[به موجب آییننامه اجرایی تبصره ۳۶ قانون بودجه سال ۱۳۷۴ کل کشور، لغو شده است.]
شماره ۴۲۸۳ت۱۵۳۴۸ه – ۱۳۷۴.۰۵.۰۸
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۴.۵.۴ بنا به پیشنهاد مشترک شماره ۱.۴۵۹۲.۱۰.۱۱۸۲ مورخ ۱۳۷۴.۴.۶ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی و تأیید سازمان برنامه و بودجه، به استناد بند (و) تبصره (۳۶) قانون بودجه سال ۱۳۷۴ کل کشور آییننامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ – گمرک ایران موظف است از هر نوار کاست و نوار ریل ضبط صوت وارد شده به کشور مبلغ پنجاه ریال (به استثنای نوارهای وارد شده توسط سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی) و از هر نوار ویدیویی وارداتی مبلغ پانصد ریال، همچنین (۳%) بهای سیف وسایل سمعی و بصری وارداتی از قبیل تلویزیون، ویدئو و دوربین فیلمبرداری (به استثنای وسایل سمعی و بصری مورد نیاز سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران) را هنگام ترخیص اخذ و به حساب خزانه واریز نموده و صورت ریز اقلام وصولی و فهرست کامل واردکنندگان را هر ماه تهیه ودر مورد نوار کاست و نوار ریل ضبط صوت، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در مورد (۳%) بهای سیف وسایل سمعی و بصری به وزارت مذکور و سازمان تبلیغات اسلامی ارسال نماید. وجوه واریزی از محل (۳%) بهای سیف یاد شده به نسبت شصت درصد (۶۰%) و چهل درصد (۴۰%) به ترتیب در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی قرار خواهد گرفت.
تبصره – در خصوص نوارهای صوتی و تصویری که به صورت کلی (فله) به کشور وارد میشود بر اساس تعداد نوار صورتی با حداکثر زمان ۹۰ دقیقه و نوار تصویری با حداکثر زمان ۱۸۰ دقیقه که از میزان نوارهای وارد شده ترخیص میشود به ترتیب پنجاه و پانصد ریال برای هر نوار اخذ خواهد شد.
ماده ۲ – در خصوص ردیف (۵) بند (الف) تبصره (۳۶) یاد شده، قوه قضاییه موظف است
یک نسخه از اطلاعات و اسناد مربوط به ارقام وصولی را به وزارت فرهنگ و ارشاد
اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت اطلاعات ارسال نماید.
وجوه واریزی این ماده به نسبتهای پنجاه درصد (۵۰%)، سی درصد (۳۰%) و بیست درصد (۲۰%) به ترتیب در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت اطلاعات قرار خواهد گرفت.
ماده ۳ – گمرک ایران موظف است طبق مفاد ردیف (۲) بند (ب) تبصره (۳۶) قانون بودجه
سال ۱۳۷۴ کل کشور، (۳%) از قیمت ماشینآلات چاپی و دستگاههای وابسته به صنعت چاپ
وارداتی را بر اساس پروفرمهای گمرکی دریافت و درآمد آن را به حساب خزانه واریز کند
و صورت ریز اقلام وصول وفهرست کامل آن را هر سه ماه یک بار تهیه و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال نماید.
ماده ۴ – به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه داده میشود برابر ردیف (۱) و (۳)
بند (ب) تبصره (۳۶) یاد شده پنج درصد (۵%) از کل هزینههای انجام شدهامور چاپی و
نیم درصد (۰.۵%) قیمت روز کلیه ماشینآلات چاپ و سایر تجهیزات وابسته را طبق نظر
کارشناس منتخب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،هنگام فروش اخذ، و وجوه درآمدی فوق را
به حساب خزانه واریز نماید، همچنین وزارت مذکور مجاز است برابر ردیف (۳) و (۴) بند
(الف) تبصره فوق کلیه وجوه تعیین شده ردیفهای این بند را اخذ و به نسبت صد درصد (۱۰۰%) در مورد فعالیتهای پیشبینی شده در قانون به مصرف برساند.
ماده ۵ – درآمدهای حاصل از اجرای تبصره (۳۶) قانون بودجه سال ۱۳۷۴ کل کشور پس از
وصول توسط دستگاههای ذیربط به حسابهای مربوط به خزانهداری کل واریز و معادل
نسبتهای مقرر در تبصره مذکور از محل اعتباری که به همین منظور ضمن ردیفهای ۱۱۴۰۲۷ – ۱۴۰۴۰ – ۱۱۴۰۸۲ – ۱۱۴۰۸۰ – ۱۱۴۰۹۰- ۱۱۴۰۹۲ – ۵۰۳۱۸۹ – ۵۰۳۲۱۳ – ۵۰۳۲۷۲، قسمت
چهارم قانون بودجه سال ۱۳۷۴ کل کشور، پیشبینی شده است پس از مبادله
موافقتنامههای مربوطبا سازمان برنامه و بودجه در اختیار دستگاههای ذیربط قرار
خواهد گرفت تا برای تحقق اهداف برنامهها و فعالیتهای مذکور در تبصره فوقالذکر به مصرفبرسد.
تبصره ۱ – نحوه توزیع اعتبار بند (ه) تبصره مذکور بر اساس دستورالعملی خواهد بود که، به تصویب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد رسید.
تبصره ۲ – انجام هر گونه هزینه از محل اعتبارات ردیفهای مذکور به غیر از موارد موافقتنامههای مبادله شده با سازمان برنامه و بودجه ممنوع است.
تبصره ۴ – اسناد هزینههای انجام شده طبق مقررات قانون محاسبات عمومی کشور به امضای مشترک مقامات مجاز دستگاه اجرایی و ذیحساب مربوط در قالب اهداف مقرر در تبصره (۳۶) قانون بودجه سال ۱۳۷۴ کل کشور به هزینه قطعی منظور خواهد شد.
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور