‌لایحه قانونی تشکیل شورای آرد و نان

تاریخ انتشار: ۱۳۵۹/۰۱/۱۶

‌مصوب ۱۳۵۹/۱/۱۶


‌ماده 1 – به منظور رسیدگی به مشکلات آرد و نان شورای آرد و نان زیر نظر وزارت بازرگانی مرکب از اشخاص زیر در تهران تشکیل می‌شود:
1 – نماینده وزارت بازرگانی (‌سازمان غله کشور)
2 – نماینده وزارت کشور
3 – نماینده وزارت کار و امور اجتماعی
4 – نماینده دادستان شهرستان تهران
5 – نماینده شهرداری تهران
6 – نماینده اتحادیه نانوایان
7 – نماینده شرکت تعاونی نانوایان
8 – نماینده کارگران نانوا به معرفی سندیکای کارگران خباز یا سازمان جانشین
9 – سه نفر مطلع و متعهد به انتخاب نماینده وزارت بازرگانی.


‌ماده 2 – وظائف و اختیارات شورا به شرح زیر می‌باشد:،،،
1 – توزیع سهمیه گندم بین کارخانجات آردسازی غلطکی و سنگی با توجه به نوع آسیابها و ظرفیت آنان و تعیین میزان سهمیه گندم کارگاه‌های‌ نانوایی با در نظر گرفتن موقعیت محل.
2 – حمل گندم از سیلوی تهران یا انبارهای تابعه آن به کارخانجات آردسازی و اتخاذ تصمیم نسبت به جلوگیری از حمل سهمیه گندم مصوب‌ نانوایان تهران به شهرستانهای دیگر و ایجاد ضابطه اطمینان بخش برای تخلیه گندم تحویلی در کارخانجات آردسازی دارنده حواله.
3 – نظارت و مراقبت در حداقل شستشو و پوست‌گیری و همچنین درصد سبوس‌گیری گندم و رطوبت آرد و جلوگیری از استحصال آردهای نول از‌ سهمیه گندم نانوایان بنا به تشخیص دستگاه‌های ذیربط.
4 – کنترل تعداد دکاکین نانوایی و جلوگیری از خرید و فروش حواله سهمیه آرد دولتی از طریق سازمانهای ذیربط.
5 – کنترل حمل آرد از کارخانجات آردسازی به دکاکین نانوایی مجاز.
6 – تهیه ضابطه برای تعیین و اجرای نرخ فروش انواع نانهای سنتی و ماشینی و نظارت در اجرای نرخهای مصوب و جلوگیری از کم‌فروشی و‌ خام‌فروشی دکاکین نانوایی و صدور اجازه برای متقاضیان با توجه به احتیاجات محل.
7 – تحویل گندم و تبدیل آن به آرد و نظارت بر امر فروش و توزیع آن از طریق سازمان غله.
8 – تعیین طرح برای تثبیت میزان درصد سبوس نان از طریق کاهش یا افزایش سبوس.
9 – دادن اجازه ایجاد نانوایی‌ها و تغییر پخت نانوایی‌ها و جلوگیری از تغییر پخت غیر مجاز.
10 – کلیه سازمانهای ذیربط موظفند همکاریهای لازم را در انجام وظایف شورای به عمل آوردند.