‌آیین‌نامه اجرایی بند ۳ تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۶۴/۰۶/۰۳
تاریخ انتشار: ۱۳۶۴/۰۶/۲۵
شماره ثبت: 7272 - 1364.06.11

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۴.۶.۳ بنا به پیشنهادات شماره ۹.۳۶۵۰ مورخ ۶۴.۳.۲۵ ستاد مرکزی هیأتهای واگذاری زمین و شماره ۳۰۴۴.۹۳۷.۵۱۰‌ مورخ ۱۳۶۴.۲.۸ وزارت کشاورزی و ۱.۲۲۴۱.۸۰.۱۹۷۰ مورخ ۶۴.۳.۷ وزارت برنامه و بودجه آیین‌نامه اجرایی بند ۳ تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل‌ کشور را به شرح زیر تصویب نمودند.

‌ماده ۱ – اعتبار موضوع بند ۳ تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور مطابق با توزیع استانی و برنامه پیشنهادی که وسیله هیأتهای هفت نفره صورت‌ می‌گیرد پس از تصویب و ابلاغ وزارت کشاورزی به بانک کشاورزی قابل استفاده خواهد بود.

‌ماده ۲ – موارد استفاده از قرض‌الحسنه یا تسهیلات اعطایی از محل اعتبار این تبصره به کشاورزانی که توسط هیأتهای هفت نفره پس از تصویب وزارت‌ کشاورزی به بانک کشاورزی معرفی می‌گردند برای انجام عملیات سرمایه‌ای آب و خاک روی اراضی موات شامل کانال‌کشی، زهکشی، تسطیح اراضی، حفر چاه‌ و تجهیزات لازم (‌بهره‌برداری از چاه‌ها و پمپاژ آب) خواهد بود.
‌مطالعات لازم و تهیه اجرایی شامل اطلاعات مورد نیاز در مورد عملیات فوق‌الذکر توسط هیأتهای هفت نفره انجام خواهد شد و طرح ارائه شده توسط کشاورزان‌باید به تأیید هیأتهای مذکور برسد.

‌تبصره ۱ –
‌اجرای عملیات آب و خاک صرفاً در اراضی مواتی که امکان استحصال آب میسر باشد مجاز خواهد بود.

‌تبصره ۲ –
‌وزارت نیرو موظف است طبق درخواست هیأتهای هفت نفره با رعایت مقررات مربوط نسبت به
صدور پروانه حفر چاه اقدام نماید. هیأتهای هفت نفر موظفند‌ نسبت به اخذ پروانه حفر
چاه برای متقاضیان اقدام نمایند.

‌ماده ۳ – پیشنهاد میزان اقساط بازپرداخت قرض‌الحسنه یا تسهیلات اعطایی به هر یک از افراد و نیز تمدید احتمالی اقساط بدهی آنان به عهده هیأتهای هفت نفره‌ می‌باشد.

‌ماده ۴ – نظارت بر حسن اجراء، پیشرفت، کیفیت و رعایت مشخصات فنی کار و بازپرداخت اقساط وام توسط هیأتهای هفت نفر و بانک کشاورزی مشترکاً به‌عمل خواهد آمد.

‌ماده ۵ – اعطای قرض‌الحسنه یا تسهیلات اعطایی به هر یک از افراد معرفی شده توسط هیأتهای هفت نفره موکول به واریز بدهی‌های سررسیده و یا حداقل‌ تمدید و تقسیط بدهی موعد گذشته آنها به بانک کشاورزی خواهد بود.

‌ماده ۶ – در صورتی که فرد یا افرادی از اعضاء گروه مشاع کشاورزی به هر عنوان از مشاع متشکله خارج گردند کلیه تعهدات آنان به فرد یا افراد جدید و یا افراد‌ همان مشاع که توسط هیأتهای هفت نفره معرفی می‌گردند با رعایت مقررات مربوط قابل انتقال خواهد بود.

‌تبصره
‌حکم این ماده در مورد افراد منفرد نیز قابل اجرا می‌باشد.

‌ماده ۷ – حداکثر مبلغ پرداختن به هر یک از افراد دو میلیون ریال می‌باشد. در مواردی که بیش از این مبلغ به تشخیص هیأت هفت نفره لازم باشد با سپردن وثیقه‌ بلامانع خواهد بود.

‌ماده ۸ – تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی موضوع این آیین‌نامه حتی‌الامکان با حداقل سود مورد انتظار پرداخت خواهد شد.

‌ماده ۹ – ۸۰% منابع تأمین اعتبار موضوع این آیین‌نامه از محل قرض‌الحسنه و ۲۰% آن از تسهیلات اعطایی در اختیار بانک کشاورزی قرار خواهد گرفت تا طبق‌ معرفی هیأتهای هفت نفره و بر اساس این آیین‌نامه به مصرف برسانند.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر