ماده واحده – موافقتنامه همکاری فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت ممالک متحده مکزیک مشتمل بر یک مقدمه و هشت ماده که در تاریخ ۳۰ تیر ماه ۱۳۵۴ (۲۱ ژوئیه ۱۹۷۵) در تهران به امضاء رسیده است تصویب و اجازه مبادله اسناد تصویب آن داده میشود.
قانون فوق مشتمل بر یک ماده و متن موافقتنامه ضمیمه پس از تصویب مجلس شورای ملی در جلسه روز پنجشنبه ۱۸ دی ماه ۱۳۵۴ (۲۵۳۴ شاهنشاهی) در جلسه روز دوشنبه ششم اردیبهشت ماه دو هزار و پانصد و سی و پنج شاهنشاهی به تصویب مجلس سنا رسید.
رییس مجلس سنا – جعفر شریفامامی
موافقتنامه همکاری فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت ممالک متحده مکزیک
دولت شاهنشاهی ایران
و
دولت پادشاهی ممالک متحده مکزیک
برای تحکیم پیوندهای دوستی بین دو کشور و توسعه مناسبات فرهنگی و کمک به حسن تفاهم بین مردم ایران و مکزیک به شرح زیر موافقت نمودند:
ماده اول – طرفین همکاری بین مؤسسات و سازمانهای فرهنگی و آموزشی و هنری بین دو کشور را با توجه به مزایا و منافع متقابل تشویق خواهند نمود.
برای نیل به این هدفها طرفین موافقتنامه امور زیر را مورد حمایت قرار خواهند داد:
1 – اعطای بورسهای متقابل دراز مدت و کوتاه مدت به دانشجویان مدارس عالی و فارغالتحصیلان.
2 – بازدید از طرف محققان و معلمان و مؤلفان و آهنگسازان و نقاشان و سایر افراد و یا گروههای مربوط به منظور شرکت در دورهها و سمینارها و سخنرانیها و اجرای کنسرتها و سایر برنامهها.
3 – ایجاد ارتباط و پیوند بین کتابخانهها و موزهها و مؤسسات تحقیقاتی و آموزشی در تمام سطوح.
4 – مبادله کتب و مجلات و سایر نشریات و فیلمها نوارها و مطالب دیگر جهت انتشار به وسیله رادیو و سینما و تلویزیون برای مقاصد غیر بازرگانی.
5 – تشکیل نمایشگاههای هنری.
ماده دوم – طرفین مبادله اطلاعات را در زمینه آخرین پیشرفتهای حاصله در رشتههای هنری و علوم انسانی و آموزش و پرورش تشویق خواهند نمود.
ماده سوم – طرفین همکاری بین مقامات ذیصلاحیت دو کشور را در رشتههای رادیو و تلویزیون تشویق خواهند نمود.
ماده چهارم – طرفین تسهیلات لازم را جهت شرکت اتباع دو کشور در کنگرههای بینالمللی که در سرزمین هر یک تشکیل گردد فراهم خواهند ساخت.
ماده پنجم – هر یک از طرفین از حقوق تألیف و تصنیف اتباع کشور دیگر در قلمرو خود طبق مفاد کنوانسیونهای بینالمللی که طرف متعاهد آن میباشند حمایت خواهد نمود.
ماده ششم – هر یک از طرفین در چهارچوب قوانین و مقررات جاری سرزمین خود برای طرف دیگر تسهیلات مناسب جهت ورود و اقامت و خروج اتباع آن و همچنین ورود مواد و لوازم مورد نیاز جهت اجرای برنامههایی را که ممکن است طبق این موافقتنامه تنظیم گردد فراهم خواهد ساخت.
ماده هفتم – طرفین موافقت مینمایند یک کمیسیون مختلط مرکب از اعضایی که توسط هر یک تعیین خواهد شد – تشکیل دهند.
کمیسیون مزبور هر دو سال یک بار متناوباً در ایران و مکزیک و در صورت لزوم به طور فوقالعاده تشکیل جلسه خواهد داد تا برنامههای مناسب را برای مبادلات فرهنگی و همکاری بین دو کشور و اقدامات لازم را جهت آن توصیه نماید و چگونگی پیشرفت و توسعه این موافقتنامه را مورد بررسی قرار دهد.
ماده هشتم –
(۱) – موافقتنامه از تاریخی که طرفین انجام تشریفات قانونی مربوط به آن را، به یکدیگر اطلاع دهند به طور قطع لازمالاجراء خواهد شد.
(۲) هر گاه یکی از طرفین قصد خود را مبنی بر فسخ این موافقتنامه به طرف دیگر اعلام نماید موافقتنامه تا مدت یک سال پس از این اعلام معتبر و لازمالاجراء خواهد بود.
(۳)- الغاء موافقتنامه به شرح مذکور در بند پیشین تأثیری در تکمیل برنامههای جاری نخواهد داشت.
بنا به مراتب امضاءکنندگان زیر که از طرف دولتهای متبوع خود دارای اختیارات لازم میباشند – این موافقتنامه را امضاء نمودند.
این موافقتنامه در دو نسخه در تاریخ ۲۱ ژوئن ۱۹۷۵ (۱۳۵۴.۴.۳۰) در تهران تنظیم گردیده که هر دو متن دارای اعتبار یکسان میباشد.
از طرف دولت شاهنشاهی ایران – از طرف دولت ممالک متحده مکزیک
موافقتنامه فوق مشتمل بر یک مقدمه و هشت ماده منضم به قانون موافقتنامه همکاری فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت ممالک متحده مکزیک میباشد.
رییس مجلس سنا – جعفر شریفامامی