ماده واحده – عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری اتیوپی مشتمل بر یک مقدمه و پنج ماده در تاریخ ۱۶ خرداد ماه ۱۳۴۷ برابر با ۶ ژوئن ۱۹۶۸ و پروتکل ضمیمه آن مشتمل بر یک مقدمه و ۴ ماده که در تاریخ ۳۱ تیر ماه ۱۳۴۹ برابر با ۲۲ ژوئیه ۱۹۷۰ در آدیسآبابا به امضای نمایندگان مختار دولتین رسیده تصویب و اجازه مبادله اسناد تصویب آن داده میشود.
قانون فوق مشتمل بر یک ماده و متن عهدنامه و پروتکل ضمیمه پس از تصویب مجلس شورای ملی در جلسه روز یکشنبه ۱۷ر۸ر۴۹ در جلسه روز دوشنبه دوم آذرماه یکهزار و سیصد و چهل و نه شمسی به تصویب مجلس سنا رسید.
رئیس مجلس سنا – جعفر شریفامامی
عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری اتیوپی
اعلیحضرت همایون شاهنشاه ایران
و
اعلیحضرت امپراطوری اتیوپی
نظر بتمایل به تشیید و علائق مودتی که خوشبختانه بین ایران و اتیوپی موجود میباشد.
با ایمان متقابل بلزوم ایجاد همکاری نزدیکتر بین دو کشور درزمینه مناسبات بینالمللی بر اساس صلح و عدالت و اصول منشور ملل متحد.
تصمیم به انعقاد عهدنامه مودت گرفتند و برای این منظور نمایندگان تامالاختیار خود را بشرح زیر تعیین نمودند:
اعلیحضرت همایون شاهنشاه ایران
جناب آقای اردشیر زاهدی وزیر امور خارجه
اعلیحضرت امپراطور اتیوپی
جناب آقای کتمایفرو وزیر امور خارجه
و نمایندگان مذکور پس از مبادله اختیارنامههای خود که صحیح و معتبر بود نسبت بمواد ذیل موافقت نمودند:
ماده اول – بین دو دولت و مردم آنها صلح دائمی و مودت پایدار برقرار خواهد بود.
ماده دوم – طرفین معظمتین متعاهدین موافقت دارند روابط دیپلماتیک و کنسولی فیمابین را حفظ کنند و همچنین موافقت دارند مأموران دیپلماتیک و کنسولی هر یک از طرفین در قلمرو طرف دیگر بر اساس رعایت معامله متقابل از مزایا و مصونیتهائی که معمولا بموجب اصول مورد قبول حقوق بینالملل اعطاء میگردد برخوردار باشند.
ماده سوم – طرفین معظمتین متعاهدین موافقت دارند که با روح صمیمیت و همکاری و بر اساس معامله متقابل انعقاد موافقتنامههای دیگری را در زمینههای بازرگانی و دریانوردی و حقوق و مزایای کنسولی و روابط فرهنگی و استرداد مجرمین و در کلیه امور مورد علاقه مشترک طرفین مورد امعان نظر قرار دهند.
ماده چهارم – طرفین معظمتین متعاهدین موافقت دارند کلیه اختلافاتی را که ممکن است بین آنها بروز نماید بطور مسالمتآمیز و با روح دوستی و بطرق عادی سیاسی حل و فصل نمایند و هر گاه نتوانند در ظرف مدت مناسبی اختلافات خود را برطرف سازند با رعایت مقررات منشور ملل متحد به هر طریق عملی که مقتضی بدانند متوسل شوند.
ماده پنجم – این عهدنامه طبق قوانین اساسی طرفین معظمتین متعاهدین به تصویب خواهد رسید و از تاریخ مبادله اسناد تصویب که در تهران بعمل خواهد آمد بموقع اجرا گذارده خواهد شد و تا اخطار فسخ کتبی یکساله بقوت خود باقی خواهد ماند.
این عهدنامه در دو نسخه به زبان انگلیسی تنظیم شده است بنا بمراتب فوق نمایندگان تامالاختیار طرفین معظمتین متعاهدین این عهدنامه را امضاء و بمهر خود ممهور نمودند.
آدیسآبابا بتاریخ ۶ ژوئن ۱۹۶۸
از طرف دولت شاهنشاهی ایران از طرف دولت امپراطوری اتیوپی
عهدنامه فوق مشتمل بر یک مقدمه و پنج ماده منضم بقانون عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری اتیوپی میباشد.
رئیس مجلس سنا – جعفر شریفامامی
پروتکل الحاقی به عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری اتیوپی
مورخ ۱۶ خرداد ۱۳۴۷ (۶ ژوئن ۹۶۸)
اعلیحضرت همایون شاهنشاه ایران
و
اعلیحضرت امپراطوراتیوپی
با تمایل بتکمیل عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری اتیوپی مورخ ۱۶ خرداد ۱۳۴۷ (۶ ژوئن ۱۹۶۸) آدیسآبابا تصمیم بهانعقاد پروتکل حاضر گرفتند و بدین منظور نمایندگان تامالاختیار خود را بشرح زیر تعیین نمودند:
اعلیحضرت همایون شاهنشاه ایران:
جناب آقای منوچهر اعتماد مقدم سفیر شاهنشاه آریامهر در آدیسآبابا
اعلیحضرت امپراطور اتیوپی:
جناب آقای کتمایفرو وزیر امور خارجه.
نمایندگان مذکور پس از مبادله اختیارنامههای خود که در کمال صحت و اعتبار بود نسبت بمواد زیر توافق نمودند:
ماده ۱ – متن فارسی عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری اتیوپی بصورت ضمیمه شماره ۱ پروتکل حاضر بمتن انگلیسی عهدنامه مودت بین دو دولت ملحق و جزء لایتجزای عهدنامه مزبور تلقی خواهد شد.
ماده ۲ – متن امهری عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری اتیوپی بصورت ضمیمه شماره ۲ پروتکل حاضر بمتن انگلیسی عهدنامه مودت بین دو دولت ملحق و جزء لایتجزای عهدنامه مزبور تلقی خواهد شد.
ماده ۳ – نظر به الحاق متون فارسی و امهری عهدنامه مودت بین دو دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری اتیوپی به متن انگلیسی آن که طبق مواد ۱و ۲ این پروتکل صورت میگیرد – در صورت بروز اختلاف در تفسیر مواد عهدنامه مزبور متن انگلیسی آن مناط اعتبار خواهد بود.
ماده ۴ – پروتکل حاضر که جزء لایتجزای عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری مورخ ۱۶ خرداد ۱۳۴۷ (۶ ژوئن ۱۹۶۸) محسوب میشود طبق قوانین اساسی دو دولت به تصویب خواهد رسید و از تاریخ مبادله اسناد تصویب لازمالاجراء خواهد شد. این پروتکل در دو نسخه به زبانهای فارسی و امهری و انگلیسی تنظیم گردیده و در صورت بروز اختلاف در تفسیر مواد متن انگلیسی آن معتبر خواهد بود.
بنا بمراتب نمایندگان تامالاختیار طرفین معظمتین متعاهدین پروتکل حاضر را امضاء و بمهر خود ممهور نمودند.
آدیسآبابا – بتاریخ ۳۱ تیر ۱۳۴۹ برابر ۲۲ ژوئیه ۱۹۷۰
از طرف دولت شاهنشاهی ایران از طرف دولت امپراطوری اتیوپی
پروتکل فوق مشتمل بر یک مقدمه و چهار ماده منضم به قانون عهدنامه مودت بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت امپراطوری اتیوپی میباشد.
رئیس مجلس سنا – جعفر شریفامامی