ماده ۱ – در ماده ۱۵ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی جمله “با هماهنگی شورای سرپرستی صدا و سیما” حذف میگردد.
ماده ۲ – در بندهای ۱ و ۲ ماده ۳۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاحات زیر صورت میپذیرد و یک تبصره به عنوان تبصره ۴ به آن الحاق میگردد:
الف – اشخاص و مقامات زیر به لیست اشخاص و مقامات مقرر شده در بند ۱ اضافه میگردد و نخستوزیر و اعضای شورای عالی قضایی مقرر شده در آن حذف میگردد:
معاونین رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه و معاونین و مشاورین وی، رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور و معاونین و مشاورین آنها، رؤسای سازمانها و ادارات عقیدتی – سیاسی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در مرکز و استانها، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی، رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی، رؤسا و سرپرستان سازمانهای دولتی در مرکز.
ب – اشخاص و مقامات زیر به لیست اشخاص و مقامات مقرر شده در بند ۲ اضافه میگردد:
معاونین ادارات کل استانها، رؤسا و سرپرستان سازمانهای دولتی استانها، رؤسا و سرپرستان دانشگاهها ( دولتی و غیر انتفاعی)، رؤسا و سرپرستان ادارات و سازمانهای دولتی شهرستانها و معاونین آنها و شهرداران.
تبصره ۴ – اشخاص و مقامات اضافه شده به بندهای این ماده استثنائاً در انتخابات سراسری چهارمین دوره مجلس موظفند حداقل یک ماه قبل از تاریخ ثبت نام از سمت خود استعفاء نمایند.
ماده ۳ – عبارت زیر به عنوان بند (۱۰) به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی الحاق میگردد:
10 – وابستگان به رژیم سابق از قبیل اعضاء انجمنهای شهر و رؤسا و هیأت رئیسه کانونهای حزب رستاخیز و حزب ایران نوین و اعضاء فعال آنها، نمایندگان مجلسین سنا و شورای ملی سابق.
ماده ۴ – تبصره ماده ۳۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به تبصره (۱) تبدیل و تبصره زیر به عنوان تبصره (۲) به آن الحاق میگردد:
تبصره ۲ – انتخاب و تأیید صلاحیت سی نفر معتمد موضوع ماده ۳۴ قانون و نیز دعوت از آنها جهت انتخاب اعضاء هیأت اجرایی حوزه انتخابیه مربوطه بر عهده فرماندار یا بخشدار مرکز حوزه انتخابیه مربوطه خواهد بود و هیأت نظارت شورای نگهبان طبق ضوابط بر اجراء آن نظارت خواهدداشت.
ماده ۵ – یک تبصره به صورت زیر به عنوان تبصره ۵ به ماده ۳۴ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی الحاق میگردد:
تبصره ۵ – عضویت آن عده از افرادی که در انتخابات گذشته رسماً (کتباً) به طرفداری
از یک یا چند نامزد نمایندگی مجلس اعلام موضع نموده باشند و مشارالیهم در انتخابات
جاری کاندیدا شده باشند، در هیأت اجرایی و هیأت نظارت بر انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه ممنوع میباشد.
ماده ۶ – یک تبصره به ماده ۶۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت زیر الحاق میگردد:
تبصره – ابطال انتخابات در هر حوزه انتخابیه باید مستند به قانون و همراه با اسناد و مدارک معتبر و با رأی اکثریت مطلق اعضای شورای نگهبانمیباشد.
ماده ۷ – عبارت ذیل به انتهای بند ۷ ماده واحده مصوب ۱۳۶۳.۲.۱۱ اضافه میشود:
حضور نمایندگان هر یک از کاندیداها تا پایان اخذ رأی و شمارش آراء و تنظیم صورتجلسه بلامانع است. ممانعت از حضور نمایندگان کاندیداها در شعب اخذ رأی ممنوع بوده و جرم محسوب میگردد و متخلف به مجازات مقرر در ماده ۷۷ قانون محکوم خواهد شد.
ماده ۸ – وزارت کشور موظف است آییننامه اجرایی این قانون را ظرف مدت ۱۵ روز تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.
تبصره – این قانون از تاریخ تصویب لازمالاجرا میباشد.
قانون فوق مشتمل بر هشت ماده و پنج تبصره در جلسه علنی روز پنجشنبه مورخ دهم بهمن ماه یک هزار و سیصد و هفتاد مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۷۰.۱۱.۱۰ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی – مهدی کروبی