هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۳.۷.۲۹ بنا به پیشنهاد شماره ۱.۴۰۳۰۶ مورخ ۱۳۶۲.۱۱.۲۵ سازمان مرکزی تعاون کشور، آییننامه اجرائی قانون اعطای معافیت مالیاتی کالاهایی که اجازه صدور دارند را به شرح زیر تصویب نمودند.
ماده ۱ – تولید کنندگان کالاهای مشابه که صدور آنها به خارج از کشور مجاز میباشد، میتوانند با رعایت قانون شرکتهای تعاونی و طبق مقررات این آییننامه، بهمنظور صدور کالا به خارج از کشور، در یکی از تعاونیهای مذکوره ذیل متشکل شوند.
الف – هر گروه از صنعتگران دستی بر اساس برنامهریزی مشترک اداره تعاون شهری، سازمان تعاون روستائی، اداره صنایع دستی استان مربوط و تائید استاندار در شرکت تعاونی صنایع دستی مربوط.
ب – صاحبان هر رشته از صنایع کوچک بر اساس برنامهریزی مشترک اداره کل صنایع، اداره تعاون شهری و تائید استاندار در شرکت تعاونی صنایع کوچک مربوط.
ج – تولید کنندگان فرآوردههای کشاورزی و دامی بر اساس برنامهریزی مشترک اداره کل کشاورزی و سازمان تعاون روستائی استان و تائید استاندار در شرکت تعاونی کشاورزی یا روستائی مربوط.
د – تولیدکنندگانی که به موجب قانون نظام صنفی، فرد صنفی شناخته شده و دارای پروانه کسب مربوط باشند، بر اساس برنامهریزی مشترک اداره کل بازرگانی، اداره تعاون شهری و تائید استاندار در شرکت تعاونی تهیه و توزیع و یا مشاغل آزاد مربوط.
ه – صیادان ماهی و سایر آبزیان بر اساس برنامهریزی مشترک شرکت سهامی شیلات ایران، اداره تعاون شهری و تائید استاندار در شرکت تعاونی صیادی مربوط.
و – شرکتهای تعاونی متشکله زیر نظر وزارت کشور بر اساس برنامهریزی مشترک مرکز گسترش خدمات تولیدی و عمرانی استان، اداره تعاون شهری و تائید استاندار در شرکت و یا اتحادیه تعاونی مربوط.
ز – شرکتهای تعاونی کار بر اساس برنامهریزی مشترک اداره کل کار و امور اجتماعی، اداره تعاون شهری و تائید استاندار در شرکت تعاونی و یا اتحادیه تعاونی مربوط.
تبصره ۱ – شرکتها و اتحادیههای تعاونی موجود نیز در صورتی که بتوانند تولیدات اعضاء را جمعآوری و به خارج از کشور صادر نمایند از تسهیلات مقرر در این آییننامه استفاده خواهند نمود.
تبصره ۲ – در صورت تشکیل اتحادیههای تعاونی اقتصادی و بازرگانی هر گروه از شرکتهای تعاونی مذکور در فوق، اقدامات مربوط به صدور کالا از طریق اتحادیه تعاونی مربوط انجام میگیرد.
ماده ۲ – استانداران مکلفند ظرف مهلت مقرر، در جهت تشکیل شرکتهای تعاونی موضوع این آییننامه اقدامات لازم را به عمل آورده و نتایج حاصله را به نخستوزیر گزارش نمایند.
ماده ۳ – وزارتخانههای بازرگانی – کشاورزی – امور اقتصادی و دارایی، راه و
ترابری، صنایع، پست و تلگراف و تلفن و بانک مرکزی ایران مکلفند حسب موردخدمات
بازرگانی، مشاوره و تلکس و سایر خدمات مربوط به صدور کالا را با قیمت عادله در
اختیار شرکتهای تعاونی مذکور در این آییننامه قرار داده و سایر همکاریهای مورد نیاز را معمول دارند.
ماده ۴ – شرکتهای تعاونی متشکله بر طبق این آییننامه میتوانند ارز حاصل از فروش کالاها را با رعایت مقررات قانونی صرف خرید مواد اولیه مورد نیازتولیدات اعضای خود نمایند و در غیر این صورت مکلفند ارز حاصله را به کشور باز گردانند.
تبصره – مرجع تشخیص کالاهای مورد نیاز تعاونیهای مزبور، وزارت مربوط و وزارت بازرگانی میباشد.
ماده ۵ – شرکتهای تعاونی موضوع این آییننامه میتوانند اعتبارات و تسهیلات بانکی مورد نیاز خود را از بانکهای ذیربط تحصیل نمایند، بانکها موظفند در این مورد تسهیلات لازمه را با رعایت مقررات مربوط در اختیار شرکت تعاونی متقاضی قرار دهند.
میرحسین موسوی – نخستوزیر