ماده ۱ – چاپ و انتشار زندگینامه و آثار و گفتار حضرت امام خمینی رضوانالله تعالی علیه از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی و شرکتها ومؤسسات دولتی و غیر دولتی بدون تأیید صحت مطالب توسط مؤسسه نشر آثار امام خمینی که بنا به دستور آن حضرت زیر نظر حجهالاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی اداره میشود ممنوع است.
اشخاص و مؤسسات مذکور موظفند قبلاً به مصادر تأیید شده توسط مؤسسه استناد نموده یا تأییدیه لازم را از این مرکز دریافت و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه نمایند.
ماده ۲ – وزارتخانههای آموزش و پرورش و فرهنگ و آموزش عالی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند از زندگینامه، وصیتنامه و پیامهای مهم حضرت امام خمینی قدس سرهالشریف به ویژه منشور اول و دوم انقلاب را به نحوی مناسب در کتب درسی در مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و دانشگاهی قرار دهند.
ماده ۳ – وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و امور خارجه، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان تبلیغات اسلامی و دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم موظفند با همکاری و هماهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام قدس سره، برنامههای جامع و گستردهای را جهت تبلیغ و ترویج و نشر آثار و اندیشهها و زندگینامه امام خمینی (ره) در داخل و خارج از کشور با استفاده از کلیه امکانات فرهنگی و هنری و امکانات تجسمیو رسانههای همگانی تهیه و به اجراء در آورند.
تبصره – صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف است از طریق ذیل به نشر و بسط تعالیم امام خمینی سلامالله علیه از قبیل:
1 – پخش سخنرانیهای حضرت امام.
2 – قرائت پیامهای حضرت امام بخصوص در مناسبتهای ذیربط.
3 – تدریس کتب علمی ایشان در برنامههای آموزشی مبادرت ورزد.
ماده ۴ – وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور موظفند با همکاری و هماهنگی مؤسسه مزبور طرحهای جامعی در زمینه نامگذاری مراکز و میادین و خیابانهای مهم کشور به نام امام خمینی و تهیه تابلوها و آثار هنری و تجسمی در زمینه آرمانها و اهداف امام و نصب آنها در مجامع عمومی و میادین بزرگ تهیه و پس از تصویب هیأت دولت به اجراء در آورند.
ماده ۵ – بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است منحصراً تصویر مبارک رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی را بر یک روی کلیه اسکناسهای جمهوری اسلامی ایران و سکههای بهار آزادی به گونهای مناسب طراحی و چاپ و منقوش نماید.
ماده ۶ – تمثال مبارک حضرت امام خمینی رضوانالله تعالی علیه باید در کلیه وزارتخانهها، سازمانها، ادارات و نهادها و مراکز و مجامع رسمی داخل و خارج ایران و مصاحبات مسئولین کشور در محل مناسب و قابل رؤیت نسب گردد. و همچنین تمثال مبارک امام در ابتدای کلیه کتب درسی آموزش و پرورش ” دبستان، راهنمایی، دبیرستانی، مراکز تربیت معلم” و نیز کتب منتشره دانشگاهی که از سوی مراکز نشر دانشگاهی انتشار مییابد بهچاپ برسد.
ماده ۷ – به منظور تجلیل از مقام شامخ رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی قدس سرهالشریف روز چهاردهم خرداد هر سال سالروز رحلت آن قائد عظیمالشأن به عنوان عزای عمومی اعلام و تعطیل رسمی خواهد بود.
ماده ۸ – کلیه وزارتخانهها و سازمانها و مؤسسات و شرکتهای دولتی موظفند همکاری لازم را در جهت حفظ و تنظیم و نشر آثار امام و طراحی و ساخت حرم و مجموعههای پیوسته به آن را با مؤسسه مذکور و حرم حضرت امام خمینی به عمل آورند، اعتبارات مورد نیاز از محل بودجه این دو مرکز تأمین خواهد شد و در صورت ضرورت در بودجه سالانه کل کشور پیشبینی خواهد شد.
تبصره – دستگاههای فوقالذکر میتوانند در صورت درخواست مسئولین حرم امام خمینی و مؤسسه مذکور کارکنان خود را به این دو مرکز مأمور نمایند.
[مواد الحاقی به موجب قانون الحاق موادی به قانون نحوه حفظ آثار و یاد حضرت امام خمینی، مصوب ۱۳۶۹/۶/۲۶]
قانون فوق مشتمل بر هشت ماده و دو تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ چهاردهم آبان ماه یک هزار و سیصد و شصت و هشت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۶۸.۸.۱۴ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی – مهدی کروبی