‌آیین‌نامه اجرایی تبصره ۴۶ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۶۴/۰۷/۰۷
تاریخ انتشار: ۱۳۶۴/۰۷/۲۸
شماره ثبت: 62984 - 1364.07.23

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۶۴.۷.۷ بنا به پیشنهاد مشترک وزارتین مسکن و شهرسازی و برنامه و بودجه و به استناد تبصره ۴۶ قانون بودجه سال ۱۳۶۴‌ آیین‌نامه اجرایی تبصره مذکور را به شرح زیر تصویب نمودند:

‌ماده ۱
‌به منظور تأمین تأسیسات زیربنایی و کمک به شهرهای کوچک و مناطق محروم و اعمال سیاست عدم تمرکز، از این پس سازمان زمین شهری در شهرهای بزرگ‌ هنگام واگذاری زمین علاوه بر بهای آن طبق مقررات مربوطه، ۲۵% بهای ارزش معاملاتی (‌قیمت منطقه‌بندی) زمین را به نحو ثابت و تا ۴۵% ارزش معاملاتی‌ زمین را با توجه به تأسیسات و تجهیزات و امتیازاتی که زمین مورد واگذاری دارد به شرح زیر از متقاضی واجد شرایط دریافت می‌نماید.
– در صورتی که امکان اخذ انشعاب آب لوله‌کشی ‌برای زمین موجود باشد ۵% قیمت منطقه‌بندی
– در صورتی که امکان اخذ انشعاب گاز لوله‌کشی ‌برای زمین موجود باشد ۵% قیمت منطقه‌بندی
– در صورتی که امکان اخذ انشعاب اشتراک برق ‌برای زمین موجود باشد ۵% قیمت منطقه‌بندی
– در صورتی که امکان اخذ انشعاب اشتراک تلفن ‌برای زمین موجود باشد ۵% قیمت منطقه‌بندی
– در صورتی که زمین امکان استفاده از شبکه ‌فاضلاب یا وسائل دفع آبهای سطحی را داشته ‌باشد ۵% قیمت منطقه‌بندی
– در صورتی که زمین هر یک از امکانات استفاده ‌از درمانگاه، مدرسه، باغها و فضای سبز عمومی یا ‌آتش‌نشانی را در شعاع ۳ کیلومتری ‌داشته باشد ۵% قیمت منطقه‌بندی

‌ماده ۲
‌شهرهای بزرگ مشمول این آیین‌نامه عبارتند از شهرهایی که حداقل ۲۵۰ هزار نفر جمعیت داشته باشند مشروط بر این که جزء شهرهای مورد نظر شورای عالی‌ بازسازی و نوسازی مناطق جنگی نباشد.

‌ماده ۳
‌جهت تعیین تعداد خدمات و امکاناتی که اراضی مناطق مختلف شهری دارا می‌باشند ظرف
یک ماه از تاریخ تصویب این آیین‌نامه در هر یک از شهرهای بزرگ‌ کمیسیونی متشکل از
نماینده فرمانداری، نماینده اداره زمین‌ شهری و شهردار محل تشکیل می‌گردد.
‌کمیسیون مذکور موظف است حداکثر ظرف ۲ ماه از تاریخ تشکیل درصد هزینه‌های متعلق به
اراضی را در مناطق مختلف شهر با توجه به بندهای مندرج در ماده۱ طی فهرستی تهیه و به اداره زمین‌شهری محل ابلاغ نماید.

‌تبصره ۱
‌چنانچه سازمان زمین‌شهری رأساً نسبت به آماده‌سازی زمین اقدام کرده و هزینه‌های مذکور را در تعیین بهای زمین منظور نموده باشد، در این صورت فقط هزینه‌ سایر خدمات که در بهای اولیه محاسبه نشده است دریافت خواهد شد.

‌تبصره ۲
‌در صورتی که زمین فاقد بعضی یا تمامی خدمات و تجهیزات مندرج در ماده یک باشد، لکن امکان اخذ انشعاب یا اشتراک را داشته باشد و یا تا شعاع ۳‌ کیلومتری امکان استفاده از مدرسه و یا درمانگاه را داشته باشد هر یک از خدمات یا امکانات مذکور، مشمول درصدهای اضافه بهاء می‌گردد.

‌ماده ۴ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۵/۱۴]
‌سازمان زمین‌شهری موظف است مبالغ دریافتی موضوع آیین‌نامه را به حسابی که خزانه بدین منظور افتتاح می‌کند واریز و در هر مورد مراتب را به‌ وزارت کشور اعلام نماید.
وزارت کشور وجوه دریافتی را به نسبت جهت شهرهای کوچک و زیر بیست و پنج هزار نفر تقسیم و جهت کمک به هزینه‌ تأسیسات زیربنایی در اختیار شهرداریهای آن شهرها قرار خواهد داد.

‌ماده ۵ – [حذفی ۱۳۶۸/۵/۱۴]

‌ماده ۶
‌جهت تعیین جمعیت شهرها آخرین آمار رسمی موجود (‌بدون احتساب جمعیت حومه) ملاک عمل است و مرکز آمار ایران و وزارت کشور ملزم می‌باشند آمار‌ جمعیت شهرها را با تعیین شهرهای مورد نظر شورای عالی بازسازی و نوسازی مناطق جنگی در اختیار اداره کل زمین‌شهری در مراکز استانها قرار دهند.

‌ماده ۷ – [اصلاحی ۱۳۶۸/۵/۱۴]
‌در کلیه مواردی که اجرای مفاد آیین‌نامه با ابهام یا سکوت روبرو باشد اتخاذ تصمیم با کمیسیونی متشکل از وزرای کشور و مسکن و شهرسازی و برنامه‌ و بودجه خواهد بود.

‌ماده ۷ – [الحاقی ۱۳۶۴/۱۲/۲۱]
‌زمینهایی که قبل از تاریخ تصویب آیین‌نامه اجرایی تبصره ۴۶ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ توسط محاکم شرع سابق مستقر در شهرداری به اشخاص واگذار گردیده‌ است از موارد معافیت مندرج در تبصره مذکور محسوب می‌گردد.

‌ماده ۸ ـ [الحاقی ۱۳۶۵/۴/۸]
کلیه اراضی بنیاد مستضعفان که از طریق سازمان زمین شهری و یا اراضی دایری که از طریق بنیاد مذکور مورد انتقال قرار می‌گیرد از واریز مبلغ دریافتی‌ موضوع تبصره ۴۶ قانون بودجه سال ۱۳۶۴ به خزانه دولت معاف می‌باشد.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر