۵۹۰۷۸ – ۱۳۶۴.۰۹.۲۴
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۴/۹/۶ بنا به پیشنهاد شماره ۳۵.۱۷۳ مورخ ۶۴.۷.۱۶ سازمان امور اداری و استخدامی کشور اصلاحات زیر را در آییننامه اجرایی قسمتی از تبصره ۲ ماده ۴۳ قانون استخدام کشوری مصوب ۱۳۵۰/۹/۱۳ و اصلاحیه آن به شماره ۴۹۷۷۴ مورخ ۱۳۵۶/۵/۱۵ هیأت وزیران مورد تصویب قرار دادند:
۱ – شرح زیر به جای ماده ۴ و تبصرههای ذیل آن قرار میگیرد.
ماده ۴ – پرداخت حق تدریس ساعتی مشروط بر آن که کلاس یا برنامه آموزشی در اجرای وظایف قانونی وزارتخانه یا مؤسسه دولتی با رعایت مواد ۴۴ و ۴۵ قانون استخدام کشوری و یا مقررات مربوطه تشکیل شود بر اساس جدول زیر صورت میگیرد.
>جدول: تصویبنامهها ۱۳۶۴ – جلد ۲ – صفحه ۷۹۸<
تبصره ۱ – ردیفهای پنجگانه شرکتکنندگان در دورههای آموزشی بر حسب ردیفهای تصویبنامههای فوقالعاده شغل عبارتند از:
ردیف ۱
شامل:
– مشاغل ردیف چهار تصویبنامه شماره ۴۸۱۰ مورخ ۱۳۵۶.۳.۲ هیأت وزیران.
– مشاغل تصویبنامه شماره ۱۱۶ مورخ ۱۳۶۲.۳.۱۶ هیأت وزیران.
ردیف ۲
شامل:
– مشاغل ردیف ۶ تصویبنامه شماره ۴۸۱۰ مورخ ۱۳۵۶.۳.۲ هیأت وزیران
– مشاغل ردیف ۴ و ۵ تصویبنامه شماره ۸۳۱۲ مورخ ۱۳۵۴.۴.۱ هیأت وزیران.
ردیف ۳
شامل:
– مشاغل ردیف ۹ تصویبنامه شماره ۴۸۱۰ مورخ ۱۳۵۶.۳.۲ هیأت وزیران.
– مشاغل ردیفهای ۶، ۷ و ۸ تصویبنامه شماره ۸۳۱۲ مورخ ۱۳۵۴.۴.۱ هیأت وزیران.
ردیف ۴
شامل:
– مشاغل ردیف ۱۰ تصویبنامه شماره ۴۸۴۰ مورخ ۱۳۵۶.۳.۲ هیأت وزیران.
– مشاغل ردیف ۹ و ۱۰ تصویبنامه شماره ۸۳۱۲ مورخ ۱۳۵۴.۴.۱ هیأت وزیران.
– مدیران پایه هم ردیف مشاغل بندهای الف، ب و ج ردیف ۸ تصویبنامه شماره ۲۸۳۰۰ مورخ ۱۳۵۴.۳.۱۱
ردیف ۵
شامل:
– مشاغل ردیف ۱۱ تصویبنامه شماره ۴۸۴۰ مورخ ۱۳۵۶.۳.۲ هیأت وزیران.
– مشاغل ردیف ۱۱ تصویبنامه شماره ۸۳۱۲ مورخ ۱۳۵۴.۴.۱ هیأت وزیران.
– مدیران میانی همردیف مشاغل مشمول تصویبنامه ۲۸۳۰۰ مورخ ۱۳۵۴.۳.۱۷ به استثنای مشاغل مذکور در ردیف چهار این اصلاحیه.
مشاغلی که در تبصره فوق ذکری از آنها به عمل نیامده است و یا بعداً ایجاد خواهد گردید توسط سازمان امور اداری و استخدامی کشور با ردیفهای فوقالذکر همطراز خواهد شد.
تبصره ۲ – حق تدریس قابل پرداخت به مدرسان مورد نیاز وزارتخانهها و مؤسسات دولتی که امر تدریس معارف اسلامی را بر عهده میگیرند و دارای مدارج تحصیلی حوزهای مورد تأیید دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم میباشند به شرح زیر خواهد بود.
1 – دوره اول سطح هر ساعت حداکثر ۱۰۰۰ ریال
2 – دوره دوم سطح هر ساعت حداکثر ۱۲۰۰ ریال
3 – دوره متجزی هر ساعت حداکثر ۱۷۰۰ ریال
تبصره ۳ – ارقام مندرج جدول پرداخت حق تدریس موضوع ماده ۴ به ازای کارآیی و تبحر مدرس و مربی پس از هر دوره تدریس با توجه به ارزشیابی حداکثر بهمیزان ۲۰% حقالتدریس پایه قابل افزایش میباشد.
تبصره ۴ – حداکثر ساعات تدریس در هر ماه از ۳۰ ساعت تجاوز نخواهد کرد.
تبصره ۵ – ضوابط پرداخت حقالتدریس در وزارت آموزش و پرورش و واحدهای تابعه باید به نحوی تعیین گردد که از ارقام مندرج در این اصلاحیه تجاوز ننماید. آییننامه مربوطه به این ضوابط پس از تأیید سازمان امور اداری و استخدامی کشور و همچنین حقالتدریس کادر هیأت علمی دانشگاهها به تصویب شورای حقوق و دستمزد خواهد رسید.
تبصره ۶ – چنانچه موارد خاص ایجاب نماید حق تدریس بیشتری نسبت به ارقام جدول و موارد فوق پرداخت شود این افزایش بنا به پیشنهاد سازمان امور اداری و استخدامی کشور و تصویب شورای حقوق و دستمزد به مورد اجرا گذارده میشود و در هر حال از پرداختی به اعضای کادر هیأت علمی دانشگاهها تجاوز نخواهد کرد. ضمناً هر گونه تغییر در ارقام جدول این اصلاحیه و تبصرههای آن بنا به پیشنهاد سازمان امور اداری و استخدامی کشور و تصویب شورای حقوق ودستمزد خواهد بود.
تبصره ۷ – پرداخت حق تدریس موضوع این آییننامه در مورد آن دسته از کارکنان دولت که علاوه بر شغل مورد تصدی بر حسب مورد به تدریس میپردازند منوط به اطلاع دستگاه دولتی متبوع و در غیر ساعات اداری و موظف خواهد بود. بدیهی است به مستخدمینی که در ازاء این خدمات وجوهی پرداخت میشود نمیتوان برای همان خدمات وجهی به عنوان فوقالعاده اضافه کار ساعتی پرداخت نمود.
تبصره ۸ – وزارت کار و امور اجتماعی میتواند با مربیان و کمک مربیان و مدرسان خود در مراکز تعلیمات حرفهای که روزانه دو نوبت فعالیت آموزشی دارند بهترتیب زیر رفتار نمایند.
الف – به مربیان و کمک مربیان کارگاهها در صورت تدریس در کارگاهها حداکثر شصت ساعت در ماه و معادل ۷۰ درصد جدول موضوع ماده ۴ قابل پرداخت است.
ب – مدرسان دروس نظری در صورت تدریس نظری حداکثر سی ساعت در ماه میزان حق تدریس در حدود مفاد این بند بر اساس جدول مندرج در این آییننامه خواهد بود و چنانچه هر یک از مربیان و مدرسان تدریس کارگاهی و نظری را تواماً انجام دهند در مورد مربیان و کمک مربیان به ازاء هر یک از ساعات تدریسنظری معادل دو ساعت از حداکثر ساعات مجاز تدریس کارگاهی و در مورد مدرسین برای هر دو ساعت تدریس کارگاهی یک ساعت از حداکثر ساعات مجاز تدریس نظری آنها کاسته میشود. وزارتخانهها و مؤسسات دولتی در مورد مدرسان و مربیان و کمک مربیان خود که در آموزشگاههای حرفهای یا اختصاصی روزانه دو نوبت فعالیت آموزشی دارند بر حسب مورد بر اساس بند الف و ب این تبصره رفتار نمایند.
تبصره ۹ – حق تدریس کادر هیأت علمی دانشگاهها و کسانی که صلاحیت تدریس آنها در دانشگاه تأیید شود برای مشاغل ردیفهای ۳ و ۴ و ۵ معادل مقررات پرداخت حقالتدریس کادر هیأت علمی پرداخت خواهد شد.
تبصره ۱۰ – پرداخت هر گونه وجهی بیش از ساعات تدریس (طبق برنامه تنظیمی) از مصادیق اداری محسوب میگردد.
تبصره ۱۱ – از تاریخ تصویب این آییننامه کلیه مقررات مغایر با آن لغو و بلااثر میگردد.
میرحسین موسوی – نخستوزیر