‌آیین‌نامه بند (‌الف) تبصره ۴۵ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۶۴/۰۴/۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳۶۴/۰۵/۰۱
شماره ثبت: 32828 - 1364.04.21

هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۴.۴.۱۶ بنا به پیشنهاد مشترک شماره ۶۴.۲۰۲.۰۷.۴.۱۱۶م مورخ ۱۳۶۴.۴.۱۱ وزارت دفاع و وزارت سپاه پاسداران‌انقلاب اسلامی و تأییدیه شماره ۱۳۳.۲۲۰۳.۲۴ وزارت امور اقتصادی و دارایی آیین‌نامه بند (‌الف) تبصره (۴۵) قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور را به شرح‌ زیر تصویب نمودند.

‌ماده ۱
‌مصرف اعتبارات مربوط به تقویت بنیه دفاعی وزارت دفاع و وزارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین اعتبار مربوط به بازپرداخت وامهای خارجی‌ وزارت دفاع حسب مورد بنا به تشخیص وزرای ذیربط با رعایت مفاد تبصره ۴۵ دائمی قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور و به ترتیب مقرر در این آیین‌نامه مجاز‌خواهد بود.

‌تبصره
‌منظور از تقویت بنیه دفاعی موضوع این ماده قراردادها و خریدهایی است که در ارتباط با تهیه و تأمین اقلام و خدمات خاص نظامی (‌اقلام عمده) با رعایت‌ اولویت خرید از سازمان صنایع دفاع (‌به قیمت تمام شده) منعقد و انجام می‌گیرد.

‌ماده ۲
‌با توجه به بند (ب) تبصره (۴۵) قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور وزارت دفاع و وزارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موظفند قبل از هر گونه تعهد در مورد‌ خریدهای خارجی موضوع این آیین‌نامه از شورای عالی دفاع کسب مجوز نمایند.

‌ماده ۳
‌دستور پرداخت‌های موضوع ماده (۱) این آیین‌نامه حسب مورد توسط وزرای ذیربط یا مقامات مجاز از طرف آنان در وجه ذینفع صادر و به ذیحسابی وزارت‌ مربوط ابلاغ می‌گردد.

‌تبصره
‌کلیه هزینه‌های ترابری و بیمه و سایر هزینه‌های تبعی مربوط به قراردادها و
خریدهای مربوطه تقویت بنیه دفاعی با رعایت این ماده از محل اعتباری که جهت‌تقویت
بنیه دفاعی در قانون بودجه پیش‌بینی می‌گردد قابل پرداخت می‌باشد.

‌ماده ۴ [اصلاحی ۱۳۶۷/۵/۹]
‌ذیحسابان وزارت دفاع و وزارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حسب مورد فقط پس از دریافت دستور پرداختهای موضوع ماده (۳) این آیین‌نامه نسبت به حواله‌ و یا پرداخت وجه از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اقدام و این پرداخت‌ها را با اعلامیه بانکی به حساب پیش پرداخت گیرنده وجه منظور و حسب‌ مورد پس از اعلام معاونت‌ لجستیکی وزارت دفاع و معاونت لجستیکی و یا صنایع خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که حاکی از تعیین ارزش کالاهای تحویل شده یا خدمات انجام‌شده (‌بدون ذکر تعداد، و مشخصات کالا و خدمات) می‌باشد به هزینه قطعی منظور و اعمال حساب می‌نمایند.

‌تبصره [اصلاحی ۱۳۶۷/۵/۹]
‌مسئولیت پیگیری و تسویه حسابهای پیش‌پرداخت موضوع این ماده حسب مورد به عهده معاونت‌ لجستیکی وزارت دفاع و معاونت لجستیکی و یا صنایع خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌باشد.

‌ماده ۵
‌وزارت دفاع و وزارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مکلفند به محض مطالبه هیأت موضوع
بند (‌ز) تبصره (۲۵) قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور گزارش نحوه‌ مصرف اعتبارات مربوط
به اقلام عمده دفاعی را در اختیار هیأت مذکور قرار دهند.

‌ماده ۶
‌اقساط اصل و سود تضمین شده و هزینه‌های تبعی وامهای خارجی وزارت دفاع با توجه به
سررسیدهای مربوط طبق دستور وزیر دفاع و یا مقام مجاز از طرف‌ ایشان توسط ذیحسابی
وزارت مذکور از محل اعتباری که به همین منظور در قانون بودجه پیش‌بینی می‌گردد
حواله و یا پرداخت و یا اعلامیه بانکی به هزینه‌قطعی منظور خواهد شد.

‌تبصره
‌ارقامی که رأساً توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در نتیجه تضمین قراردادهای
وام وزارت دفاع از حساب ذیحسابی وزارت مذکور پرداخت می‌گردد با‌ اعلامیه بانکی از
محل اعتبار موضوع این ماده به هزینه قطعی منظور خواهد شد.

‌ماده ۷
‌وزارت دفاع و وزارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موظفند با ایجاد سیستم کنترل داخلی کلیه مبالغ پرداختی را تا وصول قطعی کالا پیگیری، اسناد و مدارک و‌ دفاتر مربوط را به ترتیبی نگهداری نمایند که قابل حسابرسی باشد.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر