ماده واحده – به درآمدهای عمومی و طبقه (الف) درآمد اختصاصی منظور در بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور مبلغ یک میلیارد و نهصد و هفتاد و دو میلیون و ششصد و شصت هزار (۱۹۷۲۶۶۰۰۰۰) ریال طبق جدول پیوست اضافه میگردد و به دولت اجازه داده میشود مبلغ یک میلیارد و سیصد وهشتاد و هشت میلیون و سیصد و شصت و سه هزار (۱۳۸۸۳۶۳۰۰۰) ریال اضافه اعتبار مورد نیاز وزارتخانهها و مؤسسات دولتی را طبق جدول پیوست با رعایت مقررات و قوانین مربوطه و تبصرههای زیر پرداخت نماید.
تبصره ۱ – به سازمان بنادر و کشتیرانی اجازه داده میشود که از محل درآمدهای اختصاصی خود تا مبلغ یکصد میلیون ریال در سال ۱۳۴۴ طبق مقررات مربوط صرف هزینه سرمایهای خود بنماید.
تبصره ۲ – به وزارت دارایی اجازه داده میشود مبلغ هشت میلیون و دویست هزار (۸۲۰۰۰۰۰) ریال وام دریافتی اداره کل هواپیمایی کشوری از خزانهداری کل در سال ۱۳۴۲ را که برای جبران کسری بعضی مواد بودجه مصوب داده شده از محل صرفهجویی سایر مواد بودجه اداره مزبور در همان سال به هزینه قطعی منظور نماید.
تبصره ۳ – به وزارت دارایی اجازه داده میشود مبلغ دویست و سی و دو میلیون (۲۳۲۰۰۰۰۰۰) ریال بدهی اداره کل غله به شرکت سابق یوکسیسی را که در مقابل مطالبات راهآهن دولتی ایران از شرکت مزبور محسوب شده است از طرفی بابت زیان سنواتی اداره کل غله و از طرف دیگر به حساب درآمد سال ۱۳۲۱ تا سال ۱۳۲۹ راهآهن دولتی ایران منظور نماید و از محل درآمد مذکور مبلغ ۹۲۶۶۷۵۵۴.۹۰ ریال را بابت مطالباتسنواتی گمرک از راهآهن دولتی ایران و بقیه را به عنوان سود سنواتی راهآهن به حساب درآمد عمومی کشور در سال ۱۳۲۹ محسوب دارد.
تبصره ۴ – به عنوان (حقوق عوارض گمرکی خودروهای واگذاری ارتش) مذکور در ردیف ۲۳۰۴ قسمت درآمد قانون بودجه اصلاحی سال ۱۳۴۳ کل کشور عبارت (و سود بازرگانی) اضافه میشود و از عنوان (حقوق و عوارض گمرکی و سود بازرگانی کالاهای وارده جهت خودروهای واگذاری ارتش) مذکور در ردیف ۲۱۱۲ قسمت هزینه قانون مزبور عبارت (کالاهای وارده جهت) حذف میشود و همچنین به عنوان طبقهبندی ۲۳۰۴ درآمد کد۱۲۱.۱ قسمت هزینه بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور عبارت (و سود بازرگانی) اضافه میشود.
تبصره ۵ – به وزارت راه اجازه داده میشود مبلغ ۸۱۴۷۶۲۵ ریال باقیمانده بیست میلیون ریالی که از اعتبار بودجه سال ۱۳۴۲ وزارت جنگ بهمنظور ایجاد راههای مورد نیاز نیروی هوایی اختصاص و در اختیار آن وزارتخانه گذاشته شده تا آخر سال ۱۳۴۵ برای همین منظور با رعایت مقررات تعهد و مصرف نماید.
تبصره ۶ –
الف – عنوان ردیف ۳۲۱۳ قسمت هزینه قانون بودجه اصلاحی سال ۱۳۴۳ کل کشور به “کمک به سازمان تربیت بدنی و تفریحات سالم ایران بابت هزینه مربوط به مسابقات المپیک” اصلاح میشود.
ب – به ردیفهای ۱۳۴ (سازمان تعلیم و تربیت نمونه حرفهای) و ۱۴۲.۲ (سازمان بیمه کارمندان دولت) در قسمت چهارم هزینههای جاری وزارتخانهها و مؤسسات دولتی قانون بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور کلمه (کمک) به آخر جمله اضافه میگردد.
پ – اعتبار منظور در ردیف ۵۱۰۸ قسمت هزینه بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور به عنوان کمک به دانشگاه پهلوی تلقی میشود
تبصره ۷ – به وزارت دارایی اجازه داده میشود مبلغ ۱۸ میلیون ریالی را که به عنوان وام از محل وجوه مخصوص کمیسیون دائمی حج جهت ساختمان فرودگاه مخصوص حجاج در اختیار وزارت راه گذارده شده و به مصرف رسیده است به هزینه قطعی منظور نماید.
تبصره ۸ – به وزارت دارایی اجازه داده میشود مبلغ پنجاه میلیون ریال از سود ویژه شرکت هواپیمایی ملی ایران در سال ۱۳۴۴ را از یک طرف به حساب درآمد عمومی منظور و از طرف دیگر به حساب تعهد دولت بابت پرداخت قسمتی از سرمایه شرکت مزبور احتساب نموده و جمعاً و خرجاً عمل نماید.
تبصره ۹ – مهلت مقرر در ماده ۵ قانون تمرکز مؤسسات درمانی تا پایان سال ۱۳۴۵ تمدید میشود.
تبصرههایی که تا ملغی نشده به قوت خود باقی است
تبصره ۱۰ – وجوه حاصل از اجرای مقررات قانون تأمین اعتبارات عمرانی و عمومی مصوب هشتم آذر ماه ۱۳۴۳ به استثنای عوارض شهرداریها از همان تاریخ تماماً به تشخیص هیأت وزیران به مصرف هزینههای از محل درآمد عمومی یا هزینههای عمرانی تخصیص خواهد یافت.
تبصره ۱۱ – از اول سال ۱۳۴۵ مبلغ یک هزار ریال اضافه حقوق ماهانه مربوط به رانندگان و تلفنچیها موضوع مصوب مورخ ۱۹ خرداد ماه ۱۳۳۷ کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی جزو اشل حقوق درجه چهار نامبردگان منظور میگردد.
تبصره ۱۲ – به وزارت فرهنگ و هنر اجازه داده میشود که مانده اعتبارات تعمیرات آثار تاریخی را که در بودجههای سال ۱۳۴۴ پیشبینی شده و به علت طبیعت کار امکان مصرف قطعی آنها فراهم نگردیده است در سالهای ۱۳۴۵ و ۱۳۴۶ به مصارف مربوطه برسانند و چنانچه مورد استفاده قرار نگیرد به درآمد عمومی کل کشور برگشت خواهد شد.
تبصره ۱۳ – سود سهام بانک ملی ایران از سال ۱۳۴۳ و سود سهام بانک مرکزی ایران از سال ۱۳۴۴ به بعد به درآمد عمومی منظور خواهد شد.
تبصره ۱۴ – مفاد تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور برای مدت سه سال تمدید میگردد.
تبصره ۱۵ – دانشکده پزشکی دانشگاه تهران مجاز است برای اداره مرکز طبی کودکان بیمارستان پهلوی هر سال از اعتبارات مصوب خود بهتشخیص هیأت وزیران مبلغی به عنوان کمک به اختیار جمعیت طرفداران مرکز طبی کودکان بگذارد که تحت نظر هیأت مدیره طبق اساسنامه جمعیت و با نظارت دانشکده مزبور به مصرف برسد.
تبصره ۱۶ – کلیه اعتبارات مراکز آموزش کشاورزی (دانشسرای سابق کشاورزی) و دبیرستانهای کشاورزی از وزارت آموزش و پرورش منتزع و به وزارت کشاورزی انتقال مییابد.
انتقال اعتبارات و تأسیسات و وسائل و تجهیزات کادر مراکز مزبور از وزارت آموزش و پرورش به وزارت کشاورزی طبق آییننامهای خواهد بود که از طرف وزارت آموزش و پرورش و وزارت کشاورزی تنظیم و به تصویب هیأت دولت خواهد رسید.
تبصره ۱۷ – به وزارت جنگ اجازه داده میشود اسناد هزینه آن قسمت از تأسیسات آب و برق پایگاههای هوایی مشهد و همدان را که از محل اعتبارات وزارت جنگ تأمین و به مهندسی خلیج برای تکمیل تأسیسات پایگاههای مزبور واگذار شده به هزینه قطعی منظور نماید.
تبصره ۱۸ – به وزارت دارایی اجازه داده میشود از آغاز سال ۱۳۴۵ به بعد تا میزان معادل مالیات بر درآمد وصول شده بابت بلیطهای اعانه ملی را به سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی برگشت دهد تا آن را برای انجام قسمتی از برنامه مبارزه با بیسوادی و همچنین کمک به بسط و توسعه امور فرهنگی در اختیار سازمانهایی که مصلحت بداند قرار دهد.
تبصره ۱۹ – به شرکت ملی نفت ایران اجازه داده میشود متعاقب مکاتبات متبادله مورخه ۲۰ دی ماه ۱۳۴۳ بین وزارت دارایی و شرکت ملی نفت ایران از یک طرف و اعضاء کنسرسیوم از طرف دیگر مبلغ ۶ میلیون لیره انگلیسی را که به صورت وام بدون بهره از شرکتهای عضو کنسرسیوم نفت به ضمانت بانک مرکزی دریافت مینماید برای اجرای طرحهای عمران خوزستان به ترتیبی که در موافقتنامه ضمیمه تصریح شده مصرف کند و در چهلقسط مساوی هر سه ماه از بیستم آوریل سال ۱۹۷۶ میلادی از محل وصولیهای مربوط به پرداخت مشخص و یا وجوه دیگری که شرکت ملی نفت ایران در جریان سالهای مربوط باید به خزانه دولت پرداخت کند کسر و در سر رسیدهای مقرر واریز نماید. وزارت دارایی متقابلاً پرداخت اقساط را کهاز طرف بانک مرکزی ایران بر اساس ضمانت فوقالذکر به عمل آید از محل درآمد عمومی کشور تضمین خواهد نمود.
تبصره ۲۰ – وزارت بهداری مجاز است سهمیه مخارج همکاری بخش تحقیقاتی بیماریهای واگیر بیمارستان فیروزآبادی با مرکز تحقیقاتی علمی بیماریهای واگیر بیمارستان کلودبرنارد دانشگاه پاریس موضوع قانون ۴۳.۹.۱۵ را سالانه تا مبلغ یک میلیون ریال از بودجه خود تأمین و پرداخت نماید.
تبصره ۲۱ – به وزارت دارایی اجازه داده میشود از دریافت بهای ۱۲۰۰ تن گندم که در سال ۱۳۴۳ بین کشاورزان منطقه بختیاری به وسیله جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران توزیع گردیده صرفنظر و به هزینه قطعی اداره کل غله و نان منظور نماید.
تبصره ۲۲ – به وزارت دارایی اجازه داده میشود وجوه حاصل از فروش اتومبیلهایی که بر اساس آییننامه شماره ۱۵۰۶۲ مورخ ۴۴.۱۰.۲۱ مصوب کمیسیون مشترک دارایی مجلسین به آن وزارت تحویل میگردد و به مصرف خرید اتومبیلهای خدمت (انواع صحرایی) و آمبولانس برای شهرستانها برساند.
تبصره ۲۳ – به سازمان اصلاحات ارضی کل کشور اجازه داده میشود چنانچه تأمین و پرداخت مزایای کارکنان وزارتخانهها و ادارات دولتی مأمور خدمت در سازمان مذکور بر اساس ماده ۵ قانون مقررات مالی سازمان مزبور مصوب ۲۴ آبان ماه یک هزار و سیصد و چهل و چهار از بودجههای سازمانهای مربوطه میسر نباشد از تاریخ تصویب قانون موصوف از محل اعتبارات سازمان اصلاحات ارضی با رعایت مقررات آییننامه کمیسیون مشترک دارایی مجلسین مربوط به تبصره ۲۹ قانون بودجه سال ۱۳۴۴ پرداخت نماید.
تبصره ۲۴ – به منظور تثبیت نرخ نان و واریز حسابهای مربوط به اداره کل غله و همچنین کمک به شرکتهای تعاونی که برای تأمین ارزاق عمومی تشکیل میگردد به دولت اجازه داده میشود وجوهی را که از محل تفاوت نرخ خرید و فروش گندمهای خریداری از خارج تحصیل میگردد در حساب مخصوصی در بانک مرکزی منظور و به مصرف برساند.
دادن وام به شرکتهای تعاونی بر اساس آییننامهای خواهد بود که پس از تأیید هیأت دولت به تصویب کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی خواهد رسید.
تبصره ۲۵ – به دانشگاه پهلوی شیراز اجازه داده میشود که نسبت به تصفیه و واریز مبالغ مصرف شده از چهل میلیون ریال که به موجب ماده واحده مصوب نهم شهریور ماه ۱۳۳۷ جهت ساختمان کوی دانشگاه در شیراز تخصیص یافته و قسمتی از آن قبلاً به وسیله دانشگاه شیراز به مصرف خرید باغات غارسی و اراضی و ایجاد تأسیسات و مصارف دیگر جهت
دانشگاه پهلوی رسیده است به هر نحو صلاح و مقتضی بداند اقدام نموده اموال مزبور به نام دانشگاه پهلوی انتقال گیرد.
تبصره ۲۶ – به دولت اجازه داده میشود نصف ارزش تمبرهایی را که به مناسبت جشن شاهنشاهی ایران بدون رعایت تشریفات قانون محاسبات عمومی و آییننامه معاملات دولتی در خارج از کشور به چاپ میرسد و در داخل و یا خارج از کشور به فروش خواهد رسید پس از وضع مخارج برای مصارف جشن شاهنشاهی در اختیار شورای مرکزی جشن شاهنشاهی قرار دهد. آییننامه اجرایی این تبصره پس از تصویب هیأت وزیران به مورد اجراءگذارده خواهد شد.
تبصره ۲۷ – انتقال وجوه مربوط به حقوق کارکنانی که از یک سازمان به سازمان دیگر مأمور شده یا میشوند در مدت مأموریت بلامانع است در این موارد حقوق و مزایایی که به مأمورین تعلق میگیرد از طرف سازمان محل مأموریت پرداخت خواهد شد.
منظور از سازمان مزبور در این تبصره کلیه وزارتخانهها و مؤسسات تابعه و همچنین مؤسسات بازرگانی و انتفاعی مندرج در فهرست ضمیمه آییننامه مربوط به اجرای قسمت اول تبصره ۲۹ قانون بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور میباشد.
در صورت احتیاج به تجدید نظر در آییننامه اجرایی قسمت اول تبصره ۲۹ قانون بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور کمیسیون مشترک دارایی مجلسین در هر مورد با پیشنهاد دولت اصلاح لازم را به عمل خواهد آورد.
تبصره ۲۸ – به وزارت اقتصاد اجازه داده میشود تعهدات قطعی شده مربوط به جایزه تشویق صادرات سال ۱۳۴۴ را در صورتی که بودجه مربوط سال مذکور از این بابت تکافو نکند از اعتبار پیشبینی شده در بودجه سال ۱۳۴۵ پرداخت نماید.
تبصره ۲۹ – مفاد تبصره ۷ بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور کماکان به قوت خود باقی است.
تبصره ۳۰ – اعتبارات منظور در بودجه عمومی کشور و کمکهای مالی که از محل اعتبارات عمرانی در اختیار سازمان تربیت بدنی گذارده میشودبعد از وضع هزینههای مورد لزوم برای احتیاجات عمومی سازمان مرکزی بقیه بر اساس جمعیت تهران و شهرستانها تقسیم و طبق مقررات و قوانین مربوط به مصرف خواهد رسید.
تبصره ۳۱ – وزارت امور خارجه مجاز است اعتبارات منظور در بودجه سال ۱۳۴۳ به بعد را که مربوط به ساختمان و تکمیل تجدید بنای سفارتخانهها و نمایندگیهای شاهنشاهی در خارج از کشور میباشد تا پایان عملیات ساختمانی با رعایت مقررات در سالهای ۴۵ و ۴۶ تعهد و به مصرف برساند.
تبصره ۳۲ – اعتبار حقوق استادانی که با درجه استادی بدون دریافت حقوق در دانشگاهها تدریس کرده و میکنند عیناً به خزانه دولت مسترد میگردد و این استادان مشمول قانون منع مداخله مصوب دی ماه ۱۳۳۷ نمیباشند.
مشمولین این تبصره در صورتی که کسور بازنشستگی مربوط را پرداخت نمایند سنوات تدریس جزء سنین خدمت رسمی آنان محسوب خواهد شد.
قانون فوق مشتمل بر یک ماده و ۳۲ تبصره و دو جدول و قرارداد ضمیمه پس از اظهار ملاحظات مجلس سنا در تاریخ روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۴۵ در جلسه روز یکشنبه هشتم خرداد ماه یک هزار و سیصد و چهل و پنج شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
رییس مجلس شورای ملی – مهندس عبدالله ریاضی
این قرارداد در تاریخ ………. بین شرکت ملی نفت ایران به عنوان طرف اول و شرکتهای نامبرده زیر به عنوان طرف دوم منعقد گردیده است:
اویل تریدینگ کمپانی (ایران) لیمیتد.Oil Trading Company (Iran) Limited
و
ندرلندز ایرانز اردولی هاندل ماتشاپای (ندرلندز ایرانین اویل تریندینگ کمپانی)
ن.و.
Netherlands – Iraanse Aardolie Handel Maatschappij
(Netherlands Iranian Oil Trading Company) N.V.
و
اسو تریدینگ کمپانی او ایران Esso Trading Company Of Iran
و
ایران کالیفرنیا اویل کمپانی Iran California Oil Company
و
تکساکو ایران لیمیتد Taxaco Iran Limited
و
موبیل اویل ایران اینکورپوریتد Mobil Oil Iran Inc
و
گالف انترناشنال کمپانی Gulf International Company
و
کمپانی فرنسز دوپترول Compagnie Francaise Des Petroles
و
امریکن ایندیپندنت اویل کمپانی آو ایران
American Independent Oil Company Of Iran
و
ایران آتلانتیک کمپانی Iran Atlantic Company
و
پاسیفیک وسترن – ایران لیمیتد Pacific Western Iran Limited
و
ریچفیلد ایران اویل کمپانی Richfield Iran Oil Company
و
سان جاسینتو ایسترن کورپوریشن San Jacinto Eastern Corp
و
سیگنال اینترنشنال Signal International
و
سوهیو ایران تریدینگ اینکورپوریتد Sohio Iran Trading Inc.
و
تایدواتر ایران لیمیتد Tidewater – Iran Limited
(که از این به بعد مجتمعاً “شرکتها” نامیده میشوند) و ایرانز آردولی اکسپلوراتی
آن پرودکتی ماتشاپای ( شرکت سهامی اکتشاف و تولید نفت ایران)ن.و. Iraanse
Aardolie Exploratie En Producte Maatschappij (Iranian Oil Refining Company)
N.V.
و ایرانز آردولی رافیناج ماتشاپای (شرکت سهامی تصفیه نفت ایران) ن. و. (که از
این به بعد مجتمعاً “ شرکتهای عامل” نامیده میشوند).
نظر به این که دولت شاهنشاهی ایران (که از این به بعد “دولت” نامیده میشود)
مایل است که طرحهایی بر طبق مفاد این قرارداد در استان خوزستان بهمورد اجراء
گذارده شود و نظر به این که شرکتها به منظور اجرای چنین طرحهایی بر مبنای شرایط
مذکور در سه نامه مورخ ۱۰ ژانویه ۱۹۶۵ که بینوزیر دارایی به نمایندگی از طرف دولت
(و تواماً با شرکت ملی نفت ایران در مورد یکی از نامههای مزبور) و نمایندگان
شرکتها مبادله گردیده مایلندوامی در اختیار شرکت ملی نفت ایران بگذارند.
علیهذا بدین وسیله بین طرفهای این قرارداد به شرح زیر توافق حاصل گردیده است:
1 – شرکتها بدین وسیله تعهد مینمایند که وامی به مبلغ شش میلیون لیره (که از
این به بعد “وام” نامیده میشود) در اختیار شرکت ملی نفت ایرانبگذارند.
2 – مدت وام بیست سال میباشد و شروع آن از تاریخی است که وجوه مزبور بر طبق
مصرحات بند ه ماده ۵ این قرارداد در حساب مخصوصی دربانک مرکزی ایران پرداخت شود.
3 – وام برای مدت بیست سال مذکور بدون بهره خواهد بود.
4 – مبلغ وام در چهار قسط از قرار هر قسط ۱۵۰۰۰۰ لیره به شرح زیر در سر رسیدهای
مربوطه در لندن به لیره استرلینگ قابل پرداخت خواهد بود.
قسط اول در اول آوریل ۱۹۷۶ و ۳۸ قسط بعدی به ترتیب در اول ماههای ژوئیه و اکتبر
و ژانویه و آوریل همان سال و سالهای بعد و قسط آخر دربیستمین سال روز تاریخ
پرداخت وام.
هر یک از اقساط فوق جزو مطالبات شرکتها بوده و به حواله کرد آنها در بانکی که از
طرف آنها تعیین شود به حساب
Iran Oil Participants Limited (ایران اویل پارتیسیپا لیمیتد) و یا هر شرکت دیگری
که شرکتها تعیین نمایند قابل پرداخت خواهد بود.
5 – پرداخت وام تابع شرایط زیر میباشد:
الف – مبلغ وام تماماً به منظور اجرای طرحهای عمرانی شهرها از قبیل فاضلاب و
لولهکشی و طرحهای توسعه و تکمیل به استثنای طرحهای مربوطبه زیرسازی اقتصادی به
مصرف خواهد رسید طرحهای مربوط به زیرسازی اقتصادی به آن معنی که در این قرارداد
از آن اسم برده شده است شاملطرحهای احداث شاهراهها و خطوط راهآهن و بنادر و
فرودگاهها و وسائل دیگر ارتباطی میباشد.
ب – به محض امضای این قرارداد وزیر دارایی کمیتهای (که از این به بعد کمیته
نامیده میشود) به ریاست خود و یا نماینده خود و به عضویت نمایندهشرکت ملی نفت
ایران و نماینده شرکتهای عامل تشکیل خواهد داد کمیته مزبور طرحهای عمرانی شهرها
و طرحهای توسعه و تکمیل فوقالذکر را کهبرای استان خوزستان در نظر گرفته شده است
و از طرف یک یا چند نماینده فوقالذکر پیشنهاد شده باشد مورد بررسی قرار خواهد داد
و نظر مقاماتسازمان برنامه را درباره آنها کسب نموده و سپس درباره طرحهای مشروحه
در بند (الف) همین ماده تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد نمود.
ج – شرکت ملی نفت ایران در موقعی که مبلغ وام در حساب مخصوص مذکور در بند (ه) ماده
5 در بانک مرکزی ایران ریخته میشود ضمانتنامههایبلاشرط و غیر قابل برگشت صادره
از طرف بانک مرکزی ایران مبنی بر استرداد اقساط وام به لیره در لندن به شرکتها
تسلیم خواهد نمود که ضمانتنامههای مزبور به تعداد اقساط وام و به مبلغ هر یک از
آنها بوده و جمع ضمانتنامههای مذکور معادل تمامی مبلغ وام خواهد بود ضمانتهای
مزبور بهنحوی تهیه خواهد شد که در صورت عدم پرداخت هر یک از اقساط در سررسید
مربوطه Iran Oil Participants Limited(ایران اویلپارتیسیپانتز لیمیتد) یا هر طرف
دیگری که شرکتها تعیین نمایند فوراً بتواند با ارائه ضمانتنامه که عیناً معادل
مبلغ قسطی که موعد پرداخت آن فرارسیده است میباشد وجه آن در تاریخ سررسید وصول
نماید.
د – نظر به این که وام بدون بهره و به منظور اجرای طرحهای توسعه و تکمیل که برای
ایران سودمند میباشد پرداخت میگردد لذا شرکت ملی نفتایران تعهد مینماید که هر
گونه مالیات یا وجوه دیگری که مورد مطالبه دولت ایران از شرکتها یا شرکتهای عامل
قرار گیرد و دولت آنها را ملزم بهپرداخت مالیات یا وجوه مزبور به دولت یا به هر
مقام و اداره ایرانی دیگر از بابت وام بنماید به شرکتها و شرکتهای عامل مسترد
دارد.
ه – مبلغی را که شرکتها بر طبق این قرارداد خواهند پرداخت در حساب مخصوصی به نام
شرکت ملی نفت ایران در بانک مرکزی ایران ریخته ونگهداری خواهد شد.
و – شرکت ملی نفت ایران وجوهی را که برای اجرای طرحهایی که بر طبق شرایط بند (ب)
ماده ۵ انتخاب گردیده لازم میباشد از حساب مخصوص مذکور پرداخت خواهد نمود و به جز
برای طرحهایی که از طرف کمیته انتخاب شده است هیچ گونه وجوهی را برای طرح یا
طرحهای دیگری ازحساب مزبور پرداخت نخواهد کرد.
6 – هر گونه اخطاری که به موجب شرایط این قرارداد صادر شده به شرطی اعلام شده و تسلیم شده تلقی خواهد شد که کتبی بوده و به نشانیهای زیرتسلیم شده باشد:
الف – اخطارهای خطاب به شرکت ملی نفت ایران به نشانی اداره مرکزی شرکت ملی نفت ایران در تهران
ب – اخطارهای خطاب به هر یک از شرکتها به نشانی اداره ثبت شده شرکت مربوطه و یا به هر نشانی دیگری که شرکت مربوطه در هر موقع به وسیله اخطار کتبی به شرکت ملی نفت ایران اعلام نموده باشد.
ج – اخطارهای خطاب به شرکتهای عامل به نشانی زیر:
Iraanse Aardolie Exploratie En Productie Moats Chappij N.V.
(Iranian Oil Exploration and Producing Company)
and
Iraanse Aardolie Raffinage Maatschappij
(Iranian Oil Refining Company) N.V.
P.O.Box, 1065 Tehran.
و یا به هر نشانی دیگری که شرکتهای عامل در هر موقع به وسیله اخطار کتبی به شرکت
ملی نفت ایران اعلام نمایند. اینک این قرارداد را طرفهایاول و طرف دوم در تاریخ
و محل مذکور ذیل امضاء مینمایند.
قرارداد فوق که منضم به قانون متمم بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور میباشد صحیح و قابل اجراء است.
رییس مجلس شورای ملی – مهندس عبدالله ریاضی