‌آیین‌نامه ایجاد هماهنگی و همکاری هر چه بیشتر بین جهاد سازندگی و نهضت سوادآموزی

تاریخ تصویب: ۱۳۶۳/۰۳/۲۳
تاریخ انتشار: ۱۳۶۳/۰۴/۲۸

۱۵۴۷۶ – ۱۳۶۳.۰۴.۱۸

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۳.۳.۲۳ بنا به پیشنهاد شماره ۱۸۰ . و مورخ ۱۳۶۳.۳.۶ وزارت جهاد سازندگی و در اجرای بند ۱۱ ماده ۵ و ماده ۶ قانون‌ اساسنامه جهاد سازندگی و بند ب از ماده پنج قانون اساسنامه نهضت سوادآموزی، آیین‌نامه ایجاد هماهنگی و همکاری هر چه بیشتر بین جهاد سازندگی و‌ نهضت سوادآموزی در پنج ماده بشرح زیر تصویب نمودند.

‌ماده ۱
جهاد سازندگی از طریق دفاتر جهاد دهستان، شوراهای اسلامی و کتابخانه‌های روستائی خود به عنوان مراکز زمین سوادآموزی نسبت به شناسائی افراد واجد‌ شرایط برای تدریس اقدام و جهت گذراندان دوره آموزشیاری، ایشان را به مراکز نهضت سوادآموزی معرفی خواهد نمود. همچنین جهاد سازندگی از طریق فوق‌ نسبت به تشویق روستائیان به شرکت در کلاسهای سوادآموزی اقدام خواهد نمود.

‌ماده ۲
‌نهضت سوادآموزی با بسیج عمده امکانات خود برای سوادآموزی روستاها نسبت به آموزش افراد فوق‌الذکر اقدام خواهد نمود. همچنین جهاد سازندگی نیز عمده‌ امکانات واحد آموزشهای روستائی خود را معطوف به امر سوادآموزی روستائی خواهد نمود.

‌ماده ۳
‌جهاد سازندگی در روستاها نسبت به تهیه محل و برقراری و اداره کلاسهای سوادآموزی طبق ضوابط نهضت برای آموزشیاران اقدام، که نظارت و امتحانات‌ مربوطه نیز توسط نهضت انجام خواهد شد.

‌ماده ۴
‌هزینه‌های مربوط به فعالیتهای سوادآموزی جهاد در زمینه برقراری و اداره کلاسهای سوادآموزی روستائی در سراسر کشور و سایر هزینه‌های لازم در این رابطه با‌ توافق طرفین هر ساله بطور یکجا محاسبه و توسط نهضت پرداخت خواهد شد.

‌ماده ۵
‌جهاد سازندگی در طرح دفاتر جهاد دهستان خود جایگاه مناسب به عنوان پایگاه سوادآموزی منظور خواهد نمود.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر