‌آیین‌نامه اجرایی بند (‌د) تبصره ۳۷ قانون بودجه سال ۱۳۷۲ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۲/۰۵/۱۳
تاریخ انتشار: ۱۳۷۲/۰۶/۰۴

۱۸۸۵۰ت۱۵۹ه – ۱۳۷۲.۰۵.۲۷

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۲.۵.۱۳ بنا به پیشنهاد شماره ۱.۱۲۹۶ مورخ ۱۳۷۲.۲.۸ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تأیید شماره ۷۷۴ – ۸۲ مورخ ۱۳۷۲.۲.۲۹ سازمان برنامه و بودجه و به استناد بند (‌د) تبصره (۳۷) قانون بودجه سال ۱۳۷۲ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند مزبور را به شرح زیر تصویب‌نمود:

آیین‌نامه اجرایی بند (‌د) تبصره ۳۷ قانون بودجه سال ۱۳۷۲ کل کشور

‌ماده ۱ – کلیه آثار و اماکن و ابنیه تاریخی و فرهنگی و موزه‌های تحت پوشش سازمان میراث فرهنگی کشور مشمول مقررات این آیین‌نامه می‌باشند.

‌ماده ۲ – سازمان میراث فرهنگی کشور مجاز است آثار و اماکن و ابنیه تاریخ، فرهنگی و موزه‌های تحت پوشش خود را بر حسب اهمیت و موقعیت محل به‌ چهار طبقه تقسیم و ورودیه‌ای به شرح زیر برای هر طبقه تعیین و دریافت نماید.
‌طبقه اول ۳۰۰ ریال
‌طبقه دوم ۲۰۰ ریال
‌طبقه سوم ۱۵۰ ریال
‌طبقه چهارم ۱۰۰ ریال

‌ماده ۳ – اشخاص زیر از پرداخت ورودیه معاف خواهند بود.
1 – دانشمندان، محققین و کسانی که برای بررسیهای علمی، فنی و تاریخی با اجازه و معرفی مقامات ذیربط، از امکان موضوع ماده (۱) بازدید می‌نمایند.
2 – مدعوین و میهمانان رسمی دولت.
3 – دانش‌آموزان و دانشجویانی که به همراه سرپرستان خود از اماکن موضوع ماده (۱) بازدید می‌نمایند.
4 – اعضای کمیته امداد امام خمینی، آزادگان خانواده‌های معظم شهدا، با ارائه معرفی‌نامه از مقامات ذیربط.

‌تبصره – میزان ورودیه برای جانبازان انقلاب اسلامی دانش‌آموزان، دانشجویان، آموزگاران، دبیران و اساتید دانشگاه‌ها با ارائه کارت شناسایی نصف مبلغ مقرر‌ خواهد بود.
5 – اشخاصی که در زمان انجام فرائض مذهبی به قصد انجام فریضه وارد مساجد و اماکن متبرکه می‌شوند.

‌ماده ۴ – مواعد بازدید و شرایط آن برای عرضه بهینه آثار و اماکن فوق‌الذکر و استفاده مفید مردم، از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور باید به گونه‌ای تعیین‌شود که امکان بهره‌گیری مردم از این آثار در اوقافت فراغت به ویژه در ساعات غیر اداری و ایام تعطیل وجود داشته باشد.

‌ماده ۵ – وجوه حاصل از محل فرور بلیط‌های ورود، به حساب درآمد عمومی واریز و معادل آن از محل اعتبار مربوط در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار‌می‌گیرد تا به مصارف زیر رسانده شود.
‌الف – هزینه‌های استحفاظی و تعمیراتی اماکن، ابنیه و آثار تاریخی محل و هزینه‌های مربوط به نگهداری، تجهیز، تکمیل و توسعه موزه‌ها.

‌تبصره – در صورتی که وجوه حاصل از دریافت ورودیه محلی بیش از هزینه‌های لازم آن محل باشد، وجوه اضافی را می‌توان به مصرف هزینه‌های استحفاظی و‌ تعمیراتی سایر اماکن، آثار و ابنیه تاریخی و احداث موزه‌ها رساند.
ب – هزینه انتشار نشریات مورد لزوم برای معرفی آثار و اماکن تاریخی فرهنگی.
ج – پرداخت پاداش و کارانه برای تشویق کارکنانی که فعالیت آنها در ساعات غیر اداری و ایام تعطیل به نحو مطلوبی در عرضه آثار و اماکن فوق‌الذکر و همچنین‌ افزایش درآمد سازمان میراث فرهنگی مؤثر است.

‌ماده ۶ – کلیه مقررات مغایر با این آیین‌نامه لغو می‌شود.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور