‌آیین‌نامه اجرایی تبصره ۴۳ قانون بودجه سال ۱۳۷۱ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۱/۰۶/۱۱
تاریخ انتشار: ۱۳۷۱/۰۷/۱۵

23628ت293ه – 1371.07.01

هیأت وزیران در جلسه مورخ 1371.6.11 بنا به پیشنهاد وزارت فرهنگ و آموزش عالی و سازمان برنامه و بودجه، به استناد تبصره (43) قانون بودجه سال ۱۳۷۱، آیین‌نامه اجرایی تبصره مزبور را به شرح زیر تصویب نمودند:

‌ماده 1 – تعاریف
‌الف – وزارت: حسب مورد وزارتخانه‌های فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
ب – دستگاه اجرایی: هر یک از وزارتخانه‌ها، مؤسسه‌های دولتی، شرکت‌های دولتی و مؤسسه‌هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است.
ج – دانشگاه: هر یک از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی کشور.

‌ماده 2 – دستگاه اجرایی موظف است با رعایت مقررات مربوط قبل از مذاکره و تنظیم هر گونه قرارداد آموزش و تربتی نیروی انسانی با کشورهای خارجی موارد‌ زیر را مشخص و به وزارت اعلام نماید:
1 – تخصص‌های مورد نیاز و دوره‌های آموزشی مربوط اعم از بلند مدت – معادل یا رسمی (‌کاردانی، کارشناسی و…) – و دوره‌های آموزش عالی کوتاه مدت (‌کارآموزی، کارورزی، آموزشهای ضمن خدمت شاغلان و…).
2 – تعداد نیروی انسانی متخصص مورد نیاز و مقاطع تحصیلی هر یک از دوره‌های موضوع بند (1) این ماده.
3 – زمان شروع و پایان دوره‌های مورد نظر.
4 – هزینه‌های ریالی و ارزی سرانه با توجه به بندهای (1) و (2) این ماده.

‌ماده 3 – وزارت موظف است امکانات آموزشی دانشگاه را در رابطه با تخصص‌های مورد تقاضای دستگاه اجرایی بررسی و حداکثر ظرف دو ماه پس از دریافت‌ درخواست موضوع ماده (2) این آیین‌نامه، دانشگاه را جهت انعقاد قرارداد به دستگاه اجرایی معرفی نماید تا متناسب با نیاز دستگاه اجرایی دوره‌ها را اجرا کند.‌ در صورت عدم معرفی دانشگاه ظرف مهلت مقرر، دستگاه اجرایی مجاز است قرارداد آموزش و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز خود را با کشورهای خارجی‌منعقد نماید.

‌تبصره 1 – دستگاه اجرایی که با رعایت این ماده قرارداد آموزش و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز خود را با کشورهای خارجی منعقد می‌نماید، نسخه‌ای از‌قرارداد نهایی را به وزارت تسلیم خواهد نمود.

‌تبصره 2 – برای برگزاری دوره‌های رسمی، افراد داوطلب از طریق آزمون سراسری انتخاب و تعیین خواهند شد.

‌ماده 4 – معادل کلیه هزینه‌های ریالی و ارزی دوره‌های اجرا شده در چارچوب قرارداد مربوط، که از تعهدات دستگاه اجرایی است، از اعتبارات دستگاه اجرایی‌کسر و به سقف اعتبارات وزارت افزوده خواهد شد.

‌تبصره 1 – سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی در خصوص اختصاص این اعتبارات به وزارت اقدام نمایند.

‌تبصره 2 – شرکت‌های دولتی موظفند کلیه هزینه‌های ریالی و ارزی دوره‌های اجرا شده در چارچوب قرارداد مربوط را به حساب درآمد اختصاصی دانشگاه واریز‌ نمایند.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور