ماده ۱ – به منظور استفاده از کلیه امکانات آموزشی کشاورزی پراکنده در واحدهای بخش عمومی و فراهم ساختن تسهیلات لازم جهت تربیت نیروی انسانی مورد نیاز امور کشاورزی تا سطح متخصص فنی (تکنیسین) برای رشتههای مختلف کشاورزی و ایجاد هماهنگی لازم در امر آموزش کشاورزی در سطح مذکور سازمان به نام سازمان آموزش کشاورزی تشکیل میگردد. سازمان وابسته به وزارت کشاورزی و منابع طبیعی خواهد بود.
ماده ۲ – وظایف سازمان عبارت است از:
الف – تشخیص و تعیین نیازها و تهیه و تنظیم برنامههای لازم برای تربیت نیروی انسانی در بخش خصوصی و عمومی کشاورزی تا سطح متخصص فنی (تکنیسین).
اجرای برنامههای آموزشی و کارآموزی برای جوابگویی به نیازهای مذکور.
ب – تهیه و تنظیم برنامههای آموزشی و کارآموزی کوتاه مدت و بلند مدت برای تربیت معلم و مربی. برنامههای مذکور با نظر وزارت علوم و آموزش عالی و وزارت آموزش و پرورش تنظیم و حسب مورد اجراء خواهد شد.
ج – آشنا ساختن متخصصان فنی (تکنیسینها) و فارغالتحصیلان مؤسسات آموزش عالی داخل و خارج از کشور با برنامههای اجرایی وزارت کشاورزی و منابع طبیعی در مراحل مختلف و مناطق کشور.
د – ایجاد و تأسیس مراکز آموزش کشاورزی با توجه به نیازهای کشور به پیشنهاد رییس سازمان و تصویب شورای عالی.
ه – استخدام متخصصان خارجی برای تربیت کادر آموزشی برابر مقررات مربوط در صورت لزوم.
تبصره – مقررات و ضوابط آموزشی وزارت آموزش و پرورش برای دورههای آموزشی که به مدرک تحصیلی دیپلم متوسطه میانجامد و ضوابط و مقررات آموزشی وزارت علوم و آموزش عالی برای دورههای فوق دیپلم متوسطه لازمالرعایه است.
ماده ۳ – ارکان سازمان عبارت است از:
الف – شورای عالی.
ب – رییس سازمان.
ماده ۴ – شورای عالی مرکب از افراد زیر است:
1 – وزیر کشاورزی و منابع طبیعی که ریاست شورا را به عهده خواهد داشت.
2 – وزیر امور اقتصادی و دارایی یا معاون او.
3 – وزیر تعاون و امور روستاها یا معاون او.
4 – وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه یا معاون او.
5 – وزیر آموزش و پرورش یا معاون او.
6 – وزیر علوم و آموزش عالی یا معاون او.
7 – سه نفر از مطلعین در امر آموزش کشاورزی به انتخاب وزیر کشاورزی و منابع طبیعی که برای سه سال به عضویت شورا تعیین خواهند شد و انتخاب مجدد آنان بلامانع است.
عضویت شورا افتخاری است.
ماده ۵ – وظایف شورای عالی عبارت است از:
الف: تصویب خط مشی و برنامههای آموزشی سازمان.
ب – تصویب مقررات و آییننامههای مربوط به برنامههای آموزش کشاورزی و همچنین مدت و نحوه اجرای تعلیمات مربوط در حدود وظایفی که طبق این قانون برای سازمان مقرر گردیده است.
ج – تصویب بودجه سازمان.
د – تصویب ضوابط پرداخت کمک هزینه تحصیلی.
ماده ۶ – رییس سازمان به پیشنهاد وزیر کشاورزی و منابع طبیعی و تأیید شورای عالی و با صدور فرمان همایونی برای مدت پنج سال منصوب میگردد.
انتصاب مجدد رییس سازمان بلامانع است.
تبصره – رییس سازمان بدون حق رأی در جلسات شورای عالی شرکت خواهد کرد.
ماده ۷ – رییس سازمان بالاترین مقام اجرایی سازمان است و عزل و نصب کارکنان و سایر امور استخدامی و همچنین امور مالی و اداری و فنی و آموزشی سازمان را طبق مقررات و در حدود بودجه و سازمان مصوب انجام خواهد داد و نمایندگی سازمان را در کلیه مراجع به عهده خواهد داشت.
تبصره – رییس سازمان میتواند به مسئولیت خود قسمتی از اختیارات خود را به هر یک از معاونان یا رؤسای قسمتهای مربوط سازمان تفویض نماید.
ماده ۸ – کلیه فعالیتها و مؤسسات آموزش کشاورزی دولتی تا سطح دیپلم بنا به تشخیص شورای عالی و تصویب هیأت وزیران از تاریخ تصویب این قانون با اراضی و ساختمانها و تجهیزات و وسائل و اموال و مستخدمین و اعتبارات مربوط با توافق سازمان برنامه و بودجه به سازمان آموزش کشاورزی منتقل میگردند.
ماده ۹ – تشکیلات و آییننامههای مورد نیاز سازمان ظرف مدت چهار ماه به وسیله رییس سازمان تهیه و جهت تصویب شورای عالی تسلیم خواهد شد.
تبصره – تشکیلات سازمان با رعایت مفاد تبصره ۲ ماده ۸ قانون استخدام کشوری به تصویب خواهد رسید.
ماده ۱۰ – اعتبارات سازمان به صورت کمک در بودجه کل کشور منظور خواهد شد.
ماده ۱۱ – ایجاد مدارس کشاورزی به استثنای مدارس عالی کشاورزی در سازمانهای دولتی یا بخش خصوصی با رعایت مقررات مربوط منوط به تصویب شورای عالی سازمان خواهد بود.
قانون فوق مشتمل بر یازده ماده و چهار تبصره پس از تصویب مجلس شورای ملی در جلسه روز سه شنبه نهم اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ در جلسه روز دوشنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و پنجاه و چهار شمسی به تصویب مجلس سنا رسید.
نایب رییس مجلس سنا – دکتر سید محمد سجادی