۷۰۶۳ت۱۵۳۹۵ه – ۱۳۷۴.۰۶.۰۹
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۴/۵/۲۹ بنا به پیشنهاد مشترک وزارت راه و ترابری و سازمان برنامه و بودجه و به استناد تبصره (۳۹) قانون بودجه سال ۱۳۷۴ کل کشور، تصویب نمود:
الف – به منظور تعیین میزان خدمات فرودگاهی و پروازی و خدمات جنبی، تصویبنامه شماره ۲۲۶۰۱ت۲۶۵ه مورخ ۱۳۷۱.۶.۱۱ و جدول پیوست آن با اصلاحات زیر برای اجرا در سال ۱۳۷۴ تنفیذ میشود:
۱ – بند (۳) تصویبنامه مذکور به شرح زیر تغییر مییابد:
کلیه هواپیماهای ایرانی یا هواپیماهایی که به صورت موفقت به ثبت هواپیمایی کشوری میرسند در پروازهای بینالمللی معادل ریالی مبالغ تعیین شده در جدول مربوط را طبق نرخهای ارز شناور اعلام شده از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پرداخت خواهند نمود، همچنین برای کلیه هواپیماهای اجارهای یا ملکی که توسط شرکتهای هواپیمایی ایرانی با پرواز غیر برنامهای جهت صدور کالاهای غیر نفتی تولید شده در ایران مورد استفاده قرار میگیرند معادل ۵۰% عوارض خدمات فرودگاهی پروازهای مندرج مذکور تخفیف داده خواهد شد.
۲ – در ردیف یک جدول (استفاده از وسایل ناوبری و ارتباطی و سرویسهای مراقبت پرواز) حداقل بهای خدمات مذکور در پروازههای بینالمللی پنجاه دلار تعیین میگردد.
۳ – در ردیف (۳) جدول (بهای خدمات توقف هواپیما) مدت توقف اولیه که معاف از پرداخت میباشند در غیر از فرودگاه مهرآباد ۶ ساعت و در فرودگاه مهرآبادبرای پروازهای بینالمللی ۲ ساعت و برای پروازهای داخلی ۳ ساعت تعیین میشود. شرکتهای هواپیمایی ایران که پایگاه عملیاتی خود را غیر از تهران قرار دهنداز ۵۰% تخفیف بهای خدمات توقف برخوردار خواهند شد.
۴ – در ردیف (۸) جدول، هزینه محافظت هر هواپیما از ۵ دلار به ۵۰ دلار در پروازهای بینالمللی و در پروازهای داخلی ۳۰۰۰۰ ریال تغییر مییابد.
۵ – در ردیف (۲۳) جدول، حق استفاده از تأسیسات فرودگاهی و خدمات پرسنلی برای هواپیما در پروازههای بینالمللی ۱۰۰ دلار تعیین میگردد.
۶ – به جدول مذکور در تصویبنامه فوق بندهای زیر اضافه میشود:
– برای هر ساعت پرواز آموزشی با هواپیمای یک موتوره با توجه به نوع هواپیما از ۱۵۰۰۰۰ الی ۲۰۰۰۰ ریال
– برای هر ساعت پرواز آموزشی با هواپیمای دو موتوره ۳۵۰۰۰۰ ریال
– هزینه هر سورتی پرواز با هواپیمای گلایدر (بدون موتور) حداکثر ۳ دقیقه ۶۰۰۰ ریال.
– هزینه هر سورتی پرواز با هواپیمای گلایدر برای هنرجویان دوره رسمی مرکز آموزش فنون هوایی ۵۰۰۰ ریال
– هزینه هر سورتی پرواز با هنگ گلایدر (کایت) ۴۰۰۰ ریال
– هزینه هر ساعت پرواز با بالن ۵۰۰۰۰ ریال
– هزینه آموزش کلاس زمینی و یک دوره آموزش کامل چتربازی اتوماتیک ۲۰۰.۰۰۰ ریال
– هزینه کلاس زمینی و کلاس بستهبندی چترهای اصلی سقوط آزاد و پرشهای مقدماتی دوره کامل سقوط آزاد با چتر ۷۰۰۰۰ ریال
– هزینه دوره مربیگری پرش اتوماتیک با چتر یک دوره ۳۰۰.۰۰۰ ریال
– هزینه دوره مربیگری سقوط آزاد با کلاسهای زمینی و آموزش بستهبندی چترهای کمکی ۶۰۰۰۰۰ ریال
– هزینه هر صورتی پرش سقوط آزاد چتربازان متفرقه (آزاد) بدون چتر بالای شش هزارپا. بدون چتر ۷۰۰۰ ریال
– هزینه هر سورتی پرش اتوماتیک به صورت آزاد ۵۰۰۰ ریال
تبصره – دانشآموزان، دانشجویان، خانواده درجه یک شهدا و مفقودین، جانبازان و آزادگان در کلیه زمینههای پروازی از ۲۰% تخفیف برخوردار خواهند بود.
۷ – هزینه تعمیر و نگهداری دستگاههای ناوبری و ارتباطی و حفاظتی سازمانهای متقاضی به تشخیص سازمان هواپیمایی کشوری و به نسبت کار انجام شده برای هر ساعت کارشناسی ۲۰۰۰۰ ریال
ب – معادل ۴۷.۸% درآمدهای وصولی دریافت شده از خزانه جهت مصارف هزینههای جاری و ۱۷.۴ درصد آن جهت هزینههای طرح ۴۰۹۰۲۴۲ و ۳۴.۸% باقیمانده به مصرف هزینههای مربوط به طرح ۴۰۹۰۹۲۰۹ (احداث فرودگاه امام خمینی (ره) خواهد رسید.
تبصره – سازمان برنامه و بودجه موظف است ترتیبی اتخاذ نماید تا توزیع اعتبار در حدود درصدهای پیشبینی شده در این بند انجام شود.
ج – [اصلاحی ۱۳۷۴/۱۰/۱۰]
اعتبار مربوط به طرح ۴۰۹۰۹۲۰۹ از طریق ابلاغ اعتبار حسب مورد در اختیار وزارت راه و ترابری یا سازمان هواپیمایی کشوری قرار خواهد گرفت.
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور