ماده ۱ – منظور از دولت و مؤسسات وابسته به دولت عبارت است از کلیه وزارتخانهها و مؤسسات وابسته به دولت و همچنین مؤسسات بازرگانی و انتفاعی به شرح فهرست ضمیمه که در این آییننامه به نام سازمانهای دولتی خوانده میشود.
تبصره ۱ – سازمانهای دولتی که بعد از تصویب بودجه سال ۱۳۴۴ در کشور ایجاد شده و یا خواهند شد نیز مشمول این آییننامه خواهند بود.
تبصره ۲ – [اصلاحی ۱۳۴۶/۱/۲۹]
کارکنان سازمان اطلاعات و امنیت کشور و وزارت جنگ و مؤسسات وابسته به آن.
ماده ۲ – پرداخت وجه به کارکنان سازمانهای دولتی که با اطلاع کتبی سازمان دولتی متبوعه در غیر از ساعات اداری انجام وظایفی را در سازمان دولتی دیگر به عهده میگیرند فقط در قبال خدمات مشروحه در ذیل با رعایت مقررات مربوط مجاز میباشد.
1 – تدریس.
2 – تألیف و ترجمه کتب و تهیه مطالب درسی و مقالات برای مورد مشخص و مبلغ و مدت معین.
3 – تهیه – تنظیم – رهبری و اجرای برنامههای فرهنگی و هنری در رادیو – تلویزیون – فیلم و صحنه در وزارت اطلاعات و وزارت فرهنگ و هنر.
4 – سخنرانی – گویندگی – تفسیر اخبار و ترجمه در وزارت اطلاعات و وزارت فرهنگ و هنر.
5 – جمعآوری آمارهای جوی در نقاطی که ایستگاههای هواشناسی فاقد متصدی است در اداره کل هواشناسی وزارت راه.
6 – کارشناسی در مواردی که طبق قوانین ارجاع امر به کارشناس مقرر گردیده است.
7 – شرکت در جلسات هیأت حل اختلاف در وزارت کار.
8 – حقالزحمه و حقالعلاج صاحبان حرف پزشکی.
ماده ۳ – پرداخت وجه در قبال تعمیرات و انجام امور مکانیکی هواپیما و هلیکوپتر و کارآموزی تعلیم پرواز خلبانان و کمک خلبانان در هر موقع از شبانه روز بر حسب احتیاج مجاز میباشد.
ماده ۴ – خدماتی که کارکنان سازمانهای دولتی در ساعات اداری و غیر اداری بنا به دستور سازمان دولتی متبوعه و یا طبق قوانین و مقررات موضوعه بنا بر اقتضاء شغل مورد تصدی در سایر سازمانهای دولتی انجام میدهند قسمتی از وظایف و مسئولیتهای کارکنان محسوب میگردد وپرداخت وجه به هر عنوان در قبال خدمات فوقالذکر از طرف سازمانهای دولتی که این گونه خدمات برای آنها انجام میشود ممنوع است.
تبصره – موارد مندرج در ماده ۲ این آییننامه از شمول این ماده مستثنی میباشند.
ماده ۵ – [الحاقی ۱۳۴۵/۴/۲۹]
پرداخت وجه در موارد زیر بلامانع است:
۱ – هزینه سفر و فوقالعاده مأموریت به کارکنان مأمور از یک سازمان به سازمان دیگر از محل اعتبار بودجه سازمان محل مأموریت و همچنین مزایایی که به مأموران جهت خدمت در آمارگیری و سرشماری تعلق میگیرد از محل اعتبار مربوط.
۲ – هزینه سفر و فوقالعاده مربوط به مسافرتهای تحقیقاتی و حقالتحقیق کارکنان سازمانهای دولتی که از طرف مؤسسات و انستیتوهای تحقیقاتی علمی دانشگاهی و مرکز بررسیهای توسعه صنعتی و بازرگانی وزارت اقتصاد مأمور تحقیق هستند و کار آنها منجر به تهیه گزارشهای علمی میگردد تعلق میگیرد طبق مقررات مربوط از محل اعتبار مؤسسات و انستیتوهای مذکور.
۳ – مزایای قضایی که به نمایندگی وزارت دادگستری در مرکز یا ادارات دادگستری در شهرستانها در کمیسیونهای حل اختلاف مالیاتی یا کمیسیون خالصجات شرکت مینمایند از محل اعتبار مربوط در وزارت دارایی و بنگاه خالصجات.
۴ – مزایای مشمولین قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی که در سازمانهای دیگر دولتی مأمور شده یا میشوند فقط در حدود قوانین و آییننامههای استخدامی نیروهای مسلح شاهنشاهی از اعتبار سازمان محل مأموریت.
۵ – پرداخت پاداش به هر یک از اعضاء هیئت آموزشی تمام وقت و غیر تمام وقت دانشگاه تهران که با موافقت دانشگاه مزبور و همچنین کسانی که از سایر دانشکدهها یا مؤسسات دولتی برای تدریس یا انجام امور آموزشی به دانشگاههای شهرستانها عزیمت مینمایند طبق آییننامهای که به تصویب شورای مرکزی دانشگاهها خواهد رسید از بودجه دانشکده دعوتکننده بلامانع است.
۶ – [الحاقی ۱۳۴۶/۲/۲۰]
پرداخت هزینه پذیرایی به مشمولین قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی که به سمت استانداری و یا فرمانداری منصوب شده یا میشوند کماکان از محل بودجه وزارت کشور.
۷ –
[الحاقی ۱۳۴۷/۸/۲۲]
[اصلاحی ۱۳۵۲/۳/۲۶]
حقالزحمه به کارشناسان شرکت سهامی بیمه ایران و بیمه مرکزی ایران که از بین متخصصان سایر سازمانهای دولتی انتخاب میشوند از محل بودجه شرکتهای مزبور.
۸ – [الحاقی ۱۳۴۸/۳/۸]
پرداخت پاداش از محل وجوه صدی دو وصولی موضوع تبصره ذیل ماده ۲۹۲ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۲۸ اسفند ماه سال ۱۳۴۵ به مستخدمین زیر جهت شرکت در کمیسیون مربوط به تشخیص وزارت دارایی حداکثر تا روزی پانصد ریال:
الف – نمایندگان ادارات کشاورزی موضوع ماده ۱۱ قانون مالیاتهای مستقیم.
ب – ارزیابان اداره کل ثبت اسناد و رؤسای ادارات ثبت اسناد و املاک شهرستانها یا نمایندگان آنها موضوع تبصره ماده ۲۳ و ماده ۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم.
۹ – [الحاقی ۱۳۵۲/۱۲/۲۷]
پرداخت حق حضور به متخصصانی که از بین شاغلین به وزارتخانهها و مؤسسات دولتی برای عضویت در کمیسیونهای سازمان تنقیح و تدوین قوانین و مقررات کشور انتخاب میشوند، همچنین حقالتحقیق درباره متخصصانی که خدمت خاصی به آنان محول میشود به میزانی که از طرف هیأت وزیران تعیین میگردد.
فهرست ضمیمه
اداره کل غله.
اداره کل قند و شکر.
مؤسسه انحصار دخانیات ایران.
سازمان چای.
بنگاه کل دارویی ایران.
سازمان مستقل چاپخانه دولتی ایران.
روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی ایران.
راه آهن دولتی ایران.
سازمان پنبه.
سازمان تهیه مسکن.
مؤسسه جوجهکشی نارمک.
کارخانه شیر پاستوریزه تهران.
بنگاه شیمیایی.
شرکت سهامی کارخانجات ونک.
مؤسسه استاندارد ایران.
سازمان مدیریت صنعتی.
امور بهرهبرداری کارخانجات لوشان.
آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک.
سازمان مرکزی شرکتهای صنعتی و معدنی.
سازمان نقشهبرداری.
سازمان آب و برق آذربایجان.
سازمان آب و برق خوزستان.
سازمان آب و برق سفیدرود.
سازمان آب و برق کرج.
سازمان آب تهران و سد لتیان.
سازمان برق تهران.
بنگاه اصلاح و تهیه بذر چغندر قند.
سازمان مرکزی شرکتهای تعاونی روستایی ایران.
سازمان ذوب آهن ایران.
بنگاه پتروشیمی.
بنگاه توسعه ماشینهای کشاورزی.
بانک مرکزی ایران.
بانک ملی ایران.
[بانک سپه.] [حذفی ۱۳۴۶/۱/۲۹]
بانک رهنی ایران.
بانک اعتبارات کشاورزی و عمران روستایی.
بانک رفاه کارگران.
بانک اعتبارات صنعتی.
بانک بیمه ایران.
شرکت سهامی بیمه ایران.
شرکت سهامی تلفن ایران.
شرکت سهامی شیلات ایران.
شرکت سهامی فرش ایران.
شرکت سهامی کل معادن و ذوب فلزات.
شرکت سهامی کارخانجات ایران.
شرکت سهامی معاملات خارجی.
شرکت ملی نفت ایران.
شرکت هواپیمایی ملی ایران.
شرکت سهامی فروشگاه فردوسی.
شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه.
سازمان برنامه.
مؤسسه رازی.
انستیتو پاستور ایران.
مؤسسه خواربار و تغذیه ایران.
سازمان تربیت بدنی ایران.
آییننامه فوق مشتمل بر ۴ ماده و دو تبصره و فهرست ضمیمه که در تاریخ روز دوشنبه هیجدهم بهمن ماه یک هزار و سیصد و چهل و چهار شمسی به تصویب کمیسیون مشترک دارایی مجلسین رسیده صحیح و به استناد تبصره ۲۹ قانون بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور قابل اجرا میباشد.
رییس مجلس شورای ملی – رییس مجلس سنا
مهندس عبدالله ریاضی – مهندس شریف امامی