنامه مصوب دیماه ۱۳۱۱ را ریال رایج محسوب نماید.


‌تبصره ۳۵) بمنظور کمک و اصلاح ساختمان و نگاهداری راههای کشور از تاریخ اول فروردین ۱۳۳۸ عوارضی بشرح زیر از طرف‌ وزارتخانه ‌های دارائی و گمرکات و انحصارات دریافت و جمعاً خرجاً در بودجه سالیانه منظور و باختیار وزارت راه گذارده میشود.
1) از هر لیتر روغن موتور که در قوطی ‌های کمتر از پانصد گرم از خارج وارد به کشور میشود پانزده ریال سود بازرگانی.
2) از هر کیلو گریس که از خارج بکشور وارد میشود بیست ریال سود بازرگانی.


تبصره ۳۶) به وزارت بازرگانی اجازه داده میشود برای احداث بکار انداختن و بهره‌برداری از کارخانه کود شیمیائی شیراز بنگاهی که ‌طبق اصول بازرگانی اداره شود تأسیس نماید اساس نامه و آئین‌نامه‌های بنگاه مزبور باید به تصویب هیئت وزیران برسد.

[آیین‌نامه مالی بنگاه کود شیمیایی]


تبصره ۳۷ ) وزارت جنگ مجاز است درآمدهای احتمالی وزارت جنگ را بطور اعم و همچنین وجوه حاصله از فروش اثاثیه فرسوده و اشیاء غیر‌قابل مصرف را برای جبران فرسودگی و تبدیل با حسن وسائل ارتشی و هزینه‌ های متفرقه مصرف و ضمناً هزینه‌ های انجام شده را به هزینه قطعی ‌منظور دارند.


تبصره ۳۸ ) نظر به لزوم تسریع در امر مبارزه با سل بوزارت بهداری اجازه داده میشود وجوهی که از اعتبارات اختصاصی آنوزارت برای ایجاد ‌توسعه آسایشگاهها و مراکز مبارزه با سل بمصرف میرساند بدون انجام تشریفات مربوط بمعاملات دولتی بمصرف برسد.


‌تبصره ۳۹) دولت مجاز است از محل وجوه سازمان بیمه ‌های اجتماعی کارگران بانک تعاونی برای کارگران تأسیس نماید – اساسنامه بانک مزبور ‌بنا به پیشنهاد وزارت کار باید به تصویب هیئت وزیران برسد.


‌تبصره ۴۰) میزان حق‌ التدریس یا حق‌ الزحمه استادان و دانشیاران دانشگاه یا کارمندان دولت در ساعات آزاد یا غیراداری و متخصصین و اشخاص‌ صلاحیتدار دیگر که برای تدریس یا انجام تحقیقات یا سایر امور مورد نیاز دانشگاه باشند از طرف کمیسیون مالی تعیین شده و با تصویب شورای‌ دانشگاه به موقع اجرا گذاشته خواهد شد.


تبصره ۴۱ ) بدولت اجازه داده میشود مبالغی که در قسمت هزینه‌ های غیرمستمر بودجه اداره بیوتات سلطنتی از سال ۱۳۳۶ ببعد بعنوان‌ خرید لوازم کاخهای سلطنتی منظور گردیده و یا در سنوات بعد منظور میگردد بوسیله اداره حسابداری دربار شاهنشاهی بدون انجام تشریفات‌ آئین‌ نامه معاملات دولت بمصرف برساند اداره بیوتات سلطنتی مبالغ مزبور را طبق رسید اداره حسابداری وزارت دربار شاهنشاهی بحساب خود ‌منظور خواهد داشت.

تبصره ۴۲ ) بوزارت کشاورزی اجازه داده میشود لوازم فنی مورد نیاز دفع آفات نباتی و حیوانی از قبیل سموم ساخت کارخانه‌ های خارجی -‌ کود شیمیائی – سمپاش – و هواپیما و سرنگ و سوزن را پس از تشخیص کمیسیون عالی فنی کشاورزی مستقیماً و بلاواسطه از کارخانه‌ های سازنده با‌ رعایت صرفه و صلاح دولت خریداری نماید.

‌تبصره ۴۳) انستیتو پاستور مجاز است احتیاجات مورد لزوم خود را پس از تصویب شورای عالی بدون رعایت مقررات مناقصه خریداری نماید.


‌قانون فوق که مشتمل بر ماده واحده و چهل و سه تبصره و صورت درآمد و هزینه بودجه سال ۱۳۳۸ کل کشور است پس از اظهار ملاحظات مجلس سنا ‌در جلسه عصر پنجشنبه بیست و هشتم اسفندماه یکهزار و سیصد و سی و هفت به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

‌رئیس مجلس شورای ملی – رضا حکمت

قانون بالا در جلسه ۲۸ /۱۲ /۱۳۳۸ مورد تأیید مجلس سنا واقع گردید.