آیین‌نامه پرداخت حق کشیک قضایی

تاریخ تصویب: ۱۳۷۵/۰۳/۳۰
تاریخ انتشار: ۱۳۷۵/۰۴/۲۴

شماره ۹۵۷۹/۷۵/۱ – ۱۳۷۵/۰۴/۰۷


ماده ۱ ـ به منظور ارائه خدمات قضایی و پاسخگویی به مراجعات فوری و ضروری متظلمین در غیر ساعات اداری و ایام تعطیل در مراکز قضایی که در این آیین‌نامه تعیین گردیده ، شعب کشیک قضایی، برقرار می‌گردد. پرداخت حق کشیک نیز بشرح مذکور در این آیین‌نامه خواهد بود.


ماده ۲ ـ روسای دادگستری و سازمان قضایی نیروهای مسلح و مراکز استان‌ها موظفند به تعداد مورد نیاز که رفع ضرورت نماید شعب کشیک برقرار نمایند. همچنین در شهرستان‌هایی که بنا به پیشنهاد وزیر دادگستری و تصویب رییس قوه قضاییه برقراری کشیک قضایی ضروری تشخیص داده شود اقدام به برقراری آن خواهند نمود.

 تبصره در غیر مراکز مذکور حضور در محل کار الزامی نیست لکن ضمن آمادگی درصورت نیاز اقدام به ارائه خدمات قضایی در غیر ساعات اداری و ایام تعطیل خواهند نمود.


ماده ۳ ـ تعداد شعب کشیک ،همچنین تعداد قضات و کارمندان اداری کشیک هر سال با لحاظ اعتبار پیش‌بینی شده و در بودجه سالیانه متغیر خواهد بود و پس از تخصیص اعتبار با پیشنهاد وزیر دادگستری و تصویب رییس قوه قضاییه تعیین و ابلاغ می‌گردد.


ماده ۴ ـ به قضات مراجع قضایی که عهده دار کشیک هستند بابت هر ساعت کشیک در ایام عادی معادل پنج درصد (۵%) حقوق مبنای گروه شغلی و در ایام تعطیلی معادل ده درصد (۱۰%) حقوق مبنای گروه شغلی و به کارمندان شاغل در معیت قضات کشیک بابت هر ساعت خدمت معادل پنجاه درصد (۵۰%)مقرری کادر قضایی بشرح فوق پرداخت می‌شود.

 تبصره پرداخت حق کشیک بشرح مذکور در این ماده مخصوص کسانی است که در تمام ساعات کشیک در محل کار خود حضور داشته باشند.


ماده ۵ ـ در غیر مراکز مذکور در ماده ۲ این آیین‌نامه که قضات یا کارمندان بصورت غیر حضوری آمادگی ارائه خدمات قضایی واداری دارند از زمانی که شروع به خدمت و اقدام قضایی یا اداری می‌نمایند، تاریخ پایان کار به نسبت ساعاتی که صرف کار کشکیک می‌کنند براساس ماده ۴ احتساب و به آنان پرداخت خواهد شد.


ماده ۶ ـ نظارت بر حسن اجرای مقررات مندرج در این آیین‌نامه حسب مورد بعهده روسای دادگستری و سازمان قضایی نیروهای مسلح و داگاههای عمومی بخش میباشد، و نامبردگان مکلفند بطریق مقتضی صوت اسامی قضات و کارمندان عهده دار کشیک را اول هر ماه تهیه و به نیروهای انتظامی ،امنیتی ،روسای زندان‌ها و مراجع دیگری که لازم است ابلاغ نمایند.


این آیین‌نامه در۶ ماده و ۲ تبصره در تاریخ ۲۸/۳/۷۵ به تصویب رییس قوه قضاییه رسیده است.
محمد یزدی – ۳۰/۳/۷۵