‌قانون راجع به اجازه ورود اتومبیلهای نمایندگیهای سیاسی و کنسولی مقیم ایران و اعضای رسمی آنها

تاریخ تصویب: ۱۳۶۲/۰۳/۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳۶۲/۰۴/۱۱

‌ماده ۱ – نمایندگیهای سیاسی و کنسولی مقیم ایران و اعضای رسمی آنها می‌توانند بنا به تشخیص وزارت امور خارجه اتومبیلهای زیر را وارد نمایند.

‌بند ۱ – سفارتخانه‌ها و کنسولگریها حداکثر سه دستگاه اتومبیل به نام نمایندگی و به ازاء هر سه عضو سیاسی یک دستگاه اتومبیل اضافی جهت‌ استفاده‌های اداری و تشریفاتی.

‌تبصره – در مواردی که نمایندگیهای سیاسی و کنسولی خارجی مقیم ایران به تعداد اتومبیل بیشتری نیاز داشته باشند حسب ضرورت و به شرط‌ عمل متقابل با تأیید وزارت امور خارجه در هر مورد اجازه داده خواهد شد.

‌بند ۲ – مأمورین سیاسی و کنسولی و کارمندان اداری و فنی نمایندگیها یک دستگاه اتومبیل در طول مأموریت با رعایت مفاد کنوانسیونهای وین در‌ این خصوص.

‌تبصره – از بستگان مذکور در قسمت الف بند ۲ ماده ۳۷ قانون امور گمرکی فقط همسران مأمورین دیپلماتیک خارجی مقیم ایران به شرط عمل‌ متقابل مجاز به وارد کردن یک دستگاه اتومبیل در طول مأموریت همسر خود هستند.

‌بند ۳ – برای دفاتر سازمانهای بین‌المللی در ایران که مزایا و مصونیتهای آنها بر اساس موافقتنامه‌های دوجانبه تعیین می‌گردد مزایایی بیش از‌ مزایای تعیین شده در این لایحه ملحوظ نخواهد گردید.

‌بند ۴ – در صورت به سرقت رفتن یا انهدام اتومبیلهای وارداتی مندرج در بندهای فوق با تأیید مقامات انتظامی و همچنین در صورت از کار افتادن‌ و یا بلااستفاده شدن اتومبیلهایی که قبلاً وارد شده است با واگذاری آن به مرجع مندرج در ماده ۳، نمایندگی یا مأمور مربوط مجاز به وارد کردن یک‌ دستگاه اتومبیل دیگر خواهد بود.

‌ماده ۲ – اتومبیلهای مذکور در ماده یک هنگام ترخیص به شرط عمل متقابل از پرداخت کلیه حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض و مالیاتها‌ معاف می‌باشند.

‌ماده ۳ – مأمورین دیپلماتیک، کنسولی و اداری در پایان مأموریت و یا احضار مجاز به فروش اتومبیل خود و همسران خود به مرجعی که در آیین‌نامه‌ اجرایی تعیین خواهد شد می‌باشند.

‌تبصره – مبنای محاسبه ارزش خرید اتومبیلهای مذکور ارزش C.I.F‌ سیف کالا و با در نظر گرفتن میزان استهلاک اتومبیل خواهد بود.

‌ماده ۴ – [اصلاحی ۱۳۷۲/۳/۱۰]
اتومبیلهای موضوع این قانون به شرط عمل متقابل پس از گذشتن سه سال از تاریخ ترخیص به هنگام فروش از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض‌ متعلقه معاف می‌باشند.

‌ماده ۵ – نمایندگیها و اعضاء آنها می‌توانند اتومبیلهای مذکور در ماده یک را به اعضاء یا نمایندگیهای دیگر واگذار نمایند.

‌ماده ۶ – اجرای این قانون در مورد نمایندگیهای خارجی در ایران منوط به تسهیلات مشابهی است که دولتهای متبوع آنان برای نمایندگیهای‌ جمهوری اسلامی ایران در خارج اعمال نمایند.

‌ماده ۷ – آیین‌نامه اجرایی این قانون توسط وزارت امور خارجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و با تصویب هیأت وزیران به اجراء گذارده‌ می‌شود.

[‌آیین‌نامه اجرایی قانون اجازه ورود اتومبیلهای نمایندگیهای سیاسی و کنسولی مقیم ایران و اعضاء رسمی آنها]


‌قانون فوق مشتمل بر هفت ماده و سه تبصره در جلسه روز پنجشنبه بیست و ششم خردادماه یک هزار و سیصد و شصت و دو مجلس شورای اسلامی‌ تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده است.

‌رئیس مجلس شورای اسلامی – اکبر هاشمی