هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۵۹.۹.۸ بنا به پیشنهاد شماره ۱۴۰.۸۹۷۴ مورخ ۵۹.۹.۱ سازمان بهزیستی کشور و با توجه به نامه شماره ۶.۶۱۳۵ مورخ ۵۹.۸.۲۵ سازمان امور اداری و استخدامی کشور و در اجرای تبصره ۵ لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان بهزیستی کشور مصوب ۵۹.۳.۲۴، آییننامه استخدامی واحدهای اجرایی سازمان بهزیستی کشور را به شرح زیر مورد تصویب قرار دادند:
ماده یک – با توجه به اینکه طبق مفاد تبصره ۵ لایحه قانونی تشکیل سازمان بهزیستی کشور واحدهای ستادی سازمان در مراکز استانها و تهران از مقررات قانون استخدام کشوری استفاده مینمایند به منظور ایجاد هماهنگی و رفع تبعیض کلیه واحدهای اجرایی سازمان نیز با رعایت تبصرههای زیر تابع مقررات قانون استخدام کشوری خواهند بود.
تبصره یک – با توجه به طبیعت کار بعضی از مشاغل خدماتی در صورتی که از بین داوطلبان استخدامی انتخاب افراد واجد شرایط میسر نگردد سازمان میتواند با تأیید سازمان امور اداری و استخدامی کشور افراد مورد نیاز را با داشت تحصیلات خواندن و نوشتن به استخدام رسمی درآورد و از نظر تعیین گروه استخدامی با آنان مانند مستخدمین تطبیق و تبدیل شده رفتار نماید.
تبصره دو – سازمان میتواند در موارد ضروری و اضطراری و در مشاغل تخصصی و حرفهای از وجود کارکنان بازنشسته دولت که از هر حیث واجد شرایط بوده و توانایی لازم برای انجام کار داشته باشند به صورت خرید خدمت و به طور غیر مستمر استفاده نماید.
تبصره سه – سازمان بهزیستی کشور میتواند به منظور تسریع در انجام کار در موقع استخدام افراد برای برخی از مشاغل خاص، با تأیید سازمان امور اداری و استخدامی کشور از انتشار آگهی استخدام رسمی خودداری نموده نسبت به انتخاب افراد واجد شرایط از طریق مصاحبه اقدام نماید. ولی درموارد ضروری و فوری استخدام حداکثر تا ۳ نفر به تشخیص سازمان بهزیستی کشور از طریق مصاحبه انجام میشود.
تبصره چهار – سازمان میتواند در مورد مستخدمین خود که در واحدهای اجرایی انجام وظیفه مینمایند مفاد تبصره ۴ لایحه قانونی (راجع به مقررات سازمانهای منطقهای بهداری و بهزیستی استانها و اضافه کار کارکنان مربوط و درآمد اختصاصی بیمارستانها و برهی امور استخدام و مالی وزارت بهداری بهزیستی) مصوب ۱۳۵۹.۴.۱۱ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران را بر اساس طرحی که به تصویب شورای معاونین سازمان بهزیستی کشور میرسد به مرحله اجرا گذارد.
تبصره پنج – آن دسته از مستخدمین واحدهای اجرایی که مشمول آییننامه استخدامی سازمان تأمین اجتماعی میباشند و به واحدهای اجرایی منتقل میگردند تطبیق وضع آنان با مقررات قانون استخدام کشوری بر اساس شغل مورد تصدی در زمان تصویب این آییننامه طبق مقررات طرح طبقهبندی مشاغل وزارتخانههای مؤسسات دولتی مشمول قانون استخدام کشوری صورت میگیرد. با سایر مستخدمین غیر رسمی که به واحدهای اجرایی منتقل میشوند بر اساس ماده ۱۵۰ قانون استخدام کشوری و آییننامه مربوط با آن بدون رعایت شرط درخواست آنان رفتار خواهد شد چنانچه بر اثر تطبیق وضع به رسمی مشمول قانون استخدام کشوری مبلغی از حقوق و مزایای مستمر مستخدمین موضوع این تبصره که در زمان تصویب این آییننامه باآنان تعلق میگرفته است کاهش یابد مابهالتفاوت به عنوان تفاوت تطبیق به آنان پرداخت خواهد شد و هر گونه افزایش حقوق و مزایا از تفاوت مذکور کسر خواهد شد.
تبصره ۶ – کارکنانی که در فاصله تاریخ تصویب قانون تشکیل سازمان بهزیستی کشور تا تاریخ تصویب این آییننامه در واحدهای تابعه سازمان مزبور به خدمت پذیرفته شدهاند مشمول مقررات این آییننامه خواهند بود.
ماده ۲ ـ
[الحاقی ۱۳۶۰/۲/۲۳]
[اصلاحی ۱۳۶۲/۳/۲۵]
کارکنان بیمارستان توانبخشی شفا یحیاییان و آموزشگاههای پرستاری شفا و زینب و دیگر مراکز توانبخشی مشابه بیمارستان مذکور وابسته به سازمان بهزیستی کشور تابع مفاد ماده ۱ این آییننامه و تبصرههای آن نبوده و مشمول مقررات استخدامی سازمانهای منطقهای بهداری استانها و اصلاحات و تغییرات آتی آن خواهند بود.
ماده ۳ – [الحاقی ۱۳۶۳/۱/۱۹]
کلیه کارکنان خانههای فرهنگ روستائی اعم از روستایاران و خدمه آنان که به داوطلبین مجتمعهای بهزیستی روستائی تغییر نام یافتهاند، از بدو واگذاریشان به سازمان بهزیستی کشور مشمول قوانین و مقررات کار و استخدام کشوری نبوده و نخواهند بود.
تبصره – سازمان بهزیستی کشور در صورت وجود اعتبار میتواند از محل ماده ۱۷ مبلغی که میزان آن توسط وزیر مشاور و رئیس سازمان بهزیستی کشور تعیین میگردد از طریق هیأت مدیره مجتمعهای فوقالذکر و یا به صورت مستقیم به آنان کمک نماید.
ماده ۴ – [الحاقی ۱۳۶۳/۱/۱۹]
کلیه افرادی که بهر نحوی از انحاء به صورت داوطلبانه با سازمان بهزیستی کشور همکاری مستمر یا غیر مستمر داشته و دارند و یا خواهند داشت، مشمول قوانین و مقررات کار و استخدام کشوری نبوده و نخواهند بود.
تبصره – سازمان بهزیستی کشور در صورت وجود اعتبار میتواند از محل ماده ۱۷ مبلغی که میزان آن توسط وزیر مشاور و رئیس سازمان بهزیستی کشور تعیین میگردد به آنان کمک نماید.
محمدعلی رجایی – نخستوزیر