شرحی در باب اهمیت و تدریس کلام الله مجید و شرعیات در دبستانها که از لحاظ توجه نوآموزان دبستانها به خداشناسی و تهذیب مبادی عالی اخلاقی در درجه اول اهمیت است از طرف وزیر فرهنگ در جلسه ۵۰۰ مورخ ۱۳۲۳/۸/۹ اظهار شد و متذکر شدند:
«اگر چه شرعیات در برنامه های ابتدایی منظور است ولی چون در جدول تقسیم ساعات دروس ساعت مخصوص باری تعلیمات دینی و قرآن مجید تعیین نگردیده پیشرفت دروس آن طوری که البته مورد توجه شورای عالی فرهنگ و وزارت فرهنگ است محسوس و عملی نگردیده. هرگاه ساعاتی برای این دروس اختصاص داده شود توجه و علاقه آموزگاران و دانش آموزان به این موضوع بیشتر شده و بدون تردید از لحاظ تربیت اخلاقی نتایج مفید به دانش آموزان عاید خواهد شد»
و پس از مذاکراتی که در پیرامون بیانات ایشان به عمل آمد و به طور کلی همه مبنی بر موافقت و تصدیق مراتب بود با توجه به پیشنهاد شماره ۴۱۴۷ مورخ ۱۷ /۷ / ۱۳۲۳ اداره امتحانات و برنامه ها مراتب ذیل تصویب شد:
۱- به جای آیات منتخبه که سابقاً طبق برنامه در دبستانها تدریس میشود، مقرر گردید تمام کلام الله مجید از ابتدا تا انتها در کلاسهای سوم و چهارم و پنجم و ششم هفتهای سه ساعت در تمام دبستانهای کشور از پسرانه و دخترانه تدریس و تعلیم شود، به طوری که در آخر سال ششم تمام قرآن کریم بدون استثناء تعلیم شده باشد.
۲- به جای قسمت مربوط به شرعیات که در ضمن کتابهای تدریس دبستانها مندرج بود کتاب مخصوص تنظیم و تهیه شود و در کلیه دبستانها اعم از پسرانه و دخترانه تدریس گردد و عجالتاً تا آن کتاب تهیه نشده قسمتهای مربوط به شرعیات از کتابهای موجود تدریس شود.
۳- تدریس شرعیات در کلاسهای اول و دوم دبستانها هفتهای یک ساعت عملاً در کلاسهای سوم و چهارم و پنجم و ششم هفتهای دو ساعت طبق برنامه خواهد بود.
مواد برنامه شرعیات همان است که در برنامه تحصیلات ابتدایی مصوب آذر ماه ۱۳۱۶ پسران و اردیبهشت ۱۳۱۷ دختران تصریح شده و بر طبق ماده واحده مصوب ۴۳۳ مورخ ۱۸/ آذرماه ۱۳۲۰ برنامه ابتدایی مصوب دی ماه ۱۳۱۹ اضافه شده است.
۴- چون در مدارس شبانهروزی دولتی و ملی دانشآموزان تمام ساعات شبانه روز را در آن مدارس به سر میبرند مقرر گردید اطاقهای مخصوص برای نماز در آن آموزشگاهها مهیا و مرتب شود تا دانش آموزان در آنجا به ادای فریضه مذهبی بپردازند.
۵- مصوبات فوق شامل دانش آموزان غیرمسلمان نخواهد بود.