هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۴.۱.۲۸ بنا به پیشنهاد برادران وزیر و تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزارت برنامه و بودجه آییننامه اجرایی بند ی تبصره ۳۸ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ را در رابطه با اعتبارات موضوع تصویبنامه شماره ۰۹.۳ – ۳۰۱من مورخ ۱۳۶۴.۱.۲۴ به شرح زیر تصویب نمودند:
۱ – موافقتنامه اعتبارات فوق به وسیله نخستوزیری به نمایندگی از طرف کلیه دستگاههای اجرایی با وزارت برنامه و بودجه مبادله میگردد.
۲ – مبالغی که به عنوان کمک توسط مقامات مجاز مذکور در بند ب تبصره ۳۸ اختصاص میباید پس از پرداخت به هزینه قطعی منظور میگردد.
۳ – تنخواهگردان موضوع بند ه تبصره ۳۸ بنا به تشخیص بالاترین مقام دستگاه اجرایی یا مقامات مجاز از طرف ایشان به اشخاص با واحدهایی پرداخت میشود که به نحوی از انحاء مسئولیت انجام هزینه و تدارکات در دستگاه اجرایی را به عهده دارند. مسئولیت عدم واریز به موقع تنخواهگردان فوق به عهده دریافتکننده تنخواهگردان میباشد.
۴ – در موارد اضطراری مذکور در بند د تبصره ۲۹ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ که از طرف فروشنده فاکتور ارائه و یا قرارداد منعقد نمیگردد و همچنین در مورد تهیه و تنظیم صورتمجلس خرید و تحویل کالا و خدمات به ترتیب زیر عمل میگردد:
الف) تشخیص موارد اضطراری به عهده بالاترین مقام دستگاه اجرایی و یا مقامات مجاز از طرف ایشان میباشد.
ب) تشخیص دخالت یا مباشرت دولت و سایر دستگاههای اجرایی مذکور در بند د تبصره ۲۹ در تولید و توزیع کالاها و خدمات با بالاترین مقام دستگاه اجرایی و یا مقامات مجاز از طرف ایشان میباشد.
ج) گزارش خرید و تحویل کالا و خدمات بر حسب مورد با رعایت موارد مذکور در بند د تبصره ۳۸ توسط مأمور خرید و یا مسئول واحد تدارکات تنظیم و گواهی شده و به وسیله مقامات مذکور در بند ب تبصره ۳۸ به عنوان صورتمجلس خرید و تحویل کالا و خدمات تأیید و امضاء میشود.
چنانچه تحویل گیرنده کالا غیر از واحد تدارکات و یا مأمور خرید باشد باید صورتمجلس تحویل کالا را امضاء نماید و در مواردی که کالا از اموال غیر مصرفی و بادوام باشد باید پس از رفع نیاز تحویل واحد جمعداری و اموال گردد.
۵ – در کلیه موارد اسناد هزینه با امضاء مسئول مالی و ذیحساب مربوط و مقامات مجاز در بند ب تبصره ۳۸ به حساب قطع منظور میشود.
۶ – مفاد این آییننامه از اول فروردین ماه سال ۱۳۶۴ قابل اجرا است.
میرحسین موسوی – نخستوزیر