‌پاره‌ای ضوابط جدید آزمون سراسری دانشگاه‌ها

تاریخ تصویب: ۱۳۶۷/۱۰/۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳۶۷/۱۱/۲۰
شماره ثبت: 3484‌دش - تاریخ: 67.11.5

‌مصوب یکصد و هفتاد و هفتمین جلسه مورخ ۱۳۶۷.۱۰.۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی

‌کمیته مطالعه و برنامه‌ریزی آزمون ورودی دانشگاه‌ها (‌کنکور) با استفاده از تجربیات سالهای گذشته و به منظور رفع نواقص شیوه کنونی این آزمون و‌ ایجاد شرایط مناسب‌تر برای شرکت داوطلبان و توزیع بهتر قبول‌شدگان مواد و تبصره‌هایی به شرح ذیل پیشنهاد کرده بود که پس از بررسی مورد‌ تصویب قرار گرفت.

۱ – کسانی می‌توانند در آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور شرکت کنند که تحصیلات متوسطه را به اتمام رسانده و موفق به‌ اخذ دیپلم کامل متوسطه که از سوی وزارت آموزش و پرورش صادر می‌شود شده باشند.

‌تبصره ۱ – دانش‌آموزان رزمنده سال آخر دوره متوسطه می‌توانند با ارائه برگه مخصوص از ستاد مرکزی امداد و پشتیبانی جنگ وزارت آموزش و‌پرورش و اخذ دیپلم در شهریورماه همان سال، نسبت به انتخاب رشته اقدام نمایند.

‌تبصره ۲ – شرکت‌کنندگان در امتحان گزینش سال تحصیلی ۶۹ – ۶۸ که به هنگام انتخاب رشته‌های تحصیلی هنوز دیپلم دریافت نکرده‌اند می‌توانند به‌ شرط اخذ دیپلم کامل متوسطه در شهریور ماه ۶۸ فقط یکی از رشته‌های تحصیلی نیمسال دوم دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور را انتخاب‌ نمایند.

‌تبصره ۳ – دانش‌آموزان رزمنده سال آخر دوره متوسطه که می‌خواهند در امتحان گزینش سال تحصیلی ۶۹ – ۶۸ شرکت کنند می‌توانند با ارائه فرم‌ مخصوص ستاد مرکزی امداد و پشتیبانی جنگ وزارت آموزش و پرورش و اخذ دیپلم در آذر ماه ۶۸، نسبت به انتخاب رشته اقدام نمایند و در صورت‌ پذیرفته شدن حداکثر تا نیمسال دوم خود را به مؤسسات آموزش عالی ذیربط معرفی کنند.

۲ – معدل امتحانات نهایی دوره متوسطه داوطلبانی که در آزمونهای سراسری شرکت می‌کنند به عنوان یک درس از دروس عمومی و با ضریب ۱ و‌تأثیر مثبت محسوب خواهد شد.

۳ – شرکت‌کنندگان آزمون سراسری بر اساس بخش محل اخذ مدارک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه جزو یکی از سهمیه‌های مناطق ۱، ۲، و یا ۳‌محسوب خواهند شد.

۴ – استانهای مختلف کشور با توجه به محدوده جغرافیایی به هشت ناحیه بومی تقسیم و در هر یک از نواحی ظرفیت هر یک از رشته‌های تحصیلی‌ مؤسسات آموزش عالی واقع در آن ناحیه، متناسب با تعداد داوطلبان آن ناحیه با شانس دو برابر نسبت به سایر داوطلبان تعیین خواهد شد.

‌تبصره – با توجه به نیاز وزارت آموزش و پرورش به فارغ‌التحصیلان بومی رشته‌های دبیری و معلم فنی، ظرفیت اینگونه رشته‌ها در هر یک از نواحی‌ بومی متناسب با تعداد داوطلبان ناحیه مذکور و حداکثر با شانس دو برابر و نیم تعیین خواهد شد.

۵ – برای انتخاب رشته‌های تحصیلی در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد گروه‌های آزمایشی آزمون سراسری، تنها به داوطلبانی اجازه انتخاب‌ رشته در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد داده می‌شود که نمره کل اکتسابی آنان از میانگین نمره کل داوطلبان کمتر نباشد.

۶ – سهم هر یک از مناطق و سایر سهمیه‌ها از ظرفیت رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، با توجه با قانونی که مجلس شورای‌ اسلامی در مورد سهمیه رزمندگان وضع خواهد کرد و متناسب با نسبت شرکت‌کنندگان هر سهمیه در هر گروه آزمایشی به کل شرکت‌کنندگان در همان‌ گروه آزمایشی تعیین خواهد شد.

۷ – ضوابط استفاده از سهمیه رزمندگان، جهادگران و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در آزمون سراسری سال ۶۸.
‌الف – رزمندگانی که لغایت ۶۷.۱۲.۲۹ حداقل ۶ ماه داوطلبانه در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور داشته باشند.
ب – جهادگرانی که لغایت ۶۸.۲.۳۱ حداقل به مدت ۲ سال داوطلبانه به روستا مهاجرت نموده و در آنجا خدمت کنند.
ج – آموزشیاران نهضت سوادآموزی که لغایت ۶۸.۲.۳۱ حداقل به مدت ۲ سال در روستا تدریس نمایند.