۶۸۷ت۱۵۰۱۴ه – ۱۳۷۴.۰۴.۲۰
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۴.۴.۱۴ بنا به پیشنهاد شماره ۷۶۰.۱۷۶ مورخ ۱۳۷۴.۱.۲۶ وزارت آموزش و پرورش و به استناد تبصره (۴۳) قانون بودجه سال ۱۳۷۴ کل کشور آییننامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ – به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود با استفاده از ظرفیتهای نوبت دوم، شبانه و ایام تعطیلات مراکز آموزشی تحت پوشش خود، نسبت به برقراری دورههای آموزشی کوتاه مدت تقویتی و جبرانی با دریافت هزینههای آموزشی از افراد یا مؤسسات متقاضی اقدام کند. کلیه وجوه دریافتی از این بابت بهحساب یا حسابهایی که به همین منظور نزد خزانهداری کل افتتاح خواهد شد، واریز و رسید آن به مراکز آموزشی مربوطه تسلیم میشود.
ماده ۲ – مراکز آموزشی با رعایت مفاد این آییننامه و دستورالعملی که از سوی وزارت آموزش و پرورش صادر خواهد شد نسبت به برقراری دورههای آموزشی موضوع ماده (۱) این آییننامه اقدام میکنند.
ماده ۳ – مبلغ بیست میلیارد (۲۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال کل وجوه واریز شده از این بابت، از محل اعتبار ردیف (۵۰۳۱۶۲) در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار خواهد گرفت.
ماده ۴ – وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است به منظور تقویت اجرای دورههای آموزشی موضوع ماده (۱) این آییننامه و تسریع در انجام امور اجرایی، در ابتدای سال مالی ۱۳۷۴ معادل بیست درصد (۲۰%) اعتبار مصوب ردیف (۵۰۳۱۶۲) را به صورت تنخواه در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دهد تا در پایان سال مالی تسویه نماید. پرداختهای بعدی منحصراً در قبال ارایه اسناد مثبته مجاز میباشد.
ماده ۵ – موارد مصرف وجوه واریزی به شرح زیر تعیین میشود:
الف – تهیه مواد اولیه، تجهیزات و وسایل و ابزار آموزشی و کمک آموزشی و تعمیر و تکمیل آنها.
ب – پرداخت حقالتدریس مدرسان و حقالزحمه عوامل مربوط که توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین میشود.
ج – پرداخت هزینه سوخت، آب، برق و ارتباطات.
د – سایر هزینههای مرتبط به منظور ارتقای کیفی آموزشها.
ماده ۶ – کلیه اموال و تأسیساتی که از محل اعتبارات موضوع این آییننامه خریداری یا ایجاد میشود، جزو اموال دولتی محسوب میشوند.
ماده ۷ – مراکز آموزشی در صورتی میتوانند اقدام به برگزاری دورههای آموزشی کنند که برگزاری آنها موجب افزایش یا کاهش ظرفیت پذیرش یا افت تحصیلی آموزش رسمی در طول دوره یا سال تحصیلی نشود.
ماده ۸ – ذیحسابی وزارت آموزش و پرورش مکلف است وجوه دریافتی از این بابت را بر اساس دستور وزیر آموزش و پرورش یا مقام مجاز از طرف وی مستقیماً و یا از طریق ذیحسابی ادارات کل آموزش و پرورش استانها به حساب بانکی ادارات کل آموزش و پرورش واریز کند.
تبصره – وزیر آموزش و پرورش یا مقام مجاز از طرف وی میتواند حداکثر پانزده درصد (۱۵%) از وجوه دریافتی را به صورت متمرکز هزینه کند.
ماده ۹ – ادارات کل آموزش و پرورش مکلفند اسناد هزینه و مانده وجوه مصرف نشده موضوع ماده (۸) این آییننامه را در پایان سال مالی به ذیحسابی مربوط تحویل دهند و برگ تسویه حساب دریافت کنند.
ماده ۱۰ – آموزشکدههای فنی و مراکز تربیت دبیر فنی مشمول این آییننامه و تابع مقررات مالی خود خواهند بود.
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور