شماره ۲۱۰۴۹ت۷۷ه – ۱۳۷۰.۰۳.۱۹
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۰.۳.۸ بنا به پیشنهاد مشترک بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی، سازمان امور اداری و استخدامی کشور و وزارت کار و امور اجتماعی و به استناد ماده (۱۴) قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب ۱۳۶۸، آییننامه اجرایی ماده (۱۴) مزبور را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ – واژهها و عبارات اختصاری به کار رفته در این آییننامه به شرح ذیل تعریف میگردند.
1 – قانون – قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی انقلاب اسلامی مصوب ۱۳۶۸.۶.۲۶
2 – بنیاد – بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی.
3 – جانباز – کلیه مستخدمین دستگاهها که به تشخیص بنیاد، جانباز شناخته شده یا میشوند.
5 – دورههای آموزشی – دورههایی است که منجر به اخذ مدرک علمی یا استخدامی میشوند یا برای بالابردن سطح معلومات شغلی از طریق کارآموزی و آموزش کوتاه مدت و بلند مدت، در داخل یا خارج از کشور صورت میگیرند.
6 – مأموریت آموزشی – اعزام جانباز برای گذراندن دورههای آموزش مختلف میباشد.
ماده ۲ – کلیه دستگاهها مکلفند به منظور بالابردن سطح معلومات و مهارت شغلی جانبازان خود در جهت ارتقای سطح شغلی یا انطباق آنان با وظائف و مشاغل مناسب جدید، امکانات لازم را برای آموزش جانبازان فراهم نمایند.
تبصره – چنانچه امکان آموزش موضوع این ماده برای تصدی مشاغل مناسب جدید در دستگاهی فراهم نباشد دستگاه میتواند امکان آموزش آنان را در دستگاههای واجد شرایط فراهم نماید.
ماده ۳ – کلیه دستگاهها مکلفند با مأموریت آموزشی مستخدمین جانباز خود که در کی از مراکز آموزشی (در کلیه سطوح تحصیلی) پذیرفته میشوند موافقت نمایند.
تبصره ۱ – اعزام مستخدم جانباز جهت طی دورههای آموزشی با حفظ پست سازمانی و پرداخت حقوق و مزایای مستمر با عناوین مشابه، خواهد بود و چنانچه امکان حفظ پست سازمانی میسر نباشد، دستگاه مکلف است نسبت به اختصاص پست همطراز مشابه به مستخدم جانباز اقدام نماید.
در غیر این صورت دستگاه مکلف است نسبت به ایجاد پست سازمانی مناسب (مشابه و همطراز با پست سازمانی قبلی مستخدم جانباز) از طریق تغییر عنوان یا ایجاد پست جدید با تصویب مراجع ذیصلاح اقدام نماید.
تبصره ۲ – واحدهای مشمول قانون کار موظفند علاوه بر پرداخت مزایایی که به شاغلین تعلق میگیرد نسبت به پرداخت مزایای بهرهوری، عیدی، کمکهای نقدی و غیر نقدی و ترفیعات شغلی مستخدمین جانباز مشمول این آییننامه اقدام نمایند.
تبصره ۳ – مستخدمین جانبازی که به ترتیب مذکور در این ماده و تبصرههای آن از مأموریت آموزشی استفاده میکنند مکلفند (۲) برابر مدت دورههای آموزشی با سپردن تعهد خدمت به دستگاه متبوع، در رشته شغلی مربوط خدمت نمایند.
چنانچه دستگاه متبوع مستخدم جانباز، نیازی به رشته تحصیلی دانشگاهی که مستخدم جانباز در آن پذیرفته شده است نداشته باشد، مکلف است سریعاً با هماهنگی دستگاههای دیگر، نسبت به انتقال مستخدم جانباز به دستگاه متقاضی اقدام نماید تا مستخدم جانباز مأموریت آموزشی خود را در دستگاه جدید شروع نماید. در صورت عدم حصول نتیجه از این طریق، به منظور تعیین دستگاه محل خدمت مستخدم جانباز مراتب به کمیسیون موضوع ماده (۱۸) قانون ارجاع خواهد گردید و تصمیم این کمیسیون در این زمینه لازمالاجرا خواهد بود.
تبصره ۴ – اعطای مأموریت آموزشی به مستخدم جانباز برای هر مقطع آموزش یک مرتبه و فقط برای یکی از رشتههای تحصیلی آن مقاطع آموزشی، مجاز میباشد.
ماده ۴ – مدت دوره آموزشی از هر نظر جزء سوابق خدمت مربوط محسوب میگردد.
تبصره – دورههای آموزشی نامطلوب از نظر احتساب سوابق تجربی، نامربوط محسوب میگردد.
ماده ۵ – چنانچه جانباز ترم تحصیلی را غیبت کرده یا مرخصی گرفته یا در حالت تعویق ترم باشد، حقوق و مزایایی به او تعلق نخواهد گرفت مگر اینکه در آن مدت در دستگاه مربوط به کار اشتغال داشته باشد که به نسبت اشتغال، استحقاق دریافت حقوق و مزایا را خواهد داشت.
تبصره ۱ – جانبازانی که مأموریت آموزشی آنان به دلیل انصراف یا اخراج منجر به اخذ مدرک تحصیلی نشده است به جز در مواردی که به تشخیص بنیاد فرد دارای عذر موجه باشد موظف به بازپرداخت مزایای دریافتی میباشند.
تبصره ۲ – مدت معالجه و درمان جانباز در حین تحصیل که ناشی از عوارض جانبازی باشد با تأیید بنیاد از شمول این ماده مستثنی خواهد بود.
ماده ۶ – دستگاهها مکلفند با مأموریت جانبازانی که در سالهای قبل در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پذیرفته شدهاند و امکانپذیرش آنان به قوت خود باقی میباشد و به دلیل فقدان ضابطه یا به هر دلیل دیگر مأمور تحصیل نشدهاند، موافقت نمایند.
ماده ۷ – این آییننامه در کلیه دستگاهها مذکور در ماده (۲) قانون مجری است و کلیه مقررات مغایر لغو میگردد.
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور