شماره ۹۴۲ت۱۱۹ه – ۱۳۶۹.۰۴.۰۹
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۹.۳.۱۳ بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای کشور – صنایع سنگین – صنایع – مسکن و شهرسازی و بازرگانی و شهرداری تهران و با توجه به اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نمودند:
صنایع آلودهکننده و مزاحم محیط زیست شهر تهران (تهران بزرگ) و دامداریها و مرغداریهای داخل محدوده شهر تهران (تهران بزرگ) بر اساس طرحهای تفصیلی و اجرایی که طبق ضوابط زیر تهیه میگردند، به خارج از محدوده شهر انتقال یابند.
۱ – طرحهای تفصیلی و اجرایی انتقال صنایع آلودهکننده و مزاحم محیط زیست داخل محدوده شهر تهران توسط کمیتهای با مسئولیت استاندار تهران و با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی ذیربط و شهرداری تهران تهیه و پس از تصویب کمیسیونی متشکل از وزرای کشور، صنایع سنگین، صنایع، کشاورزی، بازرگانی و مسکن و شهرسازی، سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست و شهردار تهران، به مورد اجرا گذاشته شود.
[الحاقی ۱۳۶۹/۷/۲۵]- وزیر کار و امور اجتماعی.
۲ – شرکت شهرکهای صنعتی ایران مجری طرح ایجاد شهرکهای صنعتی باری استقرار صنایع آلودهکننده و مزاحم شهر تهران خواهد بود و کلیه دستگاههای ذیربط مکلف به همکاری و تأمین نیازهای زیربنایی و خدماتی شهرکهای مزبور میباشند.
۳ – هفده (۱۷) قطعه زمین به پلاکهای مشروحه زیر جهت ایجاد شهرکهای صنعتی برای استقرار صنایع انتقالی از محدوده شهر تهران، در اختیار شرکت شهرکهای صنعتی ایران قرار گیرد.
الف) در محور کرج – اشتهارد: پلاکهای صحبت آباد، مرادتپه، قلیچآباد و در پلاکهای شماره ۱۱۵۹، ۱۱۶۰ و ۱۱۶۱ دو قطعه.
ب) در محور تهران – قم: پلاکهای شمسآباد، محمدآباد و قنبرآباد.
ج) در محور تهران – ورامین: پلاکهای دولتآباد و اسدآباد (تپه سیاه)
د) در محور تهران – ساوه: پلاکهای نصیرآباد، ده حسن و سفیدار.
ه) در محور کرج – قزوین: پلاک نجمآباد.
ن) در محور تهران – گرمسار: پلاکهای علیآباد، قرمزتپه و عباسآباد.
۴ – فعالیتها و کارگاههای صنعتی و تولیدی و صنفی که بر اساس ضوابط مندرج در طرحهای تفصیلی و اجرایی انتقال، آلودهکننده و مزاحم محیط زیست شهر تهران تشخیص داده میشوند ظرف مهلت زمانی که بنا به پیشنهاد شرکت شهرکهای صنعتی ایران و تصویب کمیسیون موضوع بند (۱) تعیین میشود، به محلهای انتخاب شده در پلاکهای مذکور در بند (۳) انتقال مییابند. شهرداری تهران، سازمان حفاظت محیط زیست و سایر سازمانهای ذیربط پس از مهلت مزبوربر اساس مقررات از ادامه فعالیت آنها در مکانهای فعلی جلوگیری خواهند کرد.
واحدهای تولیدی و صنعتی و صنفی مشمول این بند که بدون پروانه فعالیت داشتهاند در صورت موافقت وزارتخانه صنعتی ذیربط با ادامه فعالیت آنها، پس انتقال به پلاکهای موضوع بند (۳) با تأیید وزارتخانه صنعتی ذیربط کارت شناسایی دریافت خواهند داشت.
۵ – طرحهای اجرایی و ضوابط انتقال دامداریها و مرغداریهای داخل محدوده شهر تهران اعم از سنتی یا صنعتی و دارای پروانه یا فاقد پروانه، توسط وزارت کشاورزی تهیه و به مورد اجرا گذاشته میشود.
۶ – کمیسیون موضوع ماده (۵) قانون تشکیل شورای عالی شهرسازی نسبت به تغییر کاربری اماکنی که بر اثر اجرای طرحهای انتقال تخلیه میگردند، با توجه بهوسعت و موقعیت آنها و نیازهای محلی و منطقهای، اقدام خواهد نمود.
۷ – شهرداری تهران، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظفند در انتقال و تعطیل صنایع آلودهکننده و مزاحم محیطزیست شهر تهران و دامداریها و مرغداریهای داخل محدوده شهر تهران با مجریان طرحهای انتقال همکاری نمایند.
۸ – از تاریخ ابلاغ این تصویبنامه مفاد ابلاغیه شماره ۲۷۶۲ – ۱۲.من مورخ ۱۳۶۸.۲.۲ کانلمیکن میگردد.
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور