ماده ۱ – آن عده از مستخدمین رسمی یا ثابت و نیز کارکنان تمام وقت وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی از جمله سازمانهای دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است و مستخدمین شهرداریها که برای حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران و یا به سبب شرکت یا همکاری در عملیات نظامی دفاع از تمامیت و استقلال کشور جمهوری اسلامی ایران معلول و ازکارافتاده شناخته میشوند و یا به درجه شهادت نائل میگردند، با رعایت مقررات مربوط به خود مشمول احکام مربوط به ازکارافتادگی و فوت به سبب انجام وظیفه شناخته شده و حقوق وظیفه آنان یا عائله تحت تکفل آنان عبارت خواهد بود از مجموع حقوق وظیفهای که بر این اساس حسب مقررات مربوط تعیین میشود به اضافه حقوق پایه یک گروه یک جدول حقوق موضوع ماده ۳۲ قانون استخدام کشوری که از صندوق بازنشستگی کشوری یا صندوق بازنشستگی و وظیفه مربوط حسب مورد پرداخت خواهد شد.
ماده ۲ – حقوق وظیفه موضوع لایحه قانونی راجع به برقراری حقوق وظیفه درباره کارکنان دولت و مشمولین قانون تأمین اجتماعی که در جریان انقلاب اسلامی ایران ازکارافتاده یا به درجه شهادت نائل شده یا میشوند مصوب ۱۳۵۸.۹.۲۱ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران در مورد مستخدمین رسمی یا ثابت وزارتخانهها و مؤسسات دولتی و شهرداریها و مؤسساتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است، عبارت خواهد بود از مجموع حقوق وظیفهای که بر اساس لایحه قانونی مزبور تعیین گردیده به اضافه حقوق پایه یک گروه یک جدول موضوع ماده ۳۲ قانون استخدام کشوری که از صندوق بازنشستگی و وظیفه مربوط پرداخت خواهد شد.
ماده ۳ – آن عده از مستخدمین دولت و بخش خصوصی که از لحاظ بازنشستگی و وظیفه مشمول مقررات قانون تأمین اجتماعی میباشند و به علل مذکور در ماده (۱) این قانون ازکارافتاده شناخته شده یا شهید شده یا بشوند از شمول این قانون خارج بوده و تابع مقررات قانون راجع به برقراری مستمری درباره بیمهشدگانی که به علت همکاری با نیروهای مسلح شهید یا معلول شده یا میشوند مصوب ۱۳۶۰.۱۱.۱۸ مجلس شورای اسلامی خواهند بود.
تبصره – تبصره ۴ ماده واحده راجع به برقراری مستمری درباره بیمه شدگانی که به علت همکاری با نیروهای مسلح شهید یا معلول میشوند از این تاریخ لغو و تشخیص موارد مذکور در ماده ۱ این قانون در مورد قانون تأمین اجتماعی حسب مورد به عهده شورای عالی موارد در گذشت یا بنیاد شهید و یا سپاه پاسداران خواهد بود.
ماده ۴ – حقوق وظیفه و وظیفه عائله تحت تکفل مقامات موضوع تبصره ماده ۳۲ قانون استخدام کشوری اعم از این که مستخدم رسمی یا ثابت دولت باشند یا نباشند در صورتی که در زمان تصدی مقامات مذکور به علل مندرج در ماده ۱ این قانون معلول و ازکارافتاده یا شهید شده یا بشوند آخرین حقوق مقام مربوط که در زمان ازکارافتادگی یا شهادت به آنان تعلق میگرفته است خواهد بود که در مورد مستخدمین رسمی و ثابت حسب مورد از صندوق بازنشستگی کشوری یا سازمان تأمین اجتماعی یا صندوقهای مربوط پرداخت خواهد شد و در صورتی که قبل از تصدی این مقامات کارمند دولت نبودهاند حقوق موضوع این ماده از صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت خواهد شد.
تبصره ۱ – [الحاقی ۱۳۶۴/۱۱/۶]
کارکنان رسمی و یا ثابت دولت که واجد شرایط احراز پست مورد تصدی نبوده و به علل مندرج در ماده یک این قانون معلول و ازکارافتاده و یا شهید شده یا بشوند، در اولین طبقه شغلی پست مورد تصدی رشته شغلی مربوط و یا رشتههای مشابه قرار گرفته و حقوق آنان طبق مقررات بر این اساس تعیین خواهد شد.
تبصره ۲ – [اصلاحی ۱۳۶۴/۱۱/۶]
در مورد معاونان استاندار، فرمانداران، بخشداران و شهرداران که کارمند رسمی یا ثابت دولت نباشند و بر اساس مجوزهای قانونی مربوط تصدی این مشاغل را عهدهدار گردیدهاند و همچنین کارکنانی که به طور تمام وقت در خدمت دولت بودهاند گروه و پایهای برای آنان به صورت همطرازی با مستخدمین رسمی بر اساس پست مورد تصدی و شرایط احراز آن توسط شورای سازمان امور اداری و استخدامی کشور تعیین و طبق مقررات این قانون در باره خود یا عائله تحت تکفل آنان رفتار خواهد شد.
تبصره ۳ – [اصلاحی ۱۳۶۴/۱۱/۶]
حقوق وظیفه افراد موضوع این ماده و تبصره یک آن که کارمند رسمی یا ثابت دولت نمیباشند نیز از صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت خواهد شد.
ماده ۵ – در صورتی که تعداد افراد عائله تحت تکفل مستخدم وظیفهبگیر با احتساب مستخدم همچنین تعداد افراد عائله تحت تکفل مستخدم شهید موضوع این قانون، بیش از چهار نفر باشد به ازاء هر فرد مازاد بر چهار نفر تا زمانی که افراد مزبور از حقوق وظیفه مقرر استفاده میکنند و یا تحت تکفل مستخدم وظیفهبگیر محسوب میشوند پنج هزار ریال به حقوق وظیفه موضوع این قانون اضافه میشود و از همان صندوقی که حقوق وظیفه پرداخت میشود پرداخت خواهد شد.
تبصره – افزایش موضوع این ماده شامل برادر و خواهر مستخدم نمیباشد.
ماده ۶ – در صورتی که مستخدم ازکارافتاده موضوع این قانون فوت شود تمام حقوق وظیفهای که برای وی برقرار شده با افزایشهای موضوع ماده ۵ این قانون به عائله تحت تکفل وی پرداخت خواهد شد.
ماده ۷ – عائله تحت تکفل مستخدم که میتوانند از حقوق وظیفه مقرر در این قانون استفاده نمایند از لحاظ این قانون عبارتند از:
الف – افراد موضوع ماده ۸۶ قانون استخدام کشوری.
ب – برادر و خواهر علیل یا ناقصالعضو مستخدم متوفی که در کفالت متوفی بوده و قادر به انجام کار نباشند مادامالعمر.
ج – خواهر (به شرط نداشتن شوهر) و برادری که در کفالت متوفی بودهاند تا پایان ۲۰ سالگی مگر این که به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاهها یا مؤسسات آموزشی رسمی عالی مشغول تحصیل باشند و در این صورت تا پایان ۲۵ سالگی.
تبصره – فرزندان اناث و خواهر تحت تکفل متوفی در صورتی که تا پس از پایان ۲۰ سالگی یا ۲۵ سالگی بر حسب مورد شوهر نداشته و به تأیید بنیاد شهید برای تأمین زندگی خود درآمدی نداشته باشند تا زمانی که درآمدی ندارند از حقوق وظیفه موضوع این قانون میتوانند استفاده کنند.
ماده ۸ – حقوق وظیفه موضوع این قانون با تصویب مراجع ذیصلاح مربوط برقرار خواهد شد و در مواردی که در مقررات مربوط مرجعی پیش بینی نشده است شورای امور اداری و استخدامی کشور مرجع تصویب خواهد بود.
ماده ۹ – حقوق وظیفه به تساوی بین کلیه وظیفه بگیران تقسیم میشود و در صورتی که سهم هر یک از آنان قطع شود سهم مزبور به سهام بقیه عائله تحت تکفل افزوده میشود.
ماده ۱۰ – [اصلاحی ۱۳۶۴/۱۱/۶]
حقوق وظیفه موضوع این قانون بدون در نظر گرفتن افزایش موضوع ماده ۵ در هیچ مورد از یک دوم حداکثر جدول حقوق موضوع ماده ۳۲ قانون استخدام کشوری و اصلاحات بعدی آن کمتر نخواهد بود.
ماده ۱۱ – حقوق وظیفه مستخدمین و همچنین حقوق وظیفه وراث قانونی مستخدمینی که قبل از تاریخ تصویب این قانون به علل مذکور در ماده یک ازکارافتاده شده یا به درجه شهادت نائل آمدهاند تا تاریخ تصویب این قانون بر اساس لایحه قانونی مصوب ۱۳۵۸.۹.۲۱ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران برقرار و پرداخت میشود و از تاریخ تصویب این قانون طبق مقررات این قانون در باره مستخدمین مزبور و عائله تحت تکفل آنان رفتار خواهد شد.
ماده ۱۲ – در صورتی که افزایش هزینه زندگی و عوامل دیگر موجب تغییر حقوق گروه یک پایه یک جدول موضوع ماده ۳۲ قانون استخدام کشوری شود سازمان امور اداری و استخدامی کشور در مورد حقوق وظیفه موضوع این قانون بررسیهای لازم معمول داشته و پیشنهاد مقتضی جهت تصویب مجلس شورای اسلامی به دولت تقدیم خواهد نمود.
ماده ۱۳ – آن عده از مستخدمین بازنشسته وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و همچنین سازمانهای دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است و نیز شهرداریها که به علل مذکور در ماده یک معلول و ازکارافتاده شده یا به درجه شهادت نائل گردیده یا میگردند حقوق وظیفه آنان یا عائله تحت تکفل آنان عبارت خواهد بود از حقوق بازنشستگی مربوط به اضافه حقوق پایه یک گروه یک جدول موضوع ماده ۳۲ قانون استخدام کشوری که از صندوق بازنشستگی و وظیفه مزبور پرداخت خواهد شد.
تبصره – در صورتی که مستخدمین ازکارافتاده موضوع این ماده فوت شوند، تمام حقوق وظیفهای که برای آنان برقرار شده است با افزایشهای موضوع ماده ۵ این قانون به عائله تحت تکفل آنان پرداخت خواهد شد.
ماده ۱۴ – آن عده از مستخدمین دولت و شهرداریها که به علل مذکور در ماده یک این قانون مجروح و مصدوم شده یا میشوند در مدت معالجه و مداوا تا زمانی که به علت بیماری توانایی انجام کار نداشته و یا ازکارافتاده شناخته شدهاند از حقوق و مزایای مربوط به مرخصی استعلاجی استفاده خواهند کرد و پس از این مدت از لحاظ استفاده از مرخصی تابع مقررات مربوط خواهند بود.
تبصره – تشخیص مدت معالجه و مداوای مستخدمین موضوع این ماده به عهده کمیسیون پزشکی مرکب از سه نفر پزشک دارای شماره نظام پزشکی به معرفی بنیاد شهید خواهد بود.
قانون فوق مشتمل بر چهار ماده و هفت تبصره، در جلسه روز دوشنبه بیست و پنجم بهمن ماه یک هزار و سیصد و شصت و یک مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی – اکبر هاشمی