[لایحه قانونی راجع به تشکیل شورای عالی هماهنگی آموزش فنی و حرفهای کشور]
۱ – به منظور هماهنگ ساختن فعالیتهای آموزش فنی و حرفهای متمرکز در وزارتخانههای مختلف و مؤسسات بخش دولتی و استفاده کامل از امکانات و سرمایهگذاریهای مادی و نیروی انسانی کشور و تعیین خط مشیها و سیاستهای کلی و هماهنگی و نظارت در برنامهریزیهای مربوط و فراهم نمودن امکان ارزشیابی و نظارت دقیق بر آموزشهای فنی و حرفهای در سطح کشور، شورایی به نام “شورای عالی هماهنگی آموزش فنی و حرفهای” کهدر این طرح شورای عالی هماهنگی نامیده میشود در نخستوزیری تشکیل میگردد.
۲ – ترکیب شورای عالی هماهنگی
– وزیر آموزش و پرورش
– وزیر فرهنگ و آموزش عالی
– وزیر کشاورزی و عمران روستایی
– وزیر کار و امور اجتماعی
– وزیر بهداری و بهزیستی
– وزیر مشاور و رییس سازمان برنامه و بودجه
– از هر یک از وزارتخانههای فوق یک نفر از افراد بصیر و مطلع در امر آموزش فنی و حرفهای برای مدت ۲ سال به معرفی وزیر مربوط به عضویت شورای عالی هماهنگی پذیرفته میشوند.
2.۱ – به تناسب موضوعاتی که در جلسات شورای عالی مطرح میشود در صورت لزوم از وزرای وزارتخانههای دیگر نیز دعوت به عمل خواهد آمد. در آن صورت وزیر دعوت شده نیز دارای حق رأی خواهد بود و به عنوان عضو موقت شورا تلقی میشود.
2.۲ – از بین اعضا یک نفر به پیشنهاد شورای عالی و تصویب نخست وزیر به ریاست شورا برگزیده میشود.
۳ – وظایف شورای عالی هماهنگی
شورای عالی هماهنگی مستقل از هر یک از وزارتخانههایی که در امر آموزش فنی و حرفهای فعالیت دارند دارای وظایف زیر است.
– تحقیق و بررسی
– ایجاد هماهنگی در امور برنامهریزیها
– تعیین سیاستها و خطمشیهای اجرایی
– تأیید و توجیه اعتبارات
– ارزشیابی و نظارت
– تصویب آییننامهها و اساسنامهها و مقررات مربوط به آموزشهای فنی و حرفهای.
3.۱ – شورای عالی هماهنگی بر امور شوراهایی که در کلیه زمینههای مختلف آموزشی فنی و حرفهای فعالیت دارند نظارت خواهد نمود و در صورت لزوم جایگزین آنها خواهد گردید.
۴ – تشکیلات سازمانی شورای عالی هماهنگی
شورای عالی هماهنگی دارای دبیرخانهای خواهد بود که سازمان و تشکیلات و آییننامههای اجرایی آن با توجه به وظایف مندرج در ماده ۳ این طرح تهیه و پس از تصویب شورای عالی هماهنگی به مرحله اجرا در خواهد آمد.
۵ – منابع مالی و اعتباری شورا
بودجه و اعتبارات آموزشهای فنی و حرفهای وزارتخانهها، سازمانها، مؤسسات و شرکتهای دولتی از طریق شورای عالی هماهنگی توجیه و پس از تأیید جهت تصویب و تأمین به سازمان برنامه و بودجه ارسال خواهد شد.
5.۱ – شورای عالی میتواند به تناسب نیازهای هر وزارتخانه در صورت لزوم حداکثر تا ۲۰% اعتبارات مصوب را جابجا نموده و جهت اجرا به وزارتخانهها و مؤسسات ذیربط ابلاغ نماید.
5.۲ – اعتبارات مربوط به هزینههای جاری و سازمانی و تحقیقاتی از طرف شورای عالی پیشنهاد و در بودجه نخستوزیری منظور خواهد گردید.