‌آیین‌نامه اجرایی نحوه پرداخت کمکهای غیرنقدی موضوع تبصره ۵۶ قانون بودجه سال ۱۳۶۳

تاریخ تصویب: ۱۳۶۳/۰۵/۰۷
تاریخ انتشار: ۱۳۶۳/۰۵/۲۵
شماره ثبت: ۳۱۴۸۴ - ۱۳۶۳/۵/۱۴

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۳/۵/۷ بنا به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارائی و سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی‌ کشور به شماره ۵۱.۶۸۷ مورخ ۱۳۶۳.۵.۶ آیین‌نامه اجرائی نحوه پرداخت کمکهای غیر نقدی موضوع تبصره ۵۶ قانون بودجه سال ۱۳۶۳ را به شرح زیر‌ تصویب نمودند:

‌ماده ۱ – از اول سال ۱۳۶۳ به هر یک از کارکنان شاغل و بازنشسته و وظیفه‌بگیر و عائله تحت تکفل آنها و وراث کارمندان متوفی دولت اعم از کشوری و‌ لشکری با رعایت مفاد تبصره ۵۶ قانون بودجه سال ۱۳۶۳ و با رعایت شرایط این آیین‌نامه کمکهای غیرنقدی پرداخت می‌گردد.

‌ماده ۲ – فوق‌العاده‌های بدی آب و هوا و محرومیت از تسهیلات زندگی و محل خدمت و یا هر نوع فوق‌العاده‌هائی که تحت عناوین مشابه پرداخت می‌گردد‌ جزو مزایای مستمر ماهانه موضوع بند الف تبصره ۵۶ قانون بودجه سال ۱۳۶۳ منظور نخواهد شد.

‌ماده ۳ – در مورد وراث کارمندان متوفی مجموع حقوق وظیفه ماهانه پرداختی به وراث مذکور ملاک پرداخت کمکهای غیر نقدی موضوع این آیین‌نامه خواهد‌بود.

‌ماده ۴ – عائله تحت تکفل کارکنان از نظر این آیین‌نامه عبارتند از:
‌الف – عیال دائمی.
ب – شوهر در صورتی که تحت تکفل عیال خود باشد.
پ – فرزندان ذکور تا پایان (۲۰) سالگی و در صورتی که به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مشغول تحصیل باشند حداکثر‌ تا پایان ۲۵ سالگی.
ت – فرزندان اناث در صورت نداشتن شوهر و شغل.
ث – فرزندان معلول که قادر به انجام کاری برای تأمین معاش خود نباشند به موجب مدارک مثبته پزشکی.
ج – فرزندانی که قانوناً محجور شناخته شده و قادر به انجام کار برای تأمین معاش خود نباشند.

‌ماده ۵ – احراز تحت تکفل بودن در کلیه موارد به عهده دستگاه پرداخت کننده کمکهای غیر نقدی خواهد بود.

‌ماده ۶ – کارکنان مشمول این آیین‌نامه مکلفند هر گونه تغییر در وضع عائله تحت تکفل خود را در اسرع وقت به دستگاه دولتی متبوع اطلاع دهند.

‌ماده ۷ – کمکهای غیر نقدی موضوع این آیین‌نامه به وسیله کوپن، دفترچه کارت و بن و امثال آن که توسط دستگاه مربوط تهیه می‌شود و شامل کالاهای مصرفی‌ نظیر برنج، روغن، قند و شکر چای، حبوبات یا مواد ضروری دیگر می‌باشد که از طریق شرکتهای تعاونی سپه، زنجیره‌ای قدس، شهر و روستا، تعاونی مصرف‌ وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی و سازمان اتکاء حتی‌المقدور حسب مورد با همکاری وزارت بازرگانی و یا ستاد بسیج اقتصادی کشور تهیه و به طریق مقتضی و‌ حتی‌الامکان بطور ماهیانه در اختیار کارکنان قرار خواهد گرفت.

‌تبصره – در صورتی که در بعضی از نقاط کشور پرداخت کمکهای غیر نقدی به طریق مذکور میسر نباشد به تشخیص استاندار مربوط به طریق دیگری عمل‌ خواهد شد.

‌ماده ۸ – کمکهای غیر نقدی مأمورین واحد خدمات عمومی شهربانی جمهوری اسلامی ایران و مأمورین گارد انتظامی ژاندارمری جمهوری اسلامی ایران که در‌ خدمت دستگاههای دولتی بوده و از همان دستگاه حقوق و مزایا دریافت می‌نمایند توسط دستگاه محل خدمت پرداخت خواهد شد.

‌ماده ۹ – مشمولین قانون کار تابع مقررات مربوط خود خواهند بود.

‌ماده ۱۰ – کارکنان خرید خدمت، قراردادی، روزمزد و کارکنانی که در اجرای قوانین پاکسازی و بازسازی و یا دادگاههای اداری هیأت‌های رسیدگی به تخلفات و یا‌ قوانین و مقررات مشابه بازنشسته شده و یا بشوند مشمول این آیین‌نامه نخواهند بود.

‌ماده ۱۱ – با توجه به مفاد بند (‌و) تبصره (۵۶) قانون بودجه سال ۱۳۶۳ کل کشور از اول سال مذکور اعطای کمکهای موضوع این آیین‌نامه به صورت تفاوت‌ بهای خوار و بار و پوشاک مجاز نمی‌باشد.

‌ماده ۱۲ – [اصلاحی ۱۳۶۴/۱۱/۲۳]

‌وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی و برنامه و بودجه مکلفند ۵۰% اعتبارات مربوط به کمکهای غیر نقدی کارکنان دولت را در ابتدای دوره‌های سه ماهه تأمین‌ و بلافاصله در اختیار دستگاه‌های ذیربط قرار دهند.

‌تبصره ۱ – [الحاقی ۱۳۶۴/۱۱/۲۳]
دستگاه‌های اجرایی موظفند اعتبارات مذکور را در سراسر کشور و در مناطقی که این قبیل تعاونیها وجود دارد بلافاصله در اختیار مؤسسات تعاونی‌ مصرف کارکنان دولت طرف قرارداد خود گذارده و در هنگام پرداخت کمکهای غیر نقدی تسویه حساب نمایند.

‌تبصره ۲ – [الحاقی ۱۳۶۴/۱۱/۲۳]
هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای این کار به عهده وزارت بازرگانی می‌باشد.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر