‌آیین‌نامه اجرایی تبصره ۶۳ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۶۴/۰۶/۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳۶۴/۰۷/۱۵
شماره ثبت: 32062 - 1364.07.01

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۴.۶.۲۰ بنا به پیشنهاد مشترک شماره ۸۲۴۹.۵۴۶۴.۲۴ مورخ ۶۴.۴.۱۳ وزارتین امور اقتصادی و دارایی و برنامه و بودجه‌ آیین‌نامه اجرایی تبصره (۶۳) قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور موضوع فروش اتومبیلهای سواری به کارکنان دولت را به شرح زیر تصویب نمودند.

ماده ۱
‌کلیه وزارتخانه‌ها و سازمانها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و مؤسساتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است و نهادهای انقلاب اسلامی می‌توانند با‌ رعایت مفاد تبصره (۶۳) قانون بودجه سال ۱۳۶۴ و این آیین‌نامه اتومبیلهای سواری داخلی متعلق به خود را به شرط پنج سال سابقه کار و اتومبیلهای سواری‌ خارجی متعلق به خود را به شرط ۱۰ سال سابقه کار از طریق مزایده بین کارکنان دستگاه ذیربط به فروش رسانند.

‌تبصره ۱- [اصلاحی ۱۳۶۷/۳/۴]
‌اتومبیل سواری عبارت از اتومبیلی است که برای حمل مسافر استفاده گردد از قبیل سواری شهری – سواری صحرایی – مینی‌بوس – اتوبوس هر چند خارج از‌ رده یا اسقاطی باشد.

تبصره ۲ – [الحاقی ۱۳۶۷/۳/۴]
شرکت آن عده از کارکنان دولت که اتومبیلهای آنها در اثر حملات موشکی یا بمباران منهدم یا غیر قابل استفاده شده در مزایده اتومبیلهای‌ کلیه دستگاه‌های دولتی بلامانع است

‌ماده ۲
‌کارکنان موضوع این آیین‌نامه شامل مستخدمین رسمی و غیر رسمی و کادر ثابت سازمانی و کارکنان مشمول قانون کار شاغل در دستگاه‌های موضوع ماده (۱)‌ این آیین‌نامه می‌باشند.

‌تبصره
‌افرادی که برای مدت موقت و انجام کار مشخصی که جزء وظایف روزمزد دستگاه نبوده و برای انجام آن در شرح وظایف سازمانی دستگاه پیش‌بینی نشده است‌ و همچنین افرادی که توسط اشخاص طرف قرارداد در دستگاه‌ها به کار اشتغال می‌ورزند مشمول این آیین‌نامه نخواهند بود.

‌ماده ۳
‌مبنای محاسبه سابقه کار اتومبیلهای موضوع این آیین‌نامه تاریخ شماره‌گذاری آنها در مورد اتومبیلهای داخلی و تاریخ ترخیص آنها از گمرک در مورد اتومبیلهای‌ خارجی می‌باشد.

‌ماده ۴
‌فروش اتومبیلهای موضوع این آیین‌نامه از طریق مزایده بین کارکنان دستگاه ذیربط با رعایت مفاد آیین‌نامه معاملات دولتی و این آیین‌نامه به شرح زیر صورت‌ می‌گیرد.
‌الف – اتومبیلهای موضوع این آیین‌نامه باید توسط کارشناس رسمی دادگستری جمهوری اسلامی ایران و یا کاردان فنی راهنمایی و رانندگی یا شهربانی محل و یا‌کاردان فنی ژاندارمری که بر حسب مورد از طرف واحدهای نامبرده معرفی شده باشند ارزیابی شده و صورت ارزیابی در پاکت لاک و مهر شده تا روز تشکیل‌ کمیسیون فروش در اداره اقدام‌کننده نگهداری گردد.
ب – انتشار آگهی مزایده بر اساس آیین‌نامه معاملات دولتی و این آیین‌نامه انجام خواهد شد.
ج – برگ شرایط مزایده باید قبلاً تدارک و به متقاضیان ارائه گردد. پیشنهاددهندگان بایستی برگ مزبور را پس از مطالعه تکمیل و امضاء نموده و به ضمیمه پیشنهاد‌ خود در پاکت لاک و مهر شده به واحد مربوط تسلیم و رسید دریافت دارند.
‌د – در برگ شرایط مزایده باید شروط مقرر در ماده ۵ این آیین‌نامه قید شده باشد.
ه – سپرده شرکت در مزایده فروش اتومبیل حداقل معادل ده درصد قیمت پیشنهادی شرکت‌کننده در مزایده خواهد بود مگر آن که مبلغ مقطوعی برای سپرده در‌مورد هر نوع اتومبیل از طرف مزایده‌گزار تعیین و در برگ شرایط مزایده قید گردد. دریافت چک حقیقی کارکنان رسمی دولت به عنوان سپرده مجاز خواهد بود.
‌و – دستگاه مزایده‌گزار مکلف است اگر برنده مزایده حاضر به انجام معامله نشود سپرده وی را ضبط نماید (‌ لازمست خریدار قبلاً به دقت اتومبیل را بررسی‌ نماید).
‌ز – در مزایده فروش اتومبیلهای قابل تبدیل پلاک دستگاه‌های مزایده‌گزار فقط می‌توانند در یک سال به یک نفر یک دستگاه اتومبیل بفروشد و دستگاه مزایده‌گزار‌ می‌بایست این مطلب را در برگ شرایط مزایده قید نماید. کنترل این امر در مورد اتومبیلهای شماره‌گذاری شده در تهران به عهده اداره کل کارپردازی وزارت امور‌اقتصادی و دارایی و در مورد اتومبیلهای شماره‌گذاری شده در شهرستانها به عهده ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استان مربوط خواهد بود.

‌تبصره
‌در موارد اتومبیل‌های خارج از رده و اسقاطی محدودیت یک دستگاه لازم‌الرعایه نمی‌باشد.
ح – پیشنهاددهندگان باید برگ رسید سپرده و یا چک حقوقی موضوع بند (ه) این ماده را ضمیمه پیشنهاد خود نمایند.
ط – اعضاء کمیسیون مزایده بر طبق مقررات و ضوابط مورد عمل دستگاه مزایده‌گزار تعیین می‌گردد.
ی – در جلسه کمیسیون مزایده که تاریخ آن قبلاً در آگهی مزایده تعیین گردیده کلیه پیشنهادات رسیده توسط اعضاء کمیسیون باز و قرائت و ضمن مقایسه با مبلغ‌ ارزیابی و در نظر گرفتن مقررات مربوط نسبت به تعیین برنده یا برندگان مزایده اقدام خواهد شد.
ک – در صورتی که بالاترین بهای پیشنهادی برای هر اتومبیل بالاتر و یا حداکثر تا ده درصد کنترل از مبلغ ارزیابی شده باشد کمیسیون مزایده می‌تواند نسبت به‌ فروش اتومبیل اتخاذ تصمیم نماید در غیر این صورت کمیسیون مذکور مکلف است تصمیم به تجدید مزایده بگیرد. در مزایده مجدد باید کارکنان واجد شرایط‌ کلیه دستگاه‌های شاغل در استان مربوط شرکت داده شوند.
ل – چنانچه در تاریخ تشکیل کمیسیون مزایده موضوع بند (ط) این ماده پیشنهادی برای یک یا چند اتومبیل نرسیده باشد کمیسیون مزایده مراتب را در صورت‌مجلس منعکس و رأی به تجدید مزایده خواهد داد.

‌ماده ۵
‌کارکنان شرکت‌کننده در مزایده اتومبیلهای موضوع این آیین‌نامه باید واجد شرایط زیر باشند و مدارک لازم مبنی بر تأیید شرایط ذیل را به ضمیمه برگ شرایط‌ مزایده ارائه نمایند.
– داشتن گواهی‌نامه رانندگی برای خرید اتومبیلهایی که خارج از رده و اسقاطی نباشد.
– حداقل یک سال سابقه خدمت در دستگاه‌های دولتی. حداقل مدت خدمت مذکور در این بند در مورد افراد خرید خدمت مشمول این آیین‌نامه باید در دستگاه‌ مربوط به طور متوالی و منتهی به تاریخ انتشار آگهی مزایده باشد.

ماده ۶ – [اصلاحی ۱۳۶۷/۳/۴]
در صورت تساوی مبلغ پیشنهادی، کارکنانی که اتومبیلهای آنها در اثر حملات موشکی و بمباران منهدم یا غیر قابل استفاده گردیده از اولویت‌ برخوردارند.
‌در صورت عدم شرکت کارکنان مزبور در مزایده، حق تقدم با کارمندی است که در درجه اول متأهل بوده و در درجه دوم فرزندان بیشتر و در درجه سوم‌ سابقه خدمت بیشتری داشته باشند.

‌ماده ۷
‌فروش اتومبیلهای موضوع این آیین‌نامه به صورت نقدی بوده و تحویل آنها پس از دریافت کلیه بهاء با رعایت موارد زیر امکان‌پذیر خواهد بود.
‌الف – دستگاه اجرایی مزایده‌گذار مکلف است پلاک اتومبیلهای فروخته شده را قبل از تحویل اتومبیل به خریدار ضبط و مستقیماً به اداره راهنمایی و رانندگی‌ محل شماره‌گذاری شده ارسال و مراتب را در مرکز به اداره کل کارپردازی وزارت امور اقتصادی، دارایی و در شهرستانها به اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان‌ مربوط اطلاع دهد.
ب – دستگاه اجرایی مزایده‌گزار بایستی صورت مجلس اتومبیلهای فروخته شده حاوی
مشخصات کامل اتومبیلها و مبلغ ارزیابی و قیمت فروش هر یک از آنها‌و همچنین مشخصات
خریدار یا خریداران به انضمام یک نسخه برگ ارزیابی و آگهی مزایده و سایر مدارک
فروش را مستقیماً به اداره کل امور اقتصادی و دارایی‌استان مربوط و نیز اداره کل کارپردازی وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال نماید.
ج – پرداخت مالیات نقل و انتقال و هر نوع مالیات و عوارض و بدهی معوقه تا تاریخ
فروش و همچنین انطباق مشخصات اتومبیل با مدارک مربوط و احراز‌ صحت آنها با دستگاه مزایده‌گزار خواهد بود.

‌ماده ۸ – کلیه عواید حاصل از فروش اتومبیلهای موضوع این آیین‌نامه باید به
حسابهایی که به همین منظور توسط خزانه نزد شعب بانک ملی ایران برای هر یک‌از
دستگاه‌های موضوع این آیین‌نامه افتتاح می‌شود واریز گردد. حسابهای مذکور غیر قابل
برداشت خواهد بود و موجودی آنها در پایان هر ماه به حساب تمرکز‌وجوه خزانه که به
این منظور در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران افتتاح می‌شود واریز خواهد شد.

‌ماده ۹ – خزانه مکلف است بر اساس درخواست وجه دستگاه ذیربط و تأیید کتبی کمیسیون موضوع ماده (۲) لایحه قانونی نحوه استفاده از اتومبیلهای دولتی و‌ فروش اتومبیلهای زائد مصوب ۱۳۵۸.۶.۲۷ شورای انقلاب اسلامی ایران مبنی بر ضرورت خرید اتومبیل حداکثر معادل وجوهی که از این بابت به حساب‌ تمرکز وجوه خزانه واریز نموده‌اند به حساب بانکی مربوط واریز نماید. وجوه دریافتی مذکور با رعایت مقررات بند (ب) تبصره (۶۳) قانون بودجه سال ۱۳۶۴‌صرفاً جهت خرید اتومبیل مورد نیاز قابل مصرف خواهد بود.

‌ماده ۱۰ ـ [الحاقی ۱۳۶۵/۱۱/۸]
شرکت‌های دولتی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بنادر و کشتیرانی از مقررات موضوع ماده (۹) این‌ آیین‌نامه مستثنی بوده و خزانه براساس درخواست وجه دستگاه‌های مذکور معادل وجوه واریزی هر دستگاه به حساب تمرکز وجوه موضوع ماده (۸) این‌ آیین‌نامه را حسب مورد به حساب پرداخت دستگاه مربوط منتقل خواهد نمود. خرید اتومبیل از محل وجوه موضوع این ماده منوط به رعایت ضوابط و مراتب‌ مقرر در بند (ب) تبصره (۶۳) قانون بودجه سال ۱۳۶۴ می‌باشد.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر