۶۳۰ – ۱۳۶۴.۰۳.۰۸
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۴.۲.۲۹ بنا به پیشنهاد شماره ۲۳۰.۳۰۰.۶.۱۹۴۳۲ مورخ ۱۳۶۳.۱۲.۲۵ وزارت امور خارجه و موافقت شماره ۳۹۱۶۲ وزارت امور اقتصادی و دارایی به استناد ماده ۷ قانون راجع به اجازه ورود اتومبیلهای نمایندگیهای سیاسی و کنسولی مقیم ایران و اعضای رسمی آنها مصوب ۶۲.۳.۲۶ آییننامه اجرایی قانون مذکور را به شرح ذیل تصویب نمودند.
ماده ۱ – بنیاد مستضعفان (بخش بازرگانی) مکلف است اتومبیلهای موضوع بند ۴ ماده ۱ و ماده ۳ قانون مزبور را پس از اعلام وزارت امور خارجه با رعایت مفاد این آییننامه حسب مورد تحویل گرفته و یا خریداری نماید.
تبصره ۱ – ترخیص اتومبیلهای مسروقه موضوع قسمت اول بند ۴ ماده ۱ قانون فوقالذکر در صورت کشف و احراز تأدیه خسارت از طرف شرکت بیمه پس از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی، عوارض (با در نظر گرفتن میزان استهلاک) و هزینههای متعلقه به نام شرکت بیمه بلامانع است.
تبصره ۲ – اتومبیلهایی که به سرقت رفته و سپس کشف میگردند در صورت عدم دریافت بهاء آنها به عنوان خسارت از شرکت بیمه یا بیمه نمودن اتومبیل چنانچه مالک آن اتومبیل جدیدی به جای اتومبیل مسروقه وارد نموده باشد مخیر است اتومبیل مکشوفه را طرف یک ماه از تاریخ تحویل از کشور خارج و یا با رعایت مفاد این آییننامه به بنیاد مستضعفان به فروش رسانیده و یا طبق مفاد قانون موضوع این آییننامه به نمایندگیهای مقیم و یا اعضاء آنها واگذار نماید.
تبصره ۳ – واگذاری اتومبیلهای موضوع قسمت اخیر بند ۴ ماده یک قانون به بنیاد مستضعفان با اطلاع گمرک ایران بلاعوض خواهد بود و ترخیص اتومبیلهای مزبور توسط بنیاد مذکور پس از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی، عوارض (با در نظر گرفتن میزان استهلاک) هزینهها و حق ثبت سفارش بلامانع است.
ماده ۲ – میزان استهلاک اتومبیلهای موضوع تبصره ذیل ماده ۳ قانون اجازه ورود اتومبیلهای نمایندگیهای سیاسی و کنسولی مقیم ایران و اعضای رسمی آنها وسیله کارشناس رسمی دادگستری که با تراضی طرفین (فروشنده و خریدار) انتخاب خواهد شد تعیین میگردد.
ماده ۳ – بهای اتومبیلهای خریداری شده از طرف بخش بازرگانی بنیاد مستضعفان به ریال پرداخت خواهد شد.
تبصره – مبلغ مذکور در این ماده در صورت عمل متقابل از طرف دولت متبوع مأموریت و یا مأمور سیاسی و کنسولی حسب مورد با نظر وزارت امور خارجه وسیله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به ارز تبدیل خواهد شد.
ماده ۴ – پس از معرفی فروشنده به بنیاد مستضعفان توسط وارت امور خارجه و تراضی طرفین در خصوص بهای اتومبیل (برابر ماده ۲ این آییننامه) که با تنظیم صورت مجلس مشخص میشود. فروشنده اتومبیل را به گمرک ایران تحویل داده و قبض انبار به نام بنیاد مستضعفان (با ذکر نام مالک اتومبیل) دریافت مینماید. بنیاد مستضعفان پس از دریافت اصل قبض انبار نسبت به پرداخت بهای تعیین شده در وجه فروشنده اقدام خواهد نمود.
ماده ۵ – ترخیص اتومبیلهای موضوع این آییننامه (اعم از فروش رفته یا واگذاری پس از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی، عوارض، حق ثبت سفارش (بادر نظر گرفتن میزان استهلاک) و هزینههای متعلقه توسط بنیاد مستضعفان امکانپذیر خواهد بود.
میرحسین موسوی – نخستوزیر